- شنبه 17 مهر 1400 :: 03:59
خرمالو حاوی آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی از جمله کوئرستین و کامفرول است. مصرف رژیم غذایی سرشار از فلاونوئیدها در چندین مطالعه با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبط بوده است.
میوه خرمالو به خاطر طعم شیرین و شبیه عسل آن مشهور است. صدها گونه معروف از درخت خرمالو در جهان وجود دارد. خرمالوهای نارس به دلیل وجود ماده شیمیایی به نام تانن، طعم گس و تلخی به میوه نارس میدهد. خرمالوها باید قبل از مصرف کاملا رسیده باشند.
خرمالو را میتوان به چند نوع تازه، خشک یا پخته مصرف کرد و معمولاً در سراسر جهان در ژله، نوشیدنی، پای و پودینگ استفاده میشود. خرمالو نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از مواد مغذی است که میتواند از جهات مختلف برای سلامتی شما مفید باشد.
در اینجا 3 فایده خرمالو از جمله نحوه استفاده از آنها در رژیم غذایی را به شما معرفی میکنیم.
۱-سرشار از مواد مغذی
خرمالو اگرچه از نظر اندازه کوچک است، اما دارای مقدار قابل توجهی مواد مغذی است برای مثال در یک خرمالو به وزن ۱۶۸ گرم مواد مغذی وجود دارد.
این میوههای رنگارنگ کم کالری و مملو از فیبر هستند که آنها را به یک غذای مناسب برای کاهش وزن تبدیل میکند. به غیر از ویتامینها و مواد معدنی، خرمالو حاوی طیف وسیعی از ترکیبات گیاهی از جمله تانن، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدهاست که میتواند بر سلامت شما تأثیر مثبت بگذارد.
۲-منبعی از آنتی اکسیدانها
خرمالو حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدانها با مقابله اکسیداتیو، فرایندی که توسط مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد ایجاد میشود، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را کند میکند.
استرس اکسیداتیو با برخی بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان و بیماریهای عصبی مانند آلزایمر ارتباط دارد. خوشبختانه، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند خرمالو میتواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کرده و خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش دهد.
رژیمهای غذایی سرشار از فلاونوئیدها، آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند که در پوست و گوشت خرمالو یافت میشوند، این آنتی اکسیدانها با کاهش میزان بیماریهای قلبی، کاهش ذهنی مرتبط با سن و سرطان ریه ارتباط دارند.
خرمالو همچنین سرشار از آنتی اکسیدانهای کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است، رنگدانهای که در بسیاری از میوهها و سبزیجات رنگ روشن یافت میشود. مطالعات رژیم غذایی سرشار از بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بیماریهای متابولیک مرتبط دانسته اند.
علاوه بر این، یک مطالعه روی بیش از ۳۷۰۰۰ نفر نشان داد افرادی که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی از بتاکاروتن دریافت کرده اند، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش یافته است.
۳-کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی
بیماریهای قلبی عامل اصلی مرگ در سراسر جهان است و زندگی میلیونها نفر را تحت تأثیر منفی قرار میدهد، خوشبختانه با کاهش عوامل خطرساز مانند رژیم غذایی ناسالم میتوان از اکثر انواع بیماریهای قلبی جلوگیری کرد. ترکیب قوی مواد مغذی موجود در خرمالو، آنها را به یک انتخاب عالی برای تقویت سلامت قلب تبدیل میکند.
خرمالو حاوی آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی از جمله کوئرستین و کامفرول است. مصرف رژیم غذایی سرشار از فلاونوئیدها در چندین مطالعه با کاهش خطر بیماریهای قلبی مرتبط بوده است. یک مطالعه روی بیش از ۹۸۰۰۰ نفر نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف فلاونوئیدها را داشتند، ۱۸ درصد کمتر از افرادی که میزان کمتری در رژیم غذایی خود از این ماده مغذی استفاده کرده اند مبتلا به سکته قلبی شده اند. علاوه بر این، تاننهایی که به خرمالوهای نارس تلخی دهان دار میدهند ممکن است فشار خون را کاهش دهند.