- یکشنبه 14 آذر 1400 :: 02:25
هنگامی که غدد بزاقی، بزاق کافی برای مرطوب نگهداشتن دهان نمیسازند، این عارضه ایجاد میشود. این غدد ممکن است به برخی دلایل به درستی کار نکنند
علت خشکی دهان ممکن است بیماری باشد که غدد بزاقی را مستقیما تحت تاثیر قرار داده باشد. بزاق با خنثیکردن محصولات اسیدی باکتریها، جلوگیری از رشد باکتریها و شستن ذرات غذا، به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک میکند. همچنین بزاق توانایی فرد برای چشیدن را بهتر کرده و جویدن و بلع را آسانتر میکند. به علاوه، آنزیمهای بزاق به هضم غذا کمک میکنند.
کاهش بزاق و خشکشدن دهان از یک آزار ساده تا اثرات بزرگ روی سلامتی فرد و سلامتی دندانها و لثهها همچنین اشتها و لذت بردن از غذا میتواند متفاوت باشد.
علت خشکی دهان
هنگامی که غدد بزاقی، بزاق کافی برای مرطوب نگهداشتن دهان نمیسازند، این عارضه ایجاد میشود. این غدد ممکن است به دلایل زیر به درستی کار نکنند:
۱. داروها
بسیاری از داروها، از جمله بسیاری از داروهایی که بدون نسخه تهیه میشوند، عارضه خشکی دهان دارند. داروهایی که به احتمال بیشتری مشکل ایجاد میکنند، برخی داروهای درمان افسردگی مثل ربوکستین، فشار خون بالا و اضطراب و همچنین ضد حساسیتها، ضد احتقانها، ریلکسکنندههای عضلات و داروهای ضددرد هستند.
۲. افزایش سن
بسیاری از افراد مسن با افزایش سن عارضه خشکشدن دهان را تجربه میکنند. فاکتورهای دخیل در این موضوع شامل استفاده از داروهای خاص، تغییر در توانایی بدن برای پردازش دارو در بدن، تغذیه ناکافی و بیماریهای مزمن است.
۳. درمان سرطان
داروهای شیمیدرمانی میتوانند ترکیب بزاق و مقدار تولیدشده را تغییر دهند. این اتفاق میتواند موقتی باشد و جریان طبیعی بزاق بعد از تکمیل درمان باز میگردد. به علاوه پرتودرمانی سر و گردن میتواند به غدد بزاقی آسیب رسانده و باعث کاهش قابل توجه در تولید بزاق شود. این مشکل بسته به دوز پرتو و منطقه درمان، احتمال دارد موقتی یا دائمی باشد.
۴. آسیب عصبی
آسیب یا جراحی که باعث ایجاد مشکل عصب در ناحیه سر و گردن شود می تواند منجر به خشکی دهان شود.
منبع : https://etebarenovin.ir/