• یکشنبه 21 مهر 1398 :: 05:31

در این مطلب به روش های افزایش اعتماد بنفس پرداختیم.

تولد کودک

یک روانشناس کودک با بیان اینکه سپردن مسئولیت به کودک یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس در کودک است، تاکید کرد:« از سنین کودکی، برخی مسئولیت های زندگی کودک را به آنان واگذار کنید. با مسئولیت دادن به بچه ها، پیامی قدرتمند به آنان ارسال می کنیم؛ ” به توانمندیهای تو اعتماد داریم.” همچنین در انجام مسئولیت ها، مهارت های لازم برای مراقبت از خود را فرا می گیرند.»

وی درباره تاثیر اعتماد به نفس در سلامت روان کودک، گفت:« احساس اعتماد به نفس با موفقیت در زندگی مرتبط بوده و نقش مهمی در رشد توانایی های اجتماعی، جسمی و دانشگاهی کودکان دارد. تحقیقات نشان می دهد که اعتماد به نفس پایین با افزایش خطر تنهایی، نارضایتی، تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی و اختلالات غذا خوردن همراه است. والدین بیش از هر فرد دیگری، نقش مهمی در ارتقاء اعتماد به نفس فرزندان داشته و کمک می کنند تا احساس بهتری نسبت به خود نشان دهند.»

ـ اعتماد به نفس چیست؟

وی در تعریف اعتماد به نفس گفت:« اعتماد به نفس اصطلاحی روانشناسی است و منعکس کننده ارزیابی کلی شخص از ارزش خودش می باشد. اعتماد به نفس شامل اعتقادات و احساساتی است که کودکان در مورد صلاحیت و ارزش خود دارند، از جمله توانایی آنها برای ایجاد تغییر در محیط خود ، مقابله با چالش ها و آموختن از موفقیت و شکست ها.»
وی تاکید کرد:«کودکانی که اعتماد به نفس سالم دارند بیشتر یاد می گیرند، به موفقیت بیشتری می رسند و به طور کلی شادتر از کودکانی هستند که اعتماد کم دارند. »

ـ راههای افزایش اعتماد به نفس در کودکان

دانش آموز مدرسه

این روانشناس کودک و نوجوان درباره راه های افزایش اعتماد به نفس در کودکان گفت:« اعتماد به نفس به چندین رویکرد نیاز دارد که بر نحوه تفکر ، نحوه احساس و کارهایی که می توانند انجام دهند تأثیر می گذارد. ده استراتژی عملی وجود دارد که می توان برای ایجاد اعتماد به نفس واقعی در بچه ها در هر سنی استفاده کرد.»

1 . با اعتماد به نفس فکر کنید

وی درباره اولین روش برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان گفت:« بچه ها زبان، تفکر و رفتار کسانی را که در اطرافشان هستند را می آموزند. والدین و معلمان نقش مهمی را در الگوبرداری از تفکر و رفتار با اعتماد به نفس به ویژه در مورد مقابله با فعالیتهای جدید ایفا می کنند. بگذارید بچه ها وقتی شما با چیز جدیدی روبرو می شوید، صحبت های مثبتی بشنوند. جملاتی نظیر؛”این کار را انجام خواهم داد. اگر در انجام این کار شکست بخورم، فردا دوباره امتحان خواهم کرد.” باورهای نادرست فرزندان خود را شناسایی و تغییر دهید. به آنها بیاموزید که چگونه مثبت فکر کنند و افکار منفی خود را به مثبت تغییر دهند.»

2. بر تلاش و پیشرفت متمرکز شوید

دانش آموز مدرسه

وی با بیان اینکه افرادی که معتقدند با تلاش و چالش می توان هوش خود را افزایش داد، در واقع باهوش تر می شوند و به مرور زمان در مدرسه، کار و زندگی بهتر عمل می کنند، درباره دومین راه افزایش اعتماد به نفس در کودک گفت:« یکی از راه های ایجاد ذهنیت پیشرفت آن است که بر تلاش تمرکز کنید نه بر نتایج آن. با اتصال موفقیت با تلاش، به کودکان می آموزید موفقیتی که به دست می آورند، غیر از توانایی ، استعداد یا با هوشی آنهاست. به جای تمرکز بر برنده شدن یا گرفتن امتیازهای بالا در بازی، بر تلاش و پیشرفت کودکان تمرکز کنید. به بچه ها کمک کنید اهداف را مطابق با قابلیت ها و علایقشان تنظیم کنند.»

3. فعالیت کودکان را تشویق کنید

تغذیه کودک

دکتر حاجی علیان با تاکید براینکه تلاش برای موفقیت مهم است، اما همه چیز نیست، گفت:« جمله های توصیفی دارای ارزش بالایی هستند. فرزندان خود را ستایش کنید و به یاد داشته باشید که بخاطر تلاشها خوبی که انجام داده اند از آنها تقدیر کنید. اظهارنظرهایی نظیر “این یک ایده هوشمندانه برای انجام این کار دشوار است!” می تواند در بالا بردن اعتماد به نفس کودکان موثر باشد.»

4. مهارت خودباوری را از سنین پایین رشد دهید

وی با بیان اینکه اعتماد به نفس كودك در نتیجه موفقیتهای پی در پی وی حاصل می شود،درباره چهارمین راه افزایش اعتماد به نفس کودک گفت:« مبنای مهم ایجاد اعتماد به نفس، مهارت خودباوری است. مهارت خودباوری، مهارتهای سازمانی و بسیاری از مهارتهای اجتماعی را می سازد. با فراهم نمودن شرایط موفقیت های مکرر به کودک اجازه دهید تا خودباوری خود را رشد دهد.»

5 . به آنها مسئولیت بدهید

موبایل کودک

وی سپردن مسئولیت به کودک را یکی دیگر از راه های افزایش اعتماد به نفس کودک عنوان کرد و گفت:« از سنین کودکی، برخی مسئولیت های زندگی کودک را به آنان واگذار کنید. با مسئولیت دادن به بچه ها، پیامی قدرتمند به آنان ارسال می کنیم؛ ” به توانمندیهای تو اعتماد داریم.” همچنین در انجام مسئولیت ها، مهارت های لازم برای مراقبت از خود را فرا می گیرند.»



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا