• چهارشنبه 05 آبان 1400 :: 09:09

موارد مصرف و خاصیت سینامون Cinnamon

گیاهان دارویی

سینامون یا دارچین با نام علمی Cinnamomum cassia، گیاهی است که سالها در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است. سینامون حاوی پلی فنول‌ها مانند پروسیانیدین، کاتچین‌ها و نیز ترکیب سینامالدهید می‌باشد. سینامون دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی، ضد میکروبی، ضد‌‌ قارچی، ضد‌‌دیابت، ضد سرطان بوده و موجب افزایش جریان خون عروق کرونر و نیز کاهش مقاومت عروق محیطی می‌گردد.

براساس مطالعات انجام شده درباره سینامون، مهمترین خاصیت آن خاصیت پایین آورندگی قند خون بوده که پلی‌فنول مشتق شده از آن می‌تواند مقاومت انسولین را بهبود بخشیده و غلظت گلوکز خون و هموگلوبین A1C را کاهش دهد.

عصاره سینامون باعث فعال شدن رسپتورکینازها و مهار دفسفریلاسیون گیرنده انسولین و در نتیجه بهبود حساسیت انسولین شده و همچنین به‌واسطه افزایش تعداد رسپتورهای Glut4، رسپتورهای انسولین و نیز سوبستراهای آن، موجب افزایش برداشت گلوکز خواهد شد. علاوه‌براین، سینامون می‌تواند هضم کربوهیدرات را توسط مهار رقابتی آنزیم آلفاگلوکوزیداز که در هضم کربوهیدرات نقش دارد، به تاخیر ‌اندازد. همچنین سینامون باعث تسهیل متابولیسم لیپید شده و دارای خاصیت کاهش دهندگی کلسترول خون می‌باشد.

یافته‌های جدید در حال تحقیق:

اثر کاهش فشار‌خون: مطالعات نشان داده است که مصرف سینامون در کوتاه مدت، با کاهش قابل توجه در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مرتبط است. تنظیم فشار‌خون ممکن است از طریق اتساع عروق محیطی و یا تا حدودی از طریق بلوکه کردن کانال کلسیم باشد.

اثر محافظت قلبی: خاصیت محافظت قلبی سینامون با اثرات آن روی متابولیسم گلوکز و لیپید، کاهش مقاومت انسولین، کاهش استرس اکسیداتیو و نیز مهار مسیر التهابی مرتبط است.

منبع : سایت دارویاب


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا