- شنبه 30 بهمن 1400 :: 01:42
در این مقاله سعی داریم دیدگاه درست برای دستیابی به اهدافمان یا بهعبارت دیگر همان موفقیت بگوییم.
راه رسیدن به موفقیت
افراد موفق با شناخت درست از خودشان، توانمندیهایشان، علایقشان و البته هدفگذاری کوتاه و بلندمدت می توانند افتخارآفرین باشند.
1- افزایش اعتمادبهنفس
یکی از دغدغههای همیشگی انسان در سرتاسر زندگی، تلاش برای رسیدن به خواستههای مختلف است. این چالش از طرفی میتواند انسان را سرشار از اعتماد به نفس و راضی از زندگی کند و از طرف دیگر ناامیدی و سرخوردگی را به همراه آورد. این دو روی سکه را شانس و اقبال نیست که تعیین میکند بلکه نوع نگاه و رفتار ما در این زمینه است که اهمیت زیادی دارد.
2- جهتدادن اهداف به زندگی
اهدافِ مختلف در زندگی از ارزش یکسانی برخوردار نیستند؛ گاهی هدف روزانه ما رسیدگی به یک گلدان، برای کمک به رشد و پرباری بیشتر آن است و گاهی انتخاب یک راه و رشته به منظور ایجاد هویت شغلی و کسب درآمد. منظور از ارزش در این جا مهم بودن یا نبودن اهداف مختلف نیست بلکه منظور جایگاه هدف است به لحاظ تأثیری که بر شخصیت و زندگی فرد خواهد گذاشت. خواستههای ما در طول روز، ماه و سال، واژه هدف را تفسیر میکنند و به رفتار ما جهت میدهند.
3-تصورات اشتباه درباره سخت تلاشکردن
ما میتوانیم در جایگاه خیالپردازانه به خواستههای مختلف فکر کنیم؛ خود را در رسیدن به این خواستهها تصور کنیم و برای آن جشن بگیریم. اما خارج از دنیای خیال و دقیقاً در جایی که زندگی میکنیم، نیاز به بازنگری منطقی داریم. لازم است تمام تصورات و خواستهها را با نگاه انتقادی و بر اساسِ ظرفیت و توانمندیهای موجود بررسی کنیم. ما نیاز داریم به قول کتاب «هنر شفاف اندیشیدن» از توهم بدن شناگر آگاه باشیم و بدانیم که فرم زیبای بدن شناگران حرفهای به دلیل تمرینات سختی نیست که انجام میدهند بلکه آن ها به دلیل تناسب اندامی که داشتند، وارد این حرفه شدهاند! منظور از این خطای فکری، بیان این نکته است که فقط با سخت تلاش کردن، قرار نیست به هر هدفی برسیم! در انتخاب هدف، توجه به ظرفیتها و جایگاهی که داریم، اهمیت بالایی دارد.
4-غافلنشدن از هدفگذاریهای بلندمدت
اهداف کلی و بلند مدت، جایگاه خود را دارند اما در برنامهریزیها، باید به هدفهای روشن، زمانبندیشده و در دسترس تبدیل شوند. این که مثلاً در شغل خود بهترین فردِ موجود شویم، میتواند یک هدف و آرمان قابل توجه باشد اما در هنگام برنامهریزی باید به قدمهای کوچکی که ما را در این مسیر قرار میدهند، توجه کنیم و آنها را در برنامههای روزانه و سالانه خود قرار دهیم. با این حال، نباید از داشتن هدفهای بلندمدت غافل شد.
نویسنده : آسیه بشردوست| کارشناس روانشناسی