• دوشنبه 23 اسفند 1400 :: 10:45

تخم‌‌مرغ و به خصوص زرده را نیز باید جزء خوراکی‌های غنی از ید دانست.

ماهی

نیاز روزانه هر فرد بزرگسال به ید حدود 100 تا 150 میکروگرم است که در دوره بارداری و شیردهی افزایش پیدا می کند.
در ادامه این مطلب، به مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که مقادیر قابل توجهی از این ماده معدنی را به بدن می رسانند. این منابع عبارتند از:

میگو و ماهی

ماهی

میگو و دیگر آبزیان مهم‌ترین خوراکی‌های سرشار از ید هستند و 100 گرم میگو 100 میکروگرم از نیاز روزانه بدن به ید را تامین می‌کند. ماهی ساردین یکی از منابع غنی از ید است به‌طوری که 100 گرم آن 30 میکروگرم ید دارد. البته این ماهی منبع غنی از ویتامین‌ها و املاح دیگر مانند ویتامین‌های D، B12، روی، سلنیوم، آهن و… است. کنسرو ساردین در روغن زیتون فرابکر یکی از بهترین انتخاب‌های غذایی است.

تخم‌مرغ

تخم مرغ

تخم‌‌مرغ و به خصوص زرده را نیز باید جزء خوراکی‌های غنی از ید دانست. هر تخم‌مرغ متوسط 40 میکروگرم ید دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ حدود 26 درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می‌کند.

نمک یددار

نمک

نمک‌یددار در دسترس‌ترین ماده غذایی برای تامین ید است. طی ده‌های گذشته غنی‌سازی نمک با ید به‌عنوان یکی از سیاست‌های اصلی تغذیه برای مقابله با کمبود ید و عوارض آن مطرح شد. هر گرم نمک یددار 10 تا 13 درصد نیاز روزانه بدن به ید را تامین می‌کند.

پیاز

پیاز

پیاز نیز به‌دلیل وجود ید برای مقابله با اختلالات تیروئیدی موثر است. البته ید تاثیرات متعددی بر سلامت بدن دارد که از جمله می‌توان به جلوگیری از تشکیل لخته خون، کاهش فشار خون و تقویت استخوان‌ها اشاره کرد.

منبع : etebarenovin.ir


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا