- چهارشنبه 18 فروردین 1400 :: 09:00
مصرف لبنیات همزمان با آنتی بیوتیک ها، باعث کاهش اثربخشی آنها میشود. اگر میخواهید لبنیات مصرف کنید، دو ساعت قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیکها صبر کنید.
تاثیر رژیم غذایی بر عملکرد داروها
غذاها میتوانند با داروها تداخل ایجاد کنند و بر میزان جذب تأثیر بگذارند. حتی در برخی موارد، میتوانند تأثیر داروها را تغییر دهند و مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کنند.
تداخل غذا با دارو
رژیم غذایی شما میتواند اثربخشی داروها را تغییر دهد. حتی گاهی یک نوشیدنی داغ میتواند نحوه عملکرد داروی شما را تغییر دهد و احتمالاً سلامت شما به خطر بیفتد. نمک و آب میوههای به ظاهر بی ضرر نیز میتوانند عملکرد دارو را کاهش داده یا تغییر دهند.
تداخلات غذا و دارو معمولاً از طریق ۳ نوع مکانیسم مختلف رخ میدهد. غذا میتواند:
_ سرعت و میزان جذب دارو را افزایش دهد.
_ سرعت و وسعت جذب را کاهش دهد.
_ یا اثر دارویی مستقیم داشته باشد.
به عبارت دیگر، دارو ممکن است با تغییر متابولیسم اثری متفاوت با هدف دارو داشته باشد. غذاها میتوانند بر داروهای تجویزی و همچنین داروهای بدون نسخه تأثیر بگذارند.
در ادامه به معرفی برخی از مهمترین غذاها و داروهایی که هرگز نباید با هم مصرف شوند، اشاره شده است.
غذاهای اسیدی و فرآوردههای لبنی با آنتی بیوتیک
غذاهای اسیدی با مصرف زیاد کافئین، مانند قهوه، میتوانند اثربخشی آنتی بیوتیکهایی مانند پنی سیلین را کاهش دهند. اگر پنی سیلین مصرف میکنید، گوشت، مرغ، قهوه، شربت ذرت و محصولات اسیدی حاوی قند را یک ساعت قبل یا دو ساعت پس از خوردن دارو، مصرف کنید.
مصرف لبنیات همزمان با آنتی بیوتیک ها، باعث کاهش اثربخشی آنها میشود. اگر میخواهید لبنیات مصرف کنید، دو ساعت قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیکها صبر کنید.
از تداخل غذا با دارو؛ پنیر و سویا با داروهای ضد افسردگی
اگر از مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز استفاده میکنید، از مصرف پنیر خودداری کنید. آنها برای درمان افسردگی و اختلالات اضطرابی استفاده میشوند و ممکن است به غذاهای غنی از تیرامین موجود در پنیرهای رسیده واکنش نشان دهند. مخلوط کردن مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز با غذاهای حاوی تیرامین، مانند پنیر یا غذاهای تخمیر شده یا اسیدی، میتواند فشار خون را به سطوح خطرناکی برساند.
سایر غذاهای غنی از تیرامین عبارتند از سس سویا، توفو، میسو، لوبیا، کلم ترش، الکل، آووکادو، موز و کشمش.