• شنبه 05 آذر 1401 :: 08:04

ممکن است بعضی افراد به‌طور ژنتیکی یا به‌دلیل نقص ایمنی دچار آلرژی نسبت به گوجه‌ فرنگی باشند

گوجه

آیا مصرف گوجه‌فرنگی سبب افزایش التهاب می شود؟

آرتریت به تخریب و التهاب مفاصل گفته می‌شود که می‌تواند باعث بروز علائمی مانند تورم مفاصل، سفت‌شدگی آنها و کاهش دامنه حرکتی‌شان شود. هرچند که رژیم غذایی می‌تواند نقش موثری در کاهش التهاب و مدیریت علائم بیماری آرتریت داشته باشد اما رژیم غذایی تنها راه درمان این بیماری نیست. از طرف دیگر، چند مطالعه بسیار محدود در سطح جهان اعلام کرده‌اند که حذف گوجه‌ فرنگی از برنامه غذایی افراد مبتلا به آرتریت می‌تواند علائم التهاب را در آنان کاهش دهد.

با این‌حال، هیچ ارتباط علمی یا پزشکی بین مصرف گوجه‌فرنگی و افزایش التهاب در بدن وجود ندارد. بهتر است بدانید که گوجه‌ فرنگی نه‌تنها نمی‌تواند باعث بروز التهاب در بدن شود بلکه به‌دلیل داشتن سطح بالایی از ویتامین C و لیکوپن می‌تواند به کاهش سطح التهاب در بدن کمک کند.

چرا این شایعه درباره گوجه‌ فرنگی مطرح شد؟

گوجه فرنگی

بعضی افراد به‌طور ژنتیکی به گروهی از مواد غذایی آلرژی دارند. از طرف دیگر، بیماری آرتریت نوعی اختلال التهابی مزمن است که می‌تواند واکنش فوری یا شدیدی را نسبت به بعضی از مواد غذایی به‌وجود بیاورد. بنابراین، ممکن است بعضی افراد به‌طور ژنتیکی یا به‌دلیل نقص ایمنی دچار آلرژی نسبت به گوجه‌ فرنگی باشند و با مصرف این ماده غذایی با تشدید التهاب مفاصل مواجه شوند. از این‌رو، نمی‌توان گفت که گوجه‌ فرنگی برای تمامی بیماران مبتلا به آرتریت ممنوع است اما اگر شما فکر می‌کنید که با مصرف گوجه‌ فرنگی یا هر خوراکی خاص دیگری دچار تشدید علائم می‌شوید باید آن ماده غذایی خاص را از رژیم غذایی تان کنار بگذارید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا