• پنج‌شنبه 04 خرداد 1402 :: 02:16

شنیدن پادکست در سال‌های گذشته رونق‌ گرفته و طرفداران زیادی پیدا کرده ‌است به همین خاطر آموزش برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است.

راهنمای ساخت پادکست‌

هندزفری و هدفون در سال‌های اخیر رفیق خیلی‌ها شده ‌است. برخی افراد ترجیح‌ می‌دهند ساعت‌های تنهایی یا انتظار در اتوبوس، مترو و تاکسی را با موسیقی، کتاب صوتی یا پادکست بگذرانند. برای همین است که شنیدن پادکست در سال‌های گذشته رونق‌ گرفته و طرفداران زیادی پیدا کرده ‌است. برخی دیگر هم دوست‌ دارند خودشان دست‌به‌کار شوند و پادکست بسازند. اگر شما هم جزو این دسته هستید و دل‌تان می‌خواهد بعد از ایام امتحانات ساخت پادکست را امتحان کنید، بهتر است با راه‌های ساخت پادکست و بایدها و نبایدهای آن آشنا شوید.

موضوع پادکست مشخص باشد

پادکست‌ها فایل‌های صوتی هستند که با تلفن‌همراه، رایانه یا در استودیوهای ضبط صدا توسط شما تولید و ضبط می‌شوند. دست‌تان در انتخاب پادکست هم باز است؛ از شیرمرغ گرفته تا جان آدمیزاد را می‌توانید دست‌مایه پادکست‌تان کنید، اما بهتر است هرکس بنا به علاقه و تخصص خود سراغ تولید پادکست برود تا بتواند مخاطب بیشتری را جذب ‌کند. البته هر چه نگاه تازه تر و حرف های نگفته تر داشته باشید پادکست پر مخاطب تری خواهید داشت .پادکستی که مخاطب برای شنیدن آن هفته‌ها منتظر بماند و به محض انتشار،خبرش را به همه دوستان و آشنایان بدهد. اصلا همین تنوع موضوعی یکی از تفاوت‌های پادکست با دیگر بسترهای رسانه‌ای مانند رادیو، کتاب صوتی و تلویزیون است.

چه چیزهایی نیاز داریم؟

برای ساخت پادکست، دست‌کم در مراحل اولیه به هیچ‌چیز جز تلفن همراه نیاز ندارید و برای ضبط و ساخت پادکست با تلفن‌همراه، نرم‌افزارهای مختلفی می‌تواند به شما کمک‌ کند. با این نرم‌افزارها می‌توانید ویرایش‌های قابل قبولی روی صدای ضبط شده انجام دهید. adobe audition از معروف‌ترین نرم‌افزارها در این زمینه و قابل نصب روی تلفن همراه‌ است. با چندبار استفاده از آن می‌توانید به راحتی کاربرد آن را یاد بگیرید. همچنین از دیگر نیروهای کمکی شما seriously simple است که افزونه‌ای در ورد پرس است و با کمک آن می‌توانید کار ضبط پادکست را انجام دهید. تجهیزات برای ساخت پادکست چیزهای ویژه و خاصی نیستند! لازم نیست از روز اول فکر تامین تجهیزاتی مثل میکروفن‌های حرفه‌ای یا تهیه نرم‌افزارهای حرفه‌ای ضبط صدا باشید. می‌توانید در برنامه‌ریزی بلندمدت به فکر ضبط پادکست‌تان با رایانه و تهیه میکروفن باشید. همچنین تدوین پادکست موضوعی است که بعد از ساختن چند قسمت اول تست لازم است به آن فکر کنید.

محتوا و روایت خوبی داشته باشید

خبر خوب دیگر این که برای شروع، به صداسازی و پرورش صدا هم نیاز ندارید. با گوش دادن به پادکست‌های متفاوت می‌توانید متوجه شوید، نحوه روایت داستان پادکست بسیار در جذابیت آن تاثیر دارد. چه جاهایی بهتر است مکث کنید، چه جاهایی لازم است ریتم حرف هایتان را تند یا کند کنید، آیا لازم است از موزیک استفاده کنید و جزئیاتی از این دست که بیشتر از صداسازی و پرورش صدا روی کیفیت پادکست‌ها تاثیر دارد. بهتر است تمرکز اصلی‌تان روی تولید محتوا، برنامه‌ریزی برای تولید محتوای چند قسمت و انجام تست‌های گوناگون باشد.

تکلیف پادکست را روشن‌ کنید

یک چک لیست بردارید و چیزهایی را بنویسید که در پادکست‌‌های دیگر برایتان جذاب است و چیزهایی را هم که دوست ندارید به فهرست خود اضافه کنید. هدف از تولید پادکست است که می‌‌تواند مسیرتان را روشن کند. در واقع باید از خودتان بپرسید به چه منظوری می خواهید پادکست تولید کنید.آیا وقت کافی برای تولید پادکست دارید؛ حداقل روزانه 6 تا 7 ساعت! آیا حاضرید بارها با گوشی پادکستی را ضبط کنید و بعد از فرستادن به نزدیکان تان و شنیدن نقدهای آنان، محتوا را تغییر دهید. بعد از مشخص‌ شدن این نکات، می‌توانید پادکست‌تان را در یکی از پلتفرم‌های فارسی بارگذاری‌ و یک فید اختصاصی دریافت ‌کنید که در واقع نشانی اختصاصی پادکست شماست.

منبع: fidibo



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا