- چهارشنبه 12 بهمن 1401 :: 09:39
در این مطلب به روش های رهایی از تنهایی اشاره کردیم.
چگونه احساس تنهایی نکنیم؟
برخی بر این باور اشتباه هستند که تنهایی به معنی نبودن در جمع و زندگی انفرادی است. این درحالی است که بسیاری از افرادی که حتی در خانواده های پرجمعیت زندگی می کنند هم دچار حس تنهایی می شوند.
آیا هر چند وقت یک بار، حس تنهایی به شما دست می دهد؟ تنهایی می تواند در زمان تنها شدن یا حتی زمانی که افراد در اطراف تان قرار دارند به سراغتان بیاید. مجرد بودن باعث ایجاد حس تنهایی در شما می شود اما حتی اگر رابطه شادی داشته باشید، احتمالا با مشکل حس تنهائی در بعضی از اوقات جنگیده اید.
راه رهایی از احساس تنهایی
خوشبختانه، کارهایی وجود دارد که با انجام آن می توانید حس تنهایی خود را بهتر کنید. در ارتباط با این موضوع، از تجارب کارشناسان استفاده کردیم تا بفهمیم که آنها برای مبارزه با حس تنهائی چه توصیه ای می کنند
قبل از تنها شدن، برای خود لیستی از کارها را برای انجام تهیه کنید. درمانگر ازدواج و خانواده گفت، به جای منتظر ماندن برای تنها شدن و پیدا کردن حس تنهائی، او توصیه می کند که لیستی از کارهایی که می توانید در زمان تنهایی انجام دهید را تهیه کنید. او گفت:«اولین قدم این است که قبل از تنها شدن، لیستی آماده کنید، زیرا در زمان تنها شدن، بعید است که فکری به ذهنتان برسد.» پیشنهادات او شامل انجام فعالیت ها، کمک به دیگران و انجام کارهایی است که باعث می شود حس عاطفی بهتری پیدا کنید.
با احساس تنهایی چه کنم؟
گوش دادن به داستان ها هم مزیت های دیگری دارد و باعث ایجاد حس مشترک با دیگران می شود. تردر-ولف می گوید:«گوش دادن به داستان، یک راه ارتباط عاطفی و بدون خطر برای شریک شدن با حس دیگران، داشتن یک سفر عاطفی و به دست آوردن چشم انداز و درک از شرایط خودتان است. همچنین یک سرگرمی فوق العاده است.»
داوطلب شدن
یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای متوقف کردن حس تنهایی تان انجام دهید، بخشیدن چیزی به دیگران با علاقه و داوطلبانه می باشد. تردر-ولف گفت:«تنهایی می تواند با تنها شدن دامن زده شود، انزوا و گوشه گیری را افزایش دهد و به تفکرات و احساسات منفی که حس بیگانگی را افزایش می دهند، دامن بزند.
تنهائی می تواند نیاز به تلاش عاطفی زیادی داشته باشد، اما انجام کاری برای کمک به دیگران، می تواند باعث کاهش حس تنهایی و از بین بردن چرخه منفی تولید کننده انزوا شود.» تحقیقات منتشر شده در مجله انگلیسی آنلاین پزشکی نشان داد که انجام کارهای داوطلبانه باعث تقویت سلامت عاطفی به خصوص در بین افراد بعد از سن 40 سالگی و در سنین بالاتر می شود، سالهایی که عمدتا با تنهایی همراه است.
مبارزه با تنهایی
یک راه کلی برای پرت کردن حواستان، خواندن داستان یا گوش دادن به داستان ها است
تمرین مدیتیشن
آیا تاکنون مدیتیشن انجام داده اید؟ انجام این کار به اندازه ای که به نظر می رسد ترسناک نیست و در واقع می تواند در زمان تنها شدن تان به شما کمک کند. ماتلز پیشنهاد داد:«آرام بنشینید و تمرکز کنید که حس تنهایی شما در کجای بدنتان خود را نشان می دهد… آیا در سینه شما است؟ معده؟ گلو؟ زمانیکه بدن را مورد بررسی قرار می دهید…به حس درونتان توجه کنید که این ناراحتی و ناخوشایندی تنهایی از کجا بوجود آمده است. وقتی محدوده ای که از تنهایی رنج می برد را شناسایی کردید، در آن محدوده نفس بکشید و انرژی آرامش بخشی به این محدوده بفرستید.»
ماتلز توصیه می کند زمانیکه انرژی شفا دهنده را به این محدوده فیزیکی که حس تنهایی،را نشان می دهد، ارسال می کنید:«نشستن را ادامه دهید. بدانید که همه افراد دیگر خارج از این اتاق، همان حس تنهایی،را دارند، پس نوری به بیرون از این فضا ارسال کنید به جایی که افراد دیگر هم از این حس رنج می برند. حس کنید که گویی در حال شستشوی آنها در قلب تان با انرژی شفا بخش هستید و نور را خالص کنید و نشان دهید که همه ما به هم پیوند خورده ایم و با هم ارتباط داریم. خودتان را نیز به آنها اضافه کنید. همه ما این حس عمیق تنهایی را احساس می کنیم پس فقط به طور متفاوتی این حس را در خود داریم.»
این تمرین، بسیار شبیه گوش دادن به داستان است که حس شما را به حس دیگران ارتباط می دهد و به شما کمک خواهد کرد تا حس خود را به دیگران پیوند داده و با تنهایی دیگران احساس همدردی کنید و انجام این کار باعث می شود تا کمتر حس تنهایی داشته باشید.