• یکشنبه 24 اردیبهشت 1402 :: 03:15

مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که از مابه‌التفاوت قیمتی که عرضه‌کننده کالا و خدمات می‌فروشد و قیمتی که خریدار می‌خرد، دریافت می‌شود

آموزش ورود به سامانه ارزش افزوده

سامانه مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ دی ماه 1401 با تغییرات جدیدی رو به رو شد. به همین دلیل نیز ممکن است افرادی که از قیمت با استفاده از این سامانه فعالیت های مالیاتی را انجام میدادند، در حال حاضر امکان انجام این کار را نداشته باشند. ورود به سامانه ارزش افزوده و کار کردن با آن کار سختی نیست، اما در صورتی که با این پروسه مشکلی داشتید، می توانید این آموزش را دنبال کنید که به صورت کامل نحوه ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده و آموزش تصویری کار با سامانه evat را ارائه کرده ایم.

بعد از تغییرات انجام گرفته،  سامانه تنها در آدرس my.tax.gov.ir در دسترس قرار گرفت. مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی است که از مابه‌التفاوت قیمتی که عرضه‌کننده کالا و خدمات می‌فروشد و قیمتی که خریدار می‌خرد، دریافت می‌شود. اشخاص حقوقی و حقیقی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می بایست این مالیات را در زمان معینی به صورت اینترنتی و یا با مراجعه به اداره مالیات و آدرس شعب آن پرداخت نمایند. در صورت عدم پرداخت این مالیات ممکن است مودیان مشمول معافیت مالیاتی نشوند و یا دفاتر حسابداری آنان رد شود.

ورود به سامانه ارزش افزوده

مالیات بر ارزش افزوده باید همه ساله توسط افراد ارائه دهنده کالا و خدمات به دولت پرداخت شود. برای پرداخت این مالیات لازم است مودیان ابتدا نسبت به تکمیل و ارسال اظهارنامه اقدام نمایند. برای جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه سامانه ثبت این اظهارنامه ها توسط سازمان مالیاتی کشور ایجاد شده است که تجار می توانند به آن مراجعه کنند. سیستم باید برای تکمیل اظهارات آنها استفاده شود.

لذا با توجه به اهمیت و ضرورت ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، در این مقاله ابتدا به معرفی سامانه مالیات بر ارزش افزوده و سپس آموزش تصویری نحوه ورود به سایت سامانه مالیات بر ارزش افزوده می پردازیم. به ارائه می پردازیم و در نهایت به امکانات و نحوه بهره مندی از امکانات این سایت می پردازیم.

آشنایی با سامانه مالیات بر ارزش افزوده

طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده باید هر سه ماه یکبار (هر 3 ماه یکبار) پرداخت شود. مشاغل مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده موظفند حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از پایان هر فصل با ورود به سامانه ارزش افزوده به نشانی my.tax.gov.ir مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در مهلت قانونی، جریمه دیرکرد به مبلغ مورد نظر اضافه می شود. امکان پرداخت اینترنتی این مبلغ از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد. سیستم ارزش افزوده بیشتر به همین دلیل استفاده می شود تا بتواند خدماتی را که به صورت آفلاین انجام می شود انجام دهد.

کاربرانی که قبلا در این سامانه ثبت نام نکرده اند، باید ابتدا از طریق سامانه ارزش افزوده ثبت نام کرده و نام کاربری و رمز عبور دریافت کنند. سپس می توانند اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را ارائه کنند. سامانه مالیات بر ارزش افزوده خدمات مختلفی را به صورت حضوری به مودیان ارائه می کند که باعث شده بسیاری از امور مربوط به مودیان با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود. نحوه پرداخت ارزش افزوده، به صورت کامل قبلا در این مقاله از سایت شماران سیستم، بررسی شده است.

همچنین مودیان علاقه مند به دریافت گواهی ارزش افزوده می توانند در منوی گواهی ثبت نام و گواهی ارزش افزوده خود را از طریق قسمت مدیریت سامانه ارزش افزوده به نشانی www.evat.ir دریافت کنند.

آموزش ورود به سامانه ارزش افزوده tax.gov.ir

بعد از وارد شدن به آدرس my.tax.gov.ir و انتخاب بخش “ورود به درگاه ملی” می توانید اطلاعات “کد ملی/کد فراگیر/شناسه ملی” را تکمیل کنید و بعد از وارد کردن کلمه عبور و کد امنیتی، به سایت وارد شوید. اما در صورتی که قبلا ثبت نام نکرده باشید، نمی توانید ورود به سامانه را انجام دهید.

آموزش ورود به سامانه ارزش افزوده tax.gov.ir 

در ادامه برای تایید دو مرحله ای، نیاز است که کدی را که برای شماره موبایل شما ارسال شده است، در کادر موجود وارد کنید تا فرایند ورود به سامانه ارزش افزوده تکمیل شود.

نحوه ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir

در آخر بعد از وارد شدن به سیستم ارزش افزوده، می توانید از منو های موجود، فعالیت های مختلف مالیاتی را انجام دهید.

نحوه ورود به سامانه مالیات بر ارزش افزوده www.e-vat.ir

  1. در مرورگر خود آدرس “www.e-vat.ir” را جستجو کنید و وارد سامانه ارزش افزوده شوید.
  2. قبل از سال 1401، زمانی که بر روی ورود و ثبت نام در این سایت، کلیک میکردید، قابلیت ورود و ثبت نام وجود داشت، اما در حال حاضر، با کلیک بر روی ورود و ثبت نام، به سامانه my.tax.gov.ir یا درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور وارد می شود و می توانید از راهنمای بالا، برای ورود به سامانه ارزش افزوده استفاده کنید.

مالیات بر ارزش افزوده یا Vat مخصوص چه کسانی است؟

مالیات بر ارزش افزوده یا vat تنها مخصوص مصرف کننده نیست و بر تولید کننده ی کالا و خدمات نیز تعلق میگیرد. در حقیقت مصرف کننده در هنگام خرید مالیات بر ارزش افزوده را میپردازد و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده توسط فروشنده به صندوق دولت واریز میشود. تولید کننده کالا یا خدمات در محدوده و مناطق خاصی، از پرداخت مالیات معاف اند.

ساز و کار و سامانه ادارات مالیاتی به منظور سرعت بخشیدن به روند پرداخت و دریافت مالیات به سمت الکترونیک شدن خدمات پیش میروند به طوری که تخمین زده میشود تا سال 1403 هجری شمسی سیستم دریافت مالیات کاملا به شکل الکترونیکی بوده و سیستم مالیات اقدام به صورت الکترونیکی اقدام به صدور اظهارنامه مالیاتی کرده و نیازی به اقدام برای خود اظهاری مالیاتی از جانب مودیان نمیباشد.

در کشورها و سیستم های اقتصادی پیشرفته در صورت مصرف بیشتر اشخاص حقیقی یا حقوقی میزان پرداخت مالیات نیز بیشتر است و شخصی که تولید بیشتر و مصرف کمتری دارد به تبع مالیات کمتری پرداخت میکند. در صورت سوال در زمینه ی مالیات  و مسائل مربوط به آن و نیاز به دریافت خدمات مشاوره فعالیت های مالیات،حسابداری،بیمه و ثبت پرونده مالیاتی میتوانید با سامانه ۱۵۲۶ تماس گرفته و از راهنمایی کارشناسان استفاده کنید.

در اقتصاد های پیشرفته، هر فردی چه حقیقی چه حقوقی، مصرف بیشتری دارد، مالیات بیشتری پرداخت می کند و هر فردی، تولید بیشتر دارد، مالیات کمتری پرداخت می کند. این ادبیات اقتصاد توسعه محور بوده و به نظر می رسد ایران در عصر اقتصاد مقاومتی، می بایست در این مسیر گام بردارید و سیاست های مالیاتی و زیرساخت های فناورانه تحقق درآمد های مالیاتی را شفاف تر کند.

در گزارش امروز، شما با همه آنچه درباره مالیات بر ارزش افزوده نیاز دارید، آشنا خواهید شد. اگر شما هم در این باره با سوالی روبرو شدید، نظرات خود را از طریق بخش کامنت یا کانال های ما در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. توجه کنید که هر سوالی درباره مالیات دارید، سامانه ۱۵۲۶ پاسخگو خواهد بود و این شرکت نیز در ساعات اداری، خدمات مشاوره کلیه فعالیت های حسابداری، بیمه و مالیات و ثبت پرونده مالیاتی و پیگیری نیازهای اطلاعاتی مشمولان در سراسر کشور را انجام خواهد داد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا