• سه‌شنبه 29 اسفند 1402 :: 02:57

بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغزشده، آن است که آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها پیشگیری شود. مصرف این قارچ سرطان زاست و خانواده ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند

آجیل

آجیل، مغزها و دانه‌های روغنی خوراکی‌های بسیار خوش طعم و پرخاصیتی هستند که طرفدار بسیاری دارند و در کشور ما در مراسم‌های مختلف از جمله شب یلدا، عید نوروز، دید و بازدیدها و مهمانی‌ها از این خوراکی‌های خوش مزه استفاده می‌شود اما با وجود خاصیت فراوان آن‌ها لازم است برای حفظ سلامتی خود قبل از مصرف این خوراکی‎‌های خوش مزه به چند نکته اساسی توجه داشته باشیم چرا که هر کدام از مغزها و دانه‌های روغنی برای دسته‌ای از افراد مفید هستند و به علاوه مصرف بیش از حد و نا به جای آن‌ها ممکن است سبب بروز مشکلاتی شود؛ در این گزارش به چند نکته در خصوص مصرف آجیل، مغزها و دانه‌های روغنی پرداخته شده است.

چه آجیلی سرطان زاست؟

سرطان

از دیدگاه طب سنتی، مصرف آجیل، مغزها و دانه‌های روغنی در شرایطی به مردم توصیه می‌شود که آجیل ها از کیفیت خوبی برخوردار باشند و به طور کلی شرایط زیر را داشته باشند. آجیل هایی که دارای پوست سخت هستند مانند فندق، پسته و بادام، بهتر است این پوست سخت را حفظ کنید تا خواص این مغزها حفظ شود. بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغزشده، آن است که آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها پیشگیری شود. مصرف این قارچ سرطان زاست و خانواده ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند. آجیل خام بهترین انتخاب برای خرید مهمانی‌هاچراکه چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین‌های A و E محلول در چربی به وسیله بو دادن یا افزایش نمک از دست می رود. برای شناسایی آجیل خوب و با کیفیت راه‌هایی وجود دارد که ساده ترین و کاربردی ترین آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است. مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و بوی کهنگی ندهد. از مخلوط کردن آجیل با ماءالشعیر و نوشابه های مختلف پرهیز کنید. نوشیدن این خوراکی‌ها موجب ابتلا به نفخ و دل درد می شود.

شور یا شیرین؟

خشکبار

افراد متناسب با ذائقه ای که دارند سراغ طعم‌ها و مزه‌های مختلف می روند. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند، آجیل شور بخورند و برخی آجیل شیرین یا خام را برای پذیرایی مهمانانشان استفاده می کنند از دیدگاه درمانگران طب سنتی افرادی که مصرف آجیل خام و شیرین را انتخاب می‌کنند، ممکن است باضعف هاضمه و اختلال در هضم و جذب مواجه شوند، در حالی که مصرف آجیل های شور برای کسانی که معده ضعیف دارند و هاضمه آن‌ها دچار مشکل است، مناسب‌تر است. اگر چه همه باید توجه داشته باشند که در هر شرایط نباید از سقف مجاز خوردن آجیل و مغزها، یعنی ۱۰ عدد در روز، تجاوز کنند، در غیر این صورت با عوارض و اختلال در عملکرد معده مواجه می شوند.

اگر مزاج گرم دارید پسته را با انار ترش بخورید

آجیل خشکبار

از آنجایی که پسته دارای طبع و مزاجی گرم و خشک است، بنابراین مصرف آن در افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید با پرهیزهایی همراه باشد، چراکه زیاده روی در مصرف آن موجب برهم خوردن تعادل بدن شده و عوارضی را برای فرد به همراه دارد. بهترین نسخه برای افرادی که مزاج گرم دارند این است که ۱۰ عدد مغز پسته خام را با آب انار میل کنند و در این میان انتخاب آب انار ترش در مقایسه با آب انار شیرین ارجح است. از طرفی افرادی که به دلیل گرمی مزاج دچار کهیر و حساسیت های پوستی می‌شوند نیز بهتر است پسته را با برگه زردآلو بخورند تا از ابتلا به حساسیت های پوستی پیشگیری کنند. به گفته درمانگران طب سنتی افراد مبتلا به بواسیر می توانند با نشستن در جوشانده پوست سخت و سفید رنگ پسته به درمان بواسیر و تسکین دردهای آن کمک کنند.

اگر بیماری‌های قلبی دارید، بادام زمینی نخورید

قلب

بادام زمینی اگرچه پروتئین زیادی دارد و موجب درمان و تسکین درد معده، سرفه های خشک و تقویت مغز می‌شود اما مصرف آن باید با ملاحظات زیادی همراه باشد. خانواده ها باید هنگام خرید آجیل به تازگی بادام زمینی توجه زیادی داشته باشند چرا که بادام زمینی در میان مغزهای روغنی بیشترین احتمال جذب آفلاتوکسین‌ها را دارد و احتمال بیماری زا بودن آن بسیار زیاد است، بنابراین هنگام خرید بادام زمینی به براق بودن مغز و بوی آن توجه کنید و توجه داشته باشید که بادام زمینی به دلیل داشتن چربی اشباع شده که موجب افزایش کلسترول خون می شود، مصرف آن در افراد مبتلا به فشار خون و بیماران قلبی باید با پرهیز همراه باشد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا