- پنجشنبه 06 آبان 1400 :: 10:17
عسل یکی از بهترین راهکارهای کهن برای هضم بهتر غذای چرب است. یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دو قاشق مرباخوری سرکه سیب هم به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را بعد از خوردن غذای چرب مصرف کنید.
وقتی ما غذای چربی میخوریم، حجم زیاد چربی به سیستم گوارشمان فشار زیادی وارد میکند. در میان چربی و کربوهیدرات و پروتئین، چربی کُندترین هضم را در بدن دارد و نیازمند آنزیمهای خاصی است تا تجزیه شود. هر چیزی از استرس گرفته تا داروها میتوانند میزان این آنزیمها را کاهش دهند، چنان که خیلی از افراد این مشکل را دارند. حالا با مصرف چربی زیاد، سیستم گوارش هم مجبور میشود پُرکاری کند که اغلب نتیجهی آن نفخ و تهوع و احساس درد و ناراحتی خواهد بود.
شایعترین علامت گوارشی که تحت فشار است واقع ناخوشایند میباشد؛ غذا نه تنها طولانی مدت در معده میماند بلکه ممکن است به طور کال هضم نشده وارد روده شود. گاهی در این موارد می بینید که مدفوعتان چرب و چسبناک است. خیلی از افراد بعد از خوردن غذای چرب دچار اسهال و شکم درد هم میشوند.
یکی دیگر از اثرات قابل توجه غذای چرب بر بدن مربوط به باکتریهای روده است که به آن میکروبیوم میگویند. خوردن همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده به نفع این میکروارگانیسمهای مفید نیست. خیلی از غذاهای چرب حاوی چربیهای سالمی که در ماهی و گردو و آووکادو و روغن زیتون وجود دارند نیستند و خوردن روغنهای گیاهی تصفیه شده به جای این چربیهای سالم، تعادل اسیدهای چرب بدن را به هم میزند و در نتیجه بر همه چیز از سطح هورمونها گرفته تا سیستم ایمنی بدن اثر میگذارد.
این غذاها پُر از چربیهای ترانس و چربیهای اشباع هستند که باعث افزایش وزن، بالا رفتن سطح کلسترول و فشارخون شده و ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم و بیماریهای قلبی را نیز بیشتر میکنند. از این رو مهم است که در خوردن این جور غذاها زیاده روی نکنید. اما اگر پیش آمد و مقدار زیادی غذای پُرچرب خوردید، راهکارهایی وجود دارند که میتوانید با کمک آنها، اثرات مضر غذای پُرچرب را تا حدودی کاهش دهید.
بعد از خوردن غذای چرب چه باید کرد؟
آب گرم یا آب ولرم بنوشید
نوشیدن آب ولرم بعد از خوردن غذاهای چرب کمک میکند سیستم گوارش فعال شود. آب به عنوان حامل مواد مغذی و ضایعات عمل میکند. نوشیدن آب گرم باعث می شود مواد مغذی که خوردهاید به شکل قابل هضمتری تجزیه شوند. اگر آب کافی ننوشید، رودهی باریک مجبور میشود آب مورد نیازش را از غذایی که خوردهاید جذب کند و در نتیجه بدنتان کم آب شده و به یبوست دچار میشوید.
عسل بخورید
عسل یکی از بهترین راهکارهای کهن برای هضم بهتر غذای چرب است. یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دو قاشق مرباخوری سرکه سیب هم به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را بعد از خوردن غذای چرب مصرف کنید.
عسل یکی از بهترین راهکارهای کهن برای هضم بهتر غذای چرب است. یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دو قاشق مرباخوری سرکه سیب هم به آن اضافه نمایید. این نوشیدنی را بعد از خوردن غذای چرب مصرف کنید
پیاده روی کنید
سی دقیقه پیادهروی بعد از خوردن یک غذای سنگین و چرب به بهبود عملکرد گوارش کمک میکند. پیاده روی به قدرت جذب معده نیز کمک کرده و منجر به کاهش وزن هم میشود. بنابراین این بار که یک غذای چرب خوردید، سی دقیقه پیادهروی کنید تا کار بدنتان راحتتر شود. بالا و پایین رفتن از پلهها و دیگر فعالیتهای بدنی هم میتواند کالری بسوزاند و هم با پیامی که به کبد و رودههایتان میفرستد آنها را وادار نماید عملکرد بهتری داشته باشند.
بیشتر میوه و سبزی بخورید
مصرف میوه و سبزی، ویتامینها و املاح و فیبر کافی به بدنتان میرساند تا فرایندهایش را خوب انجام دهد. خوردن غذاهای چرب که فاقد فیبر و ریزمغذیهای لازم بوده و پُر از چربیهای اشباع و ترانس هستند میتواند باعث یبوست شود. میتوانید یک کاسه شامل دانهها و مغزها به عنوان یک میان وعدهی انرژی بخش مصرف کنید. غذایتان را با یک کاسه سالاد و سبزیجات تازه شروع کنید و مواد مغذی ضروری بدن را به آن برسانید.