• پنج‌شنبه 25 فروردین 1401 :: 01:33

مروری مختصر بر 4 ژانر معروف، از وسترن و زندگی نامه ای تا دنیای ابرقهرمانی مارول و دنیای سیاه نوآر.

معرفی 4 ابر قهرمان

دنیای فیلم ها مملو از شخصیت ها و قهرمانان است ؛ قهرمانانی که در بطن داستان بار اصلی را بر دوش دارند و سعی می کنند در قالب نقش شان پیام اخلاقی را به مخاطبان خود برسانند ؛ از کابوی های دنیای وسترن تا قهرمانان بدبین سینمای نوآر یا حتی ابرقهرمانان خیالی .پس در سینماتوگراف این هفته هم با ما باشید تا در ادامه معرفی ژانرها سری به دنیای متفاوت چند ژانر دیگر و قهرمانان شان بزنیم.

زندگی‌نامه‌ای (Biographical)

به‌نظر می‌‌رسد فیلم‌های بیوگرافیک همه‌جا هستند. شخصیت‌های تاریخی، موسیقی‌دانان، سیاستمداران و همچنین افراد عادی که با رویدادهای خارق‌العاده سروکار دارند. این گونه از فیلم که قدمت آن به اولین روزهای تشکیل سینما برمی‌گردد و در دهه‌های اخیر پای ثابت جشنواره‌های سینمایی شده‌است، معمولا زندگی یک فرد واقعی و غیرتخیلی را دراماتیزه می‌کند. ژانر زندگی‌نامه‌ای می‌تواند کل زندگی یک فرد یا یک بازه زمانی خاص از تاریخ زندگی او را پوشش دهد که اغلب بر شخصیت‌های تاریخی مانند «ژاندارک»، «ناپلئون بناپارت» و حتی «حضرت مسیح» تمرکز می‌کند. این گونه یکی از بهترین ژانرها برای غرق شدن در داستان فیلم است تا بتوانیم رنج‌ها، دردها و خوشی‌های دیگران را حس کنیم، با کفش‌های آن‌ها راه برویم و درس‌هایی از زندگی‌شان بیاموزیم که شاید به هیچ روش دیگری دست‌یافتنی نباشد. این ژانر می‌تواند در طیف همه زیرژانرها فیلم تولید کند، باور ندارید؟ این آخر هفته را با دیدن فیلم‌هایی مثل «کتاب سبز» یا «ذهن زیبا» سر کنید.

وسترن(Western)

وسترن، ژانری از رمان‌ها و فیلم‌های سینمایی است که معمولا در غرب آمریکا و در دوره‌ای از دهه 1850 تا پایان قرن 19 اتفاق می‌افتد. این ژانر در دهه‌های اولیه و میانی قرن بیستم به بیشترین محبوبیت خود رسید و پس از آن محبوبیتش تاحدودی کاهش یافت. دشت‌های وسیع و ناهموار و رشته‌کوه‌های بخشی از ایالات‌متحده واقع در غرب رودخانه «می‌سی‌سی‌پی»، محل عمده‌ فیلم‌برداری این گونه فیلم‌ها بودند. در ژانر وسترن، طبقه‌ای از مردان معروف به «کابوی‌ها» ظهور کرد که دامداران آن‌ها را استخدام می‌کردند تا گاوها را درطول صدها مایل از مراتع غربی به سمت راه‌آهن برانند. گاوداری و صنایع معدنی باعث رشد شهرها و منجر به تحمیل تدریجی قانون و نظمی شد که جوامع مستقر به آن نیاز داشت. این نظم نیازمند بود تا به‌وسیله‌ طبقه دیگری از مردان -که به چهره‌های اصلی وسترن تبدیل شدند مانند کلانتر شهر و مارشال- برقرار شود. برای درک بهتر این فضا شاید بد نباشد «خوب، بد، زشت» را ببینید.

نوآر(Noir)

این ژانر به سبکی از فیلم‌سازی گفته می‌شود که مشخصه‌اش عناصری مانند قهرمانان بدبین، جلوه‌های روشنایی شدید، استفاده مکرر از فلاش‌بک‌ها و طرح‌های پیچیده است. این گونه از فیلم بیشتر در درام‌های جنایی آمریکایی دوران پس از جنگ‌جهانی دوم رایج بود. اصطلاح نوآر را که «فیلم تاریک» معنی می‌دهد، منتقدان فرانسوی با اشاره به نورپردازی کم ابداع کردند. این سبک نورپردازی برای تاثیرگذاری بیشتر درام‌ها به کار می‌رفت. اگر به گونه‌ کلاسیک این مدل فیلم‌ها علاقه دارید، بروید سراغ «سانست بلوار»و «شکارچی انسان» .

ابرقهرمانی (Superhero)

فیلم‌های ابرقهرمانی در سینمای مدرن محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و همه‌ساله شاهد تلاش سینماگران هالیوودی برای ساخت فیلم‌هایی در این ژانر هستیم. فیلم‌هایی که بهترین‌هایش در انحصار کامل فیلم‌سازان برتر، دو کمپانی آمریکایی «مارول» و «دی‌سی» است. شرکت مارول (Marvel Worldwide) که درگذشته به‌نام انتشاراتی «تایملی» شناخته شده‌بود، امروزه با نام «مارول کامیکس» (Marvel Comics) به فعالیت خود ادامه می‌دهد. محصولات ابرقهرمانی این کمپانی که با فیلم «Iron Man‎» آغاز شد، با فیلم‌هایی مثل «هالک»، «انتقام‌جویان» و «مرد عنکبوتی» به اوج خود رسید. دی‌سی (DC Comics) سال‌ها زودتر از مارول فعالیت خود را در زمینه‌کمیک‌بوک‌ها و سینما آغاز کرد. شرکت دی‌سی که در سال ۱۹۳۴ تأسیس شد، یکی از قدیمی‌ترین‌تولیدکنندگان داستان‌های مصور در آمریکاست. آثار شناخته‌شده‌مشهوری همچون «بتمن»، «سوپرمن»، «آکوامن»، «واندروومن»، «سوپر بوی»، «استارگرل»، «سوپرگرل»، «دکتر منهتن» و… متعلق به این کمپانی است.

نویسنده : نجات‌شکوندی | منبع: studiobinder.com

از کابوی ها تا ابر قهرمانان



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا