• دوشنبه 18 مرداد 1400 :: 11:29

اگرچه به نظر می‌رسد ماهی یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است؛ اما ماهی سالمون پرورشی جزو این غذاهای سالم نیست.این ماهی‌های پرورشی از طریق رژیم‌های غذایی غیرطبیعی تغذیه می‌شوند و دارای مواد شیمیایی، آنتی‌بیوتیک، مواد آفت‌کش و مواد سرطان‌زای دیگر هستند.

سرطان

چند ماده غذایی که ممکن است حاوی مواد سرطان‌زا باشند یا احتمالاً یکی از علل ابتلا به سرطان محسوب می‌شوند، به شما معرفی می‌کنیم.

1. میوه‌های غیرطبیعی

میوه

میوه‌هایی که به صورت طبیعی به دست نیامده‌اند، حاوی یک سری مواد آفت‌کش مانند آترازین، thiodicarb، organophosphates و میزان زیادی کود حاوی نیتروژن هستند. آرترازین در کشورهای اروپایی ممنوع شده است. این ماده برای از بین بردن علف هرز به کار می‌رود؛ اما باعث ایجاد مشکلات جدی در انسان می‌شود؛ به ویژه در قابلیت باروری انسان.

طبق یک تحقیق که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفت، نوزاد زنان بارداری که آب حاوی آرترازین نوشیده‌اند، وزن کمتری داشت.
مواد غذایی متعارف نیز میزان قابل‌توجهی از این مواد شیمیایی و هورمون‌هایی که برای رشد بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها مصرف می‌شود، دارند. سیب احتمالاً بیشتر از سایر میوه‌ها در معرض آفت‌کش‌ها قرار می‌گیرد و ۹۸ درصد سیب‌هایی که آزمایش شدند، این مواد را داشتند. میوه‌هایی که ۹۰ درصد از این آفت‌کش‌ها رویشان باقی مانده بود عبارت‌اند از پرتقال، توت‌فرنگی و انگور.
شستن این میوه‌ها صددرصد آفت‌کش باقی‌مانده را از بین نمی‌برد.

2. گوجه‌فرنگی کنسرو

گوجه فرنگی

در واقع بیشتر غذاهای کنسروی موجب نگرانی هستند؛ زیرا محتوای خود قوطی کنسرو خطرناک است. بیشتر این قوطی‌ها از ماده‌ای شیمیایی به نام bisphenol-A ساخته شده‌اند. طبق یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، این ماده شیمیایی نحوه عملکرد ژن‌های مغز موش‌ها را تحت تأثیر قرار داد. حتی سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قبول کرده که این ماده مشکل‌ساز است.
گوجه‌فرنگی به دلیل میزان بالای اسیدی که دارد، بسیار خطرناک است؛ زیرا باعث می‌شود این ماده شیمیایی از قوطی خارج شده و با گوجه‌فرنگی ترکیب شود. در واقع میزان این ماده شیمیایی احتمالاً بسیار زیاد است و نباید از این غذاهای کنسروی به کودکان بدهید. به همین دلیل بهتر است از غذاهای کنسروی استفاده نکنید. یا در منزل خودتان غذا بپزید یا از غذاهایی که در شیشه بسته‌بندی شده‌اند، استفاده کنید.

3. گوشت فرآوری شده

سوسیس و کالباس

گوشت فرآوری شده چیست؟ فهرست این نوع گوشت دراز است؛ اما محدود به سوسیس، هات‌داگ، بیکن، بیشتر گوشت‌های آماده مانند سوسیس دودی نمی‌شود. محققان نویسنده در نشریه BMC Medicine، اظهار داشتند نمک زیاد و مواد شیمیایی در تهیه گوشت‌های فرآوری شده مصرف می‌شوند که برای سلامتی مضر هستند.
طبق این تحقیق، از هر ۱۷ نفر شرکت‌کننده در تحقیق، ۱ نفر جان خود را از دست داد و افرادی که روزانه ۱۶۰ گرم یا بیشتر گوشت فرآوری شده مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که روزانه ۲۰ گرم یا کمتر از این مواد غذایی می‌خوردند، در طول ۱۲ سال ۴۴ درصد بیشتر احتمال مرگ داشتند. در این تحقیق که حدود ۱۳ سال طول کشید، افرادی از ۱۰ کشور اروپایی شرکت داشتند.
تمام انواع گوشت فرآوری شده میزان زیادی مواد شیمیایی و نگه‌دارنده مانند نیترات سدیم دارند که باعث می‌شود اشتها برانگیز و تازه به نظر برسند؛ اما سرطان‌زا هستند. گوشت‌های دودی نیز به همان اندازه مضر هستند: زیرا در فرآیند دودی شدن، دوده جذب می‌کنند. درست شنیدید همان دوده‌ای که مواد دخانی دارد.

4. ماهی سالمون پرورشی

ماهی

اگرچه به نظر می‌رسد ماهی یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است؛ اما ماهی سالمون پرورشی جزو این غذاهای سالم نیست.
این ماهی‌های پرورشی از طریق رژیم‌های غذایی غیرطبیعی تغذیه می‌شوند و دارای مواد شیمیایی، آنتی‌بیوتیک، مواد آفت‌کش و مواد سرطان‌زای دیگر هستند. این ماهی‌ها در محیط‌های بسیار شلوغی پرورش می‌یابند و این امر باعث می‌شود که ۴ برابر بیشتر شپش دریایی داشته باشند. به این ماهی‌ها مواد شیمیایی داده می‌شود تا رنگ گوشتشان، صورتی مایل به قرمز باشد.
در حالت عادی گوشت ماهی سالمون همین رنگ است؛ اما به دلیل غذایی که به ماهی‌های پرورشی می‌دهند، این رنگ مشاهده نمی‌شود. همچنین به دلیل این نوع رژیم غذایی، امگا ۳ کمتری در این ماهی‌ها وجود دارد. علاوه بر این تحقیقات نشان دادند، سالمون پرورشی دارای میزان زیادی جیوه و دی‌اکسیدهای عامل سرطان هستند.

5. چیپس سیب‌زمینی

سیب زمینی سرخ شده

این چیپس‌ها دارای مزه‌ای خوب و قیمت ارزان هستند؛ اما تأثیر منفی آن‌ها بر روی بدن به لذت خوردنشان نمی‌ارزد.
چربی و کالری این چیپس‌ها زیاد است. همچنین چیپس‌های سیب‌زمینی دارای مزه مصنوعی، مواد نگه‌دارنده مختلف و رنگ هستند. این خوراکی در دمای بالا تولید می‌شود و این دما باعث می‌شود که ماده‌ای سرطان‌زا به نام acrylamide ایجاد شود که در سیگار نیز وجود دارد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا