- سهشنبه 26 بهمن 1400 :: 05:14
نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که استفاده از گیاه آویشن برای مقابله با مشکلات و بیماری های تنفسی موثر است.
این روزها با توجه به سرد شدن هوا و افزایش انواع بیماری بازار مصرف داروهای گیاهی و دمنوش ها بسیار داغ و مردم تمایل بیشتری به مصرف داروهای گیاهی نسبت به گذشته پیدا کرده اند در این میان آویشن از جمله گیاهانی است در این روزهای سرد بسیار پر کاربرد است و طرفداران زیادی دارد.
نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که استفاده از گیاه آویشن برای مقابله با مشکلات و بیماری های تنفسی موثر است. از مهمترین استفادههای آویشن در بیماریهای دستگاه تنفسی است. آویشن هم چنین میتواند در درمان اختلالات قاعدگی و تسکین دردهای عادت ماهانه موثر باشد. آویشن عامل تصفیه کننده خوبی بوده و در درمان بی خوابی و امراض جهاز هاضمه مفید است.
باور کردنی نیست اما متخصصان طب سنتی می گویند این شربت کمابیش به اندازه ی دو داروی ان-آستیل سیستئین و آمبروکسول در روان کردن ترشحات برونشیت موثر است. نتایج بررسی های دیگر نیز نشان داده است که شربت تهیه شده از عصاره ی آویشن و عصاره برگ گیاه پیچک نیز تاثیر زیادی در تسکین سرفه دارد. البته منظور از این حرف، اقدام به خوددرمانی نیست. شما در هر حال نیاز به نظر یک پزشک متخصص دارید.
در این مطلب تلاش می کنیم در گفت و گو با دکتر محمدحسین صالحی سورمقی استاد دانشکده داروسازی و متخصص طب سنتی و گیاهان دارویی سعی بر آن داریم شما را با گیاه آویشن و خواص بی نظیر آن برای سلامتی و درمان بیماری ها بیشتر آشنا کنیم.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی استاد دانشکده داروسازی در گفت و گو با زندگی آنلاین درباره خواص دارویی آویشن می گوید: آویشن گیاهی است علفی، با شاخههای زیاد و چوبی به ارتفاع تا 30 سانتیمتر، که در نواحی کوهستانی در بین تختهسنگ میروید. ساقههای آویشن پوشیده از کرک و برگهای کوچک فراوان است. برگهای کوچک گیاه، لوزیشکل و نوکتیز هستند و به صورت متقابل، روی ساقه قرار دارند. این برگها به رنگ خاکستری روشن و با بوی بسیار نافذ و دارای دمبرگهای کوچک میباشند. گلهای کوچک گلی یا سفیدرنگ به صورت مجتمع در انتهای ساقه قرار گرفتهاند. قسمت مورد استفاده گیاه، گل و بهویژه برگهای آن است. این گیاه، به طور محدود و برای تهیه دارو، در ایران کشت میشود.
منبع : etebarenovin.ir