• یکشنبه 27 شهریور 1401 :: 02:45

شکرک زدن زعفران یکی از از مشکلاتی است که برای انواع مختلف شربت زعفران اتفاق می افتد.

 تهیه انواع شربت و مربا یکی از سرگرمی‌های هر بانوی خانه داری می‌باشد، اما مشکلی که وجود دارد ایجاد شکرک یا کپک در شربت  و مربا می‌باشد . هیچ کسی دوست ندارد زحمت و زمانی که برای درست کردن شربت زعفران می‌گذارد با شکرک زدن خراب شود. ما قصد داریم شما را با دلیل شکرک زدن زعفران و راههای جلوگیری از این مسئله آشنا ‌کنیم تا دیگر نگرانی بابت شکرک زدن زعفران نداشته باشید.

خواص شربت زعفران

شربت زعفران خواص بی نظیری برای حفظ سلامتی انسان دارد. این شربت منبع ویتامین‌های C، A، گروه ویتامین های B و ویتامین E به شمار می آید و همچنین دارای مقدار زیادی سدیم است که برای بدن ضروری محسوب می شود.

این شربت سرشار از فیبر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک و آهن می‌باشد و برای افرادی که در معرض اضطراب و استرس و افسردگی قرار دارند گزینه بسیار نشاط آور به حساب می‌آید که حتماً باید مورد مصرف قرار بگیرد. جالب است بدانید شربت زعفران از شربت‌های رفع خستگی می‌باشد.

نکته حائز اهمیت در مورد شربت زعفران این است که خانم‌های باردار نباید از آن به مقدار زیاد استفاده کنند اما برای مادران شیرده مانعی ندارد.

در کل شربت زعفران عسل و زعفران گلاب طعم بی نظیری دارند که به تسکین اعصاب، روشن شدن پوست، تقویت ایمنی بدن و حفظ سلامتی شما کمک زیادی می‌کند.

جلوگیری از شکرک زعفران ، بهترین برند زعفران ، زعفران مهرآیین ، خواص زعفران

طرز تهیه شربت خانگی زعفران

شربت زعفران از شربت‌های خاص و مقوی است که معمولاً در منزل تهیه شده و در فصول گرم سال برای از بین بردن عطش و جلوگیری از گرمازدگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیش از آشنایی با دلایل کپک زدن زعفران ابتدا روش استفاده را برای علاقه مندان بیان می‌کنیم.

برای تهیه شربت زعفران از زعفران ساییده شده به مقدار لازم، آب، گلاب، آبلیمو و شکر استفاده می‌شود.

مختصراً ابتدا زعفران مهرآیین که میتوان گفت بهترین برند زعفران در ایران می‌باشد را در هاون به خوبی کوبیده و آن را با استفاده از آب جوش دم می‌گذاریم.

در مرحله بعدی نیم لیتر آب به همراه شکر به مدت ۲۰ دقیقه می‌جوشانیم تا به قوام برسد. سپس زعفران دم کرده، آبلیمو و گلاب به مقدار کافی اضافه شده و پس از اینکه شربت به مدت ۲۰ دقیقه جوشید شعله گاز را خاموش می‌کنیم. در نهایت می‌توان این شربت را با قطعات یخ، خاکشیر و تخم شربتی و یا هر افزودنی دیگری که تمایل دارید میل کرد.

جلوگیری از شکرک زعفران ، بهترین برند زعفران ، زعفران مهرآیین ، خواص زعفران

علت شکرک شربت زعفران

شکرک شربت زعفران و همچنین دیگر شربت‌ های پرطرفدار به مراحل تهیه شربت برمیگردد. به این معنی که هر چه مدت زمان جوشیدن در مراحل مختلف که پیش از این بیان داشتیم کوتاه‌تر شود احتمال ایجاد شکرک بالاتر می رود، همچنین استفاده از شکر بیش از اندازه می‌تواند دلیل دیگری باشد. بنابراین توصیه می‌شود برای شربت‌هایی که می‌خواهید مدت زمان زیادی آن ها را نگهداری کنید شکر کمتری استفاده کنید.

 

اقدامات لازم جهت رفع شکرک شربت زعفران

به منظور رفع شکرک شربت زعفران لازم است اقداماتی صورت بگیرد که با توجه به علت شکرک متغیر است. اگر شکرک زعفران ناشی از سری به وجود آمدن و تبخیر آب موجود در شربت باشد افزودن مقداری آب جوش به قابلمه و جوشاندن مجدد آن راه حل صحیح می‌باشد.

در صورتی که شکرک به دلیل میزان بالای شکر است می‌توان گفت بهترین راه استفاده از آب لیموی تازه می‌باشد.

رفع سفیدی شربت زعفران ناشی از شکرک

پس از شکرک زدن زعفران که به دلیل بی توجهی در تهیه شربت صورت گرفته شربت ۲۴ تغییر رنگ شده و رنگ آن که در می‌شود.

در این حالت بهترین راه جهت از بین بردن سفیدی استفاده از سفیده تخم مرغ می‌باشد. برای این کار لازم است سفیده تخم مرغ را بدون اینکه به هم بزنید به تمام مواد در حال جوشیدن اضافه کنید.

دقت داشته باشید که افزودن سفیده تخم مرغ در مزه زعفران تغییری ایجاد نمی‌کند.

خرید شربت زعفران آماده

شربت زعفران را می‌توان به صورت بطری‌های شیشه‌ای و از برند معتبر زعفران تهیه کرد. مهرآیین یکی از برندهای معتبر عرضه زعفران می‌باشد که شربت زعفران آماده را نیز در محصولات خود قرار داده است.

شربت زعفران آماده به صورت استاندارد و با استفاده از مواد طبیعی درجه یک تهیه گردیده است و به هیچ عنوان شکرک زدن زعفران را با وجود این محصول تجربه نخواهید کرد به شرطی که متناسب با اطلاعات روی  بطری از آن نگهداری کنید.

شربت زعفران مهرآیین از بهترین برند زعفران در بطری‌های شیشه‌ای با درب بسیار محکم و شفاف ارائه می‌گردد و بسته بندی آن به گونه‌ای است که ترکیب کلاله‌ها با رنگ مو زعفران در آن مشخص می‌باشند.

طعم شربت زعفران همانند شربت‌هایی که در خانه تهیه می‌گردد بسیار خوشمزه بود و مواد درجه یک در ساخت آن به کار رفته است.

 

کاربردهای شربت زعفران

شربت زعفران تنها به عنوان یک نوشیدنی به حساب نمی‌آید بلکه کاربردهای بسیار زیادی دارد. این شربت که هم می‌توان آن را به صورت آماده تهیه کرد و هم در خانه نگهداری نمود با ترکیبات مختلفی مانند بیدمشک، هل و یا هر چیز دیگری ترکیب می‌شود و طبع آن به گونه‌ای است که هم برای تب‌های گرم و هم برای تب‌های سرد مفید است.

شربت زعفران علاوه بر دمنوش ها در پاناکوتای زعفرانی، دنت زعفرانی، موس زعفرانی، فرنی زعفرانی در شله زرد نیز کاربرد دارد.

شربت زعفران همچنین برای تهیه کیک‌ها یک گزینه بسیار عالی محسوب می شود که افزودن مقدار کمی از آن به کیک عطر ویژه‌ای به آن می‌بخشد. بنابراین زعفران در تهیه کیک و شیرینی از مهمترین کاربردهای آن است.

از دیگر کاربردهای شربت زعفران استفاده در کافه‌ها و بستنی فروشی‌ها برای طعم دهنده به محصولات آن‌ها را میتوان ذکر کرد. به این ترتیب صاحبان این کسب و کارها با افزودن مقدار کمی از شربت زعفران می‌توانند محصولات خوش عطر و طعمی عرضه کرده و مشتریان خود را بالا ببرند.

جلوگیری از شکرک زعفران ، بهترین برند زعفران ، زعفران مهرآیین ، خواص زعفران

انواع شربت زعفران آماده

شربت زعفران آماده انواع مختلفی دارد که با توجه به علاقه خود می‌توانید آن ها را مورد مصرف قرار دهید. دو نوع شربت آماده زعفران شربت با گلاب و شربت با عسل می‌ باشد که شربت با گلاب شهرت بیشتری دارد و در بین مردم محبوب تر است.

معمولاً از شربت زعفران با گلاب در مهمانی‌ها استفاده می‌گردد با این حال شربت عسل نیز که طبع گرمی دارد به عنوان معجون شناخته شده است و بیشتر خواص درمانی دارد و کسانی که علاقه به نوشیدن شربت در فصل سرد دارند، شربت زعفران با عسل می تواند گرینه خوبی باشد. شربت عسل و شربت گلاب هر دو بسیار مقوی هستند و می‌توانند قوای از دست رفته شما را بازگردانند و برای کسانی که رود خسته می شوند یا روزانه کارهای سنگین انجام می دهند بسیار توصیه می شود.

طبع انواع شربت زعفران

طبع زعفران به کار رفته در شربت گرم می‌باشد و در نتیجه طبیعت شربت آن نیز گرم و تر است.

به دلیل طبع گرم شربت گلاب و عسل بهتر است زنان باردار و کسانی که نسبت به گرمی حساس هستند از آن استفاده نکنند.

برای متعادل کردن طبیعت شربت زعفران مهرایین هنگام استفاده از مواد افزودنی با طبع سرد ترکیب کنید.

جهت ملایم‌تر کردن طبع شربت زعفران می‌توانید مقدار کمی تخم شربتی مخصوصاً در روزهای گرم سال به آن بیفزایید تا از حرارت آن کاسته شود. با این حال حتی در این مورد نیز زنان باردار نباید از شربت زعفران استفاده کنند.

موارد مصرف شربت زعفران

شربت زعفران در موارد مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد که برخی از آنها به شرح زیر هستند.

  1. شربت زعفران به عنوان انرژی زا و نشاط آور بوده و اضطراب را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد.
  2. این شربت اشتها آور بوده و مخصوصاً برای کودکان بسیار مفید است.
  3. مزه این زعفران به گونه‌ای است که تمام افراد از آن لذت می‌برند و جایگزین خوبی برای شربت‌های سرماخوردگی می‌باشد.
  4. شربت زعفران نفخ معده را از بین برده و به هضم بهتر غذا کمک زیادی می‌کند.

شیوه استفاده از شربت زعفران آماده

شربت زعفران عمده به روش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از افراد تمایل دارند این شربت را به صورت غلیظ استفاده نمایند.‌

برخی نیز در حین استفاده می‌توانند شربت را رقیق کرده و برای مهمانی‌ها از آن استفاده نمایند. جهت رقیق کردن شربت افزودن مقداری آب سرد و تکه‌های یخ کوچک کفایت می‌کند.

افزودن شربت خاکشیر و تخم شربتی از دیگر مواردی است که عده‌ای مخصوصاً برای فصل تابستان به آن اضافه می‌کنند. با افزودن آبلیمو و گل پنیرک به شربت زعفران رقیق شده می‌توانید شربت خوش رنگ و لعابی داشته باشید.

شربت زعفران علاوه بر خواص درمانی بی نظیر و به دور از شکرک زدن شربت زعفران می‌تواند نوشیدنی بسیار عالی برای پذیرایی‌های شما باشد تا در مهمانی‌های خود بدرخشید.

شکرک زدن زعفران یکی از مسائل رایج در شربت های زعفران آماده و همچنین شربت های زعفران خانگی می‌باشد. ما سعی بر این داشتیم عوامل بروز شکرک و راه‌های رفع آن را برای شما بیان کنیم و همچنین شما را به طور کامل با شربت زعفران آماده آشنا نمودیم تا بتوانید با استفاده از این اطلاعات این شربت را در منزل تهیه کرده و یا آن را از برندهای معتبر مانند مهرآیین که میتوان گفت از بهترین برند زعفران میباشد خریداری کنید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا