- یکشنبه 13 آذر 1401 :: 03:48
از آنجا که دوسوم شرکتهای بورسی بهصورت مستقیم با نرخ دلار در ارتباط هستند، افزایش نرخ نیما منجر به افزایش سود خالص و ارزندگی سهام خواهد شد.
اعتبارنوین: از آنجا که دوسوم شرکتهای بورسی بهصورت مستقیم با نرخ دلار در ارتباط هستند، افزایش نرخ نیما منجر به افزایش سود خالص و ارزندگی سهام خواهد شد. به اینترتیب روند افزایشی قیمتها در بازارهای رقیب در بلندمدت بازارسهام را با تغییرات مثبت روبهرو میکند. فارغ از این مساله، بازارسرمایه معمولا بهعنوان سپر تورمی در بلندمدت عمل کرده و همسو با انتظارات تورمی به سمت جلو گام برداشتهاست.
نرخ دلار نیمایی در پیروی از دلار آزاد و نوسانهای بازارهای دیگر تاثیر مستقیم دارد بههمیندلیل دولت نمیتواند سیاست سرکوب نرخ نیمایی را در بلندمت اجرا کند. حتی با فرض بر اجرای این سیاست ناصحیح (کنترل دستوری قیمت دلار نیمایی و دونرخی بودن قیمت ارز) درصورت افزایش قیمت دلار آزاد، نرخ نیمایی نیز روند صعودی به خود خواهد گرفت.
موضوع مهمی که باید به آن پرداخته شود آن است که هرگاه بازار ارز با نوسان مثبت روبهرو میشود سایر بازارهای دارایی نیز به تبعیت از این رخداد وارد فاز جدیدی از تغییرات مثبت میشوند، به همین منظور بعید است درحالیکه بازار طلا و ارز روند تورمی درپیش گرفتهاند، بازار سهام دچار عقبگرد معنادار شود.
به عبارت دیگر زمانیکه بازارهای رقیب بورس با افزایش قیمت روبهرو میشوند اگر دولت بر سیاست سرکوب نرخ دلار نیمایی اصرار بورزد، قاعدتا صنایع بورسی با افزایش قیمت تمامشده و کاهش سودآوری روبهرو میشوند. در چنین حالتی به جرات میتوان گفت اتفاق رخداده برای مصرفکننده و تولیدکننده سودی ندارد، به همیندلیل است که نوع برخورد سیاستگذار با تورم بازارهای دارایی برای سرمایهگذاران از اهمیت بسیاری برخوردار است.
برخی از شواهد نشان میدهد در اینگونه موارد حتی خرید کالایی خاص برای سرمایهگذاری بهصرفه تر از خرید سهام است.