- دوشنبه 05 اردیبهشت 1401 :: 10:56
زیادهروی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشار خون میشود و رعایت الگوی غذایی با نمک پایین در کنترل این عارضه موثر خواهد بود.مشکلات و ناراحتیهای کلیه از دریافت زیاد نمک به ویژه نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده میشود.
حقایقی درباره ی مضرات نمک
آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد که سرانه مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است. در حالی که مصرف نمک زیادی، بیماری های خطرناکی به دنبال دارد.
هشدارهای پی در پی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه روند ابتلا به بیماری های غیرواگیر در کشور به سرعت در حال افزایش است، این واقعیت را آشکار می سازد که مردم، به سبک زندگی و تغذیه خود اهمیت زیادی نمی دهند و نمی خواهند باور کنند که منشا بیماری های غیرواگیر، سبک زندگی و تغذیه ای است که ما پیروی می کنیم. در حالی که می توان با حذف برخی رفتارها و خوراکی ها، سلامت خود را تضمین کرد.
مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است، اما نمی خواهیم قبول کنیم که مصرف غذاها و خوراکی های پرنمک، از مهم ترین عوامل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است. زیرا، منشا اغلب بیماری های غیرواگیر که شایع ترین آنها، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و…، هستند، عامل فشارخون بالاست و نمک به عنوان این عامل تلقی می شود. در حالی که می توان با مصرف کم و اندازه نمک، سلامت خود را تضمین و از هدر رفت هزینه های بی مورد در حوزه سلامت کشور، جلوگیری کرد.
دکتر افشین استوار مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر مسئول ۷۶ درصد از مرگ ها در ایران هستند، گفت: در بررسی علت مرگ در کشور در سال ۱۳۹۴، از ۳۲۷ هزار و ۵۲۵ مورد مرگ ثبت شده برای تمام سنین، بیماری های قلبی عروقی با سهم ۴۴.۱۳ درصد، اولین علت مرگ در کشور هستند، که از این میزان حدود ۳۱ درصد مربوط به سکته های قلبی و مغزی هستند.
حقایقی درباره ی مضرات نمک