- سهشنبه 05 اردیبهشت 1402 :: 09:17
ارزش ذاتی در علم مالی به ارزش واقعی یک دارایی یا سهام یک شرکت گفته میشود.
ارزش ذاتی در علم مالی به ارزش واقعی یک دارایی یا سهام یک شرکت گفته میشود. تعیین ارزش ذاتی داراییهای مختلف کار دشواری است و یک موضوع تخصصی است. بر اساس بررسی تمامی ابعاد دارایی، کسبوکار و شرکت موردنظر از جمله تجزیه و تحلیل صورتهای مالی، ارزش ذاتی تعیین میشود. اگر گروهی از مردم را که صرفا در پیکهای قیمتی در بازارها و با مشاهده فضای رونق و برای استفاده از نوسانهای قیمتی وارد بازارها میشوند را فاکتور بگیریم، سرمایهگذاران عقلایی بهدنبال خرید داراییهایی هستند که کمتر از ارزش ذاتی خود در بازار معامله میشوند. معمولا در برهههای زمانی مختلف بنا به دلایل گوناگون قیمت داراییها از ارزش ذاتی خود فاصله میگیرد، اما در بلندمدت قیمت داراییها به سمت ارزش ذاتی خود حرکت میکند. در علم مالی گفته میشود که ارزش یک داراییبرابر است با ارزش فعلی جریانات آتی یک دارایی، یعنی در محاسبه ارزش ذاتی سهام یک شرکت، علاوهبر اینکه ارزش داراییهای فعلی شرکت درنظر گرفته میشود، سودآوری آتی و منافعی که داراییهای آتی شرکت نیز خلق خواهند کرد در محاسبات لحاظ خواهد شد.
در تئوریهای مالی بر این نکته تاکید میشود که اگر قیمت بازاری یک دارایی یا سهام یک شرکت، پایینتر از ارزش ذاتی آن باشد، در بلندمدت قیمت آن دارایی افزایش خواهد یافت تا به ارزش ذاتی خود برسد، معمولا سرمایهگذاران به دلیل انتظار افزایش قیمت در روزها و ماههای آتی اقدام به خرید این نوع از داراییها میکنند تا از بازدهی آن منتفع شوند.
اگر قیمت بازاری یک دارایی یا سهام یک شرکت، بالاتر از ارزش ذاتی آن باشد، در بلندمدت قیمت آن دارایی کاهش خواهد یافت تا به ارزش ذاتی برسد، سرمایهگذاران به دلیل انتظار کاهش قیمت در آینده اقدام بهفروش اینگونه از داراییها میکنند تا از کاهش ارزش دارایی موردنظر مصون بمانند.