• دوشنبه 01 آذر 1400 :: 01:12

وقتی مواد مغذی به درستی تجزیه نشوند، سلول ها آسیب می بینند. این موضوع می تواند منجر به تجمع چربی در کبد شود. اما ترکیباتی که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شوند می توانند به محافظت از سلول ها در برابر این آسیب کمک کنند

قفسه شش و کبد

به طور کلی، مواد غذایی که با آسیب سلولی مقابله می کنند یا التهاب را کاهش می دهند می تواند به معکوس شدن روند چرب شدن کبد کمک کنند.

رژیم غذایی مدیترانه ای را امتحان کنید. اگرچه این رژیم اختصاصا برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب ایجاد نشده است، اما این رژیم غذایی ترکیبی از انواع چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات های پیچیده است که به کاهش چربی در کبد کمک می کند. ماهی و غذاهای دریایی، میوه ها، غلات کامل، آجیل، روغن زیتون، سبزیجات، آووکادو و حبوبات بیشترین اجزا تشکیل دهنده این رژیم هستند.

چربی های مناسب را انتخاب کنید

زیتون

سلولها از گلوکز برای تولید انرژی استفاده می کنند. انسولین به انتقال گلوکز غذا به سلول ها کمک می کند. افراد مبتلا به کبد چرب اغلب دچار مقاومت به انسولین هستند. بدین معنا که بدن انسولین تولید می کند اما نمی تواند از آن به خوبی استفاده کند. در نتیجه گلوکز در خون تجمع می یابد و کبد آن را به چربی تبدیل می کند. برخی از چربی ها در رژیم غذایی می توانند به بدن در استفاده بهتر از انسولین کمک کنند. این بدان معناست که سلول ها می توانند گلوکز دریافت کنند و کبد نیازی به چربی سازی و ذخیره چربی ندارد. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی، روغن ماهی، روغن های گیاهی، آجیل، دانه کتان و روغن دانه کتان و سبزیجات برگ دار، چربی های اشباع نشده در منابع گیاهی مانند زیتون، آجیل و آووکادو از این دسته هستند.

مواد غذایی که باید از آنها اجتناب کرد

نوشابه

چربی های اشباع مانند پنیر پر چرب، ماست پرچرب و گوشت قرمز که منجر به رسوب چربی بیشتر در کبد می شود.محصولات پخته شده و غذاهای سرخ شده که با روغن پالم یا نارگیل تهیه می شوند.مواد قندی مانند آب نبات، نوشابه و شربت با فروکتوز بالا

آنتی اکسیدان ها و مکمل ها برای سلامت کبد

روغن زیتون

وقتی مواد مغذی به درستی تجزیه نشوند، سلول ها آسیب می بینند. این موضوع می تواند منجر به تجمع چربی در کبد شود. اما ترکیباتی که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شوند می توانند به محافظت از سلول ها در برابر این آسیب کمک کنند. قهوه، چای سبز، سیر خام، میوه ها به ویژه انواع توت ها، سبزیجات، ویتامین ای در دانه های آفتابگردان، بادام ها، روغن های مایع گیاهی با چربی های غیر اشباع تک، مانند روغن زیتون یا کانولا از این دسته مواد غذایی هستند. رزوراترول، که از پوست انگور قرمز به دست می آید، ممکن است به کنترل التهاب کمک کند. مطالعات متناقض نشان می دهد که این ماده می تواند در درمان کبد چرب موثر باشد. سلنیوم نیز یک ماده معدنی است که در آجیل، ماهی تن و صدف یافت می شود.

ویتامین دی

سطح پایین ویتامین دی ممکن است در بیماری شدیدتر کبد چرب نقش داشته باشد. هنگامی که در معرض نور خورشید هستید بدن ویتامین D تولید می کند.

پتاسیم

بروکلی

سطح پایین پتاسیم ممکن است با بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) مرتبط باشد. ماهی کاد، ماهی آزاد و ساردین منابع خوبی از پتاسیم هستند. همچنین در سبزیجات شامل کلم بروکلی، نخود فرنگی و سیب زمینی شیرین و میوه هایی مانند موز، کیوی و زردآلو وجود دارد. مواد لبنی مانند شیر و ماست نیز سرشار از پتاسیم هستند.

منبع : https://etebarenovin.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *