- یکشنبه 28 فروردین 1401 :: 10:53
ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را از سایر مواد غذایی متمایز ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.
تاکنون از مزایای خوردن ماهی برای سلامتی انسان بسیار شنیده ایم، ماهی را کباب کنید، سس بزنید، در فر بپزید یا تفت دهید، تنها به این نکته توجه داشته باشید که باید در سبد غذایی خود، خوردن ماهی را بگنجانید.
خوردن ماهی یک بار در هفته خطر مرگ قلبی ناگهانی را به نصف کاهش می دهد
حتما این جمله را شنیدهاید «مهمترین عامل مرگ و میر پس از تصادفات»، آمار مرگ بر اثر حمله قلبی و سکته قلبی است. بالا بودن آمار سکته قلبی و بیماریهای مربوط به قلب به دلیل کمبود امکانات پزشکی نیست، بلکه به دلیل شیوه نادرست زندگی امروزی ماست. محققان می گویند که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که ماهی بخورید.
در یک تحقیق جدید، محققان خطر مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی را در میان پزشکان ایالات متحده آمریکا مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه حدودا یکساله، 20 هزار 551 نفر (افراد 40 تا 84 ساله) انتخاب شده و رژیم غذایی آنها بررسی شد. در پایان آزمایش،133 مرگ ثبت شد که پس از در نظر گرفتن عوامل مختلف مرتبط، محققان دریافتند کسانی که حداقل یک بار در هفته ماهی می خورند خطر مرگ ناگهانی را در مقایسه با افرادی که ماهانه کمتر ماهی خورده بودند، 52 درصد کاهش می دهد.
محققان هیچ سود قابل توجهی از خوردن یک نوع خاص ماهی یا مصرف بیش از یکبار در هفته نیافتند. آنها همچنین گفتند که خوردن ماهی باعث کاهش تعداد حملات قلبی نمی شود، اما احتمال وقوع چنین حادثه ای را کاهش می بخشد.
خوردن ماهی باعث تثبیت ریتم قلب می شود
ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را از سایر مواد غذایی متمایز ساخته است، نوع چربی موجود در آن است. ماهی یکی از منابع خوب آهن است. ماده مغذی دیگری که در ماهی به مقدار کافی وجود دارد روی است. ماهی از منابع غنی فلوئور است که در سلامت و استحکام دندانها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی دارد. بعلاوه اینکه از منابع خوب فسفرنیز محسوب میشود. فسفر ماده ای است که همراه با کلسیم در سلامت و استحکام استخوان ها تاثیر مهمی دارد. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز است.
محققان در مطالعه فوق دریافتند که ماهی های چرب مثل ماهی تن و ماهی آزاد مملو از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای کمک به تنظیم عملکرد قلب و عروق و سرکوب ریتم های خطرناک قلب نقش مهمی دارد.