• دوشنبه 14 مهر 1399 :: 08:24

تحقیقات نشان می دهند افرادی که روزانه مصرف مقدار بیشتری لبنیات و سبزیجات داشتند خطر ابتلا به کبدچرب در آن ها رو به کاهش بود.

سبزیجات

نتایج یک پژوهش نشان می دهد افرادی که از الگوهای غذایی دارای لبنیات و سبزیجات استفاده می کنند کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی روبه رو هستند.

با توجه به افزایش شیوع کبد چرب و حتی مشاهده موارد زیاد بیماری در افرادی که چاق نیستند و هنوز در دوران جوانی هستند شناخت عوامل تغذیه ای مرتبط با کبد چرب ضروری به نظر می آید.

گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پژوهشی الگوهای غذایی ای را که موجب افزایش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی می شود را شناسایی کرده اند. آن ها در پژوهش خود 244 نفر را مورد مطالعه قرار دادند. نیمی از آن ها در گروه کنترل بودند و نیم دیگر در گروه مداخله.

نتایج این تحقیق نشان داد که از چهار الگوی غذایی عمده که افراد از آن ها پیروی می کردند، دو الگوی غذایی یعنی الگوی غذایی معلول که شامل مصرف شیرینی ها، نان سفید، برنج، بیسکویت و اسنکها بود و همچنین الگوی غذایی سنتی که شامل مصرف بیشتر ادویه ها، گوشت قرمز بود با خطر بیشتر کبدچرب غیر الکی مرتبط بودند. برعکس این الگوها، استفاده از الگوی غذایی سبزیجات و لبنیات، کمتر با خطر ابتلا به کبد چرب روبه رو بود. یعنی در افرادی که روزانه مصرف مقدار بیشتری لبنیات و سبزیجات داشتند خطر کبدچرب غیر الکلی رو به کاهش بود.

بر اساس آن چه در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور منتشر شده است، این طرح تحقیقاتی توسط آناهیتا منصوری، نرگس دهقان سرشت، سیما جعفری راد و پژمان علوی نژاد انجام شده است و مقاله ی آن در Nutrition Journal به چاپ رسیده است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا