• دوشنبه 26 دی 1401 :: 11:33

پژوهشگران دریافتند که سخن گفتن با خود به افراد کمک کرد تا اشیا را به اندازه 50 تا 100 میلی ثانیه زودتر پیدا کنند.اما حرف زدن با خود همیشه مفید نیست.

افسردگی و اضطراب

آیا حرف زدن با خود مفید است؟

شاید با برخی از شیوه‌های ریلکسیشن آشنا باشید و یا دست‌کم دیده باشید که دوستان و آشنایان شما آنها را انجام می‌دهند.

تکرار عبارات آرام‌بخش، یکی از تکنیک‌های شایع است. منتها در این شیوه معمولا خواسته می‌شود، عبارت‌هایی مثل چند بار تکرار کنید.

اما حالا مطابق این پژوهش و تجربیاتی که ممکن است حتی خودتان داشته باشید، می‌توانید شخصا و بدون هزینه یک شیوه ساده را امتحان کنید:

صبح که از خواب برمی‌خیزید می‌توانید خودتان را به صورت سوم شخص خطاب قرار بدهید و برای مثال نجوا کنید:

-آرام باش. کارهایت زیاد است اما همه چیز تحت کنترل خود توست.

گاهی با خودتان حرف بزنید، نابغه ها با خودشان حرف می زنند

گری لویان، روانشناس شناختی در دانشگاه ویسکانسین- مدیسن، سرپرست این پژوهش گفت: “من اغلب هنگامی در جستجوی چیزی در یخچال یا در قفسه‌های سوپرمارکت هستند، با خودم نجوا می‌کنم.”

در یک تجربه به داوطلبان 20 تصویر از اشیای گوناگون نشان داده شد و از آنان خواسته شد که به دنبال چیز خاصی مانند موز بگردند. در نیمی از این تجربیات، از مشارکت‌کنندگان خواسته می‌شد تا به طور مکرر با صدای بلند به خودشان بگویند که به دنبال چه چیزی بگردند؛ از گروه دیگر خواسته شد تا حین انجام این کار ساکت بمانند.

 

موفقیت کسب

 

پژوهشگران دریافتند که سخن گفتن با خود به افراد کمک کرد تا اشیا را به اندازه 50 تا 100 میلی ثانیه (هزارم ثانیه) زودتر پیدا کنند. (میانگین زمان صرف شده بوسیله این افراد در یافتن یک مورد 1.2 تا 2 ثانیه بود).

در یک تجربه دیگر، داوطلبان یک وظیفه خرید کردن مجازی را انجام دادند که در آن عکس‌های اجناسی را که به طور رایج در قفسه‌های سوپرمارکت یافت می‌شوند، دیدند و بعد از آنها خواسته شد تا همه موارد یک جنس خاص مثلا یک دسر را با حداکثر سرعت ممکن در قفسه‌ها پیدا کنند.

نتایج در این مورد پیچیده‌تر بود- تکرار کردن نام جنس با خود فقط در داوطلبانی که به دنبال اشیای آشنا می‌گشتند، باعث سرعت بیشتر یافته شدن آنها می‌شد. برای مثال گفتن کلمه “کوکا” با خود به پیدا کردن کوکا کمک می‌کرد، اما گفتن “اسپید استیک” (نوعی دئودورانت) با خود برعکس باعث کندی در یافتن ان می‌شد. (“اسپید استیک” یک چیز رایج “همگانی” نبود.)

لوپیان می‌گوید: “حرف زدن با خود همیشه مفید نیست – اگر شما واقعا ندانید که به دنبال چه شیئی می‌گردید، بردن نام آن برای خودتان فایده‌ای نخواهد داشت یا اصلا باعث کند شدن‌تان خواهد شد.”

“اما از طرف دیگر شما در موردی مانند موز که می‌دانید موز زرد رنگ است و شکل خاصی دارد، با گفتن موز به خودتان، فعالیت ادراک بینایی مغزتان را تقویت می‌کنید و زودتر آن را پیدا می‌کنید.”

در پژوهش‌های آینده ممکن است از اسکن مغز همزمان با انجام این تجربیات بوسیله افراد می‌توان استفاده کرد تا مشخص شود که کدام مدارهای مغزی در این فعالیت مغزی دخیل هستند.

3 دلیل و فایده برای حرف زدن با خود

ما شاید نتوانیم واقعیت را عوض کنیم اما یاد میگیریم که چگونه ذهن خود را عوض و مطالب را ذخیره کنیم:

1 . انگیزه

با خود در بهترین روش زبان دوم یا سوم شخص صحبت کنید تا به خود انگیزه دهید و آماده شوید به خصوص برای کاری که استرس آور است. به علاوه، سعی کنید از هیچ جایی انگیزه نگیرید و فقط با صحبت کردن به خود قوت قلب بدهید این بهترین انتخاب است. با گفتن:تو میتوانی این را انجام دهی تو برای این کار کاملا آماده ای به خودت نیرو و قوت قلب بده تا به راه درست در کار خود برسی.

بعضی مواقع که برای درست انگیزه دادن با خود دعوا میکنیم بیشتر از قبل استرس میگیریم در حقیقت ما میتوانیم بدترین دشمن خود باشم ، با حرف زدن با خود تمام چیز هایی که نیاز دارید تا اعتماد به نفس و انگیزه بگیرید را به خودتان میدهید.

2. کنترل احساسات

استرس بیش از حد میتواند دلیل احساس ترس شود با صحبت کردن با خودتان توانا میشوید که چه طور با احساسات خودتان برخورد کنید و آنهارا کنترل کنید و زمانی که از منظره بیرون به اینها نگاه کنید آدم قبلی نیستید.

 

افسردگی و کم آبی

 

صحبت کردن با خود به راحتی میتواند موقعیتی را ایجاد کند که تهدید آمیز به نظر برسد و آن را به یک چالش تبدیل کند مانند یک مصاحبه کاری یا اولین قرار ملاقاتتان که میتواند شما را در نظر رئیستان اعصاب خورد کن جلوه دهد. وقتی که شما توانایی کنترل کردن احساسات خود را با صحبت کردن با خود به دست بیاورید احساس آرامش و آمادگی بیشتری در وظایف خود میکنید.

این میتواند برای هر نوع احساسات ،کار آمد باشد چه سرخوردگی باشد یا استرس و حتی ناراحتی. صحبت کردن با خود برای کنترل کردن احساسات به این معنی است که شما میتوانید احساسات بیش از حد را کمتر و کنترل کنید.

3. دوره روانشناسی

خارج کردن خودتان از شرایط استرس زا سریع تر از هرچیزی شما را آرام میکند اما اگر نمیتوانید فیزیکی راه بروید در این صورت صحبت کردن باخود به کمکتان میاید زمانی که باخود صحبت میکنید از زبان دوم و سوم شخص استفاده کنید. شما از نظر روان شناسی شبیه دیگران توانایی فاصله از موقعیت به خود را استناد کنید این تکنیک به شما کمک میکند که استرس زیاد خود را کنترل کنید و به ذهنتان این اجازه را میدهد که واضح و منطقی تر برای قدم بعدیتان تصمیم بگیرید. حل کردن مشکل میتواند دومین خاصیت آن باشد زمانی که شما باخودتان صحبتی را میکنید؛ همانگونه باشید که با یک نفر دیگر انجام میدهید بعد از همه اینها کسی که این توانایی را در ما ایجاد کند از خودمان با ارزش تر است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا