- چهارشنبه 19 بهمن 1401 :: 08:22
مصرف نبات در اوایل صبح باعث افزایش سطح هوشیاری می شود. به رانندگان توصیه می شود که از چای نبات قبل از رانندگی استفاده کنند.
نبات یکی از مواد پرخاصیت است که همراه با انواع نوشیدنی های گرم و یا استفاده از آن به تنهایی برای درمان انواع بیماری استفاده می شود. در این مقاله با خواص نبات و مزیت های دارویی با ارزشی که دارد آشنا خواهید شد.
نبات نوعی قند است که از نیشکر تولید و تهیه می شود و دارای خاصیت های دارویی و درمانی فراوانی در طب سنتی می باشد. برای تهیه نبات در ابتدا شکر را در آب حل می کنند تا محلولی درست شود.
بعد از این مرحله یک نخ را در آب آویزان می کنند و صبر می کنند تا این محلول خنک شود. با خنک شدن محلول به کریستال یا بلورهایی زیبا تشکیل می شود. علاوه بر بی شمار بودن خواص نبات از آن برای تزئین سفره هفت سین و عقد نیز استفاده می شود.
امروزه نبات را به صورت آبنبات در می آورند که طرفداران خاص خودش را دارد. یکی از پر مصرف ترین نوع نبات، نبات شاخه و نبات چوبی است. از نبات شاخه که همگی آن را با شاخه نبات می شناسند برای تزئین سفره عقد یا هفت سین و از نبات چوب نیز برای برای شیرین کردن نوشیدنی های گیاهی به ویژه چای استفاده می شود.
خواص نبات
1. رفع خواب آلودگی با نبات
از خواص نبات می توان به از بین بردن حالت خواب آلودگی اشاره کرد. مصرف نبات در اوایل صبح باعث افزایش سطح هوشیاری می شود. به رانندگان توصیه می شود که از چای نبات قبل از رانندگی استفاده کنند.
2. جلوگیری از تکرر ادرار با نبات
نبات در درمان مشکلات مثانه بسیار موثر است. مثانه ضعیف ممکن است سبب تکرر ادرار شود که بیماری ناخوشایند است. در طب سنتی تاکید شده است که از نبات برای درمان این مشکل استفاده شود. برای اثر بخشی بهتر توصیه می شود که چند تکه نبات را در دهان قرار داده و بمکید.
3. چای نبات چاق کننده است
بعد از تحقیقات به عمل امده در آمریکا به این نتیجه رسیدند که خوردن آب نبات نه باعث چاقی می شود و نه باعث مرگ. دوستداران آب نبات می توانند مانند کودکان با خیال راحت آب نبات بخورند.
رژیم غذایی معمولا باعث میشود افراد عصبی و بی حوصله شوند ولی خوردن آب نبات در رژیم باعث خرسندی و نشاط در روحیه فرد می شود. چون نبات خیلی سریع جذب عضلات بدن میشود بنابراین سوخت و ساز بدن را بالا می برد و این برای کسانی که می خواهند لاغر شوند مفید است.
نبات در مقایسه با انواع آبنبات ها خاصیت ملین و ضد نفخ بالایی داشته و ماده اولیه آن با قند و شکر یکسان و از نوع ساکاروز است. نبات در مقایسه با قند نیز طبع گرم تری دارد و اگر آن را بسوزانید تبدیل به یک ماده قهوه ای مایل به سیاه با مزه ای تلخ می شود، که به دلیل قابض بودن برای درمان اسهال بسیار نافع است.