• چهارشنبه 07 مهر 1400 :: 03:09

کلم بروکلی سرشار از ویتامین‌های K، C و B6 است. این گیاه مغذی به دلیل اینکه حاوی ماده‌ای به نام سولفورافان است، به‌عنوان یک ضدسرطان قوی شناخته می‌شود

سبزی

خوردن سبزیجات اهمیت فراوانی دارد؛ چراکه بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات خواصی دارند که از بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و چاقی جلوگیری می‌کنند. انسان روزانه باید ۲۰۰ گرم سبزیجات مصرف کند تا ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن تامین شود. به‌عنوان‌مثال ریحان و سبزیجات رنگی مثل گوجه‌فرنگی و کلم قرمز سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که از بروز سرطان پیشگیری می‌کنند.

چرا مصرف روزانه سبزیجات برای بدن ضروری است؟

مصرف روزانه ۲۰۰ گرم سبزیجات برای افراد بالغ ضروری است. سبزیجات منابعی سرشار از ویتامین‌ها، فیبر، آهن و مواد معدنی موردنیاز بدن هستند. در یک رژیم غذایی سالم علاوه بر پروتئین، باید میوه و سبزیجات هم به‌مقدار کافی مصرف کنید.

مصرف سبزیجات در تامین آب موردنیاز بدن نیز موثر است. چراکه بیشتر سبزیجات مانند کاهو و اسفناج از مقدار قابل‌توجهی آب تشکیل شده است. بر اساس مطالعات گوناگونی که درمورد فواید این ماده مغذی انجام شده، مصرف سبزیجات از ابتلا به بیماری‌های قلبی، انواع سرطان، چاقی و پوکی‌استخوان پیشگیری می‌کند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، مصرف فیبر از بروز سرطان روده جلوگیری می‌کند. به‌دلیل اینکه فیبر توسط سیستم گوارش به‌سختی هضم می‌شود و همین مسئله موجب افزایش فعالیت روده‌ها شده و مدفوع و مواد مضر سریع‌تر از بدن خارج می‌شوند. علاوه بر این، مصرف سبزیجات میزان باکتری‌های مفید روده را نیز افزایش می‌دهد.

سالم‌ترین سبزیجات کدام است؟

در این بخش برخی از سالم‌ترین سبزیجات را به شما معرفی می‌کنیم.

اسفناج

اسفناج

اسفناج منبعی مغذی از ویتامین‌ها و مواد معدنی گوناگون از جمله ویتامین A، کلسیم، آنتی‌اکسیدان، ویتامین K و ویتامین C است. برگ‌های تیره‌رنگ اسفناج سرشار از آهن است و توصیه می‌شود که برای حفظ خواص آن، به‌صورت خام در اسموتی یا انواع سالاد مصرف کنید.

یک پیمانه اسفناج تنها ۷ کالری دارد و از مقدار زیادی آب تشکیل شده است. اگر دچار یبوست هستید یکی از گزینه‌های خوب برای بهبود این مشکل، مصرف اسفناج است. اگر معده درد دارید و نمی‌توانید از سبزیجات خام استفاده کنید، بهتر است که اسفناج را بپزید یا بخارپز کنید. کلسیم موجود در اسفناج برای تقویت استخوان‌ها مفید است.

گوجه‌فرنگی

گوجه

گوجه‌فرنگی به‌صورت خام و پخته مصرف می‌شود و در هر ۲ صورت حاوی مواد مغذی زیادی است. گوجه‌فرنگی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های لیکوپن، لوتئین و زاکسانتین است. لیکوپن و بتاکاروتن موجود در گوجه‌فرنگی از سرطان پیشگیری می‌کنند و برای بینایی مفید هستند.

کلم بروکلی

بروکلی

 

کلم بروکلی سرشار از ویتامین‌های K، C و B6 است. این گیاه مغذی به دلیل اینکه حاوی ماده‌ای به نام سولفورافان است، به‌عنوان یک ضدسرطان قوی شناخته می‌شود. کلم بروکلی را می‌توانید به‌صورت پخته یا خام مصرف کنید. افرادی که مشکلات غده تیروئید دارند، بهتر است کمتر از این سبزی استفاده کنند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا