• چهارشنبه 25 مرداد 1402 :: 03:08

سؤالاتی در ذهن همه کارآفرینان شکل می‌گیرد و اگر درست به آن جواب ندهند، شکست حتمی است.

موفقیت در کسب و کار

به گزارش اعتبارنوین، افراد بسیاری هستند که با روحیه جسورشان به‌دنبال تحقق اهداف کارآفرینی و شروع کسب و کار خود هستند. اهدافی که برای رسیدن به موفقیت، نیازمند اطلاعات اولیه و ضروری است.

در این مطلب به مهم‌ترین سرفصل‌های این سوالات پرداخته‌ایم.

1- از کجا باید شروع کنم؟

برای قدم نخست باید، هدف و موضوع کارآفرینی تان را مشخص کنید. به تولید چه محصول یا ارائه چه نوع خدماتی علاقه دارید؟ می‌خواهید در کدام حوزه کارآفرینی کنید و در کدام عرصه کسب‌وکار مختص به‌خودتان را راه بیندازید؟ هدف و چشم‌اندازتان از تولید محصول و ارائه خدمات چیست؟ بدون تعیین هدف و چشم‌انداز، حتی اگر به مراحل بعدی کارآفرینی هم صعود کنید در نهایت موفق نخواهید شد. پس همین ابتدا، موضوع و هدف از کارآفرینی‌تان را روی کاغذ بنویسید تا به قول معروف، اتفاق بیفتد. خاطرتان باشد، مرور این کاغذ در طول مسیر کارآفرینی به شما بسیار کمک خواهد کرد.

2- مهارت و تخصص ندارم

بسیاری از افراد از این فرصت برخوردارند که موضوع مورد علاقه‌شان برای شروع کسب‌وکار اختصاصی، همان تخصص و یامهارتی است که از آن بهره‌مند هستند. در مقابل این افراد خوش‌اقبال افراد دیگری وجود دارند که تخصص و تبحری درباره موضوع مورد علاقه‌شان ندارند؛ یعنی موضوع و رشته مورد علاقه‌شان یک‌ چیز است و موضوع و رشته تخصصی‌شان چیز دیگری! این افراد اگر رویای کارآفرینی در سر دارند باید راهی مراکز فنی و حرفه‌ای، رشد و فراموز، آموزشگاه‌های دولتی کارآفرینی و استارت‌آپی و یا مراکز آموزش خصوصی شوند. آنها در این مراکز می‌توانند آموزش‌های مقدماتی تا پیشرفته را طی دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دریافت کنند. از سویی، بسیاری از مراکز آموزش کارآفرینی دولتی، بعد از اعطای مدرک و گواهینامه معتبر، تسهیلات ویژه مانند امکان برخورداری از فضا و مکان مناسب برای کارآفرینان را درنظر می‌گیرند.

3- قدم بعدی چیست؟

حالا زمان آن فرارسیده که برای کسب‌وکار خود برنامه‌ریزی کنید؛ یک برنامه‌ریزی کامل و جامع.

قبل از شروع هر کسب‌وکاری، ابتدا باید به خوبی در مورد آن فکر کنید و همه ابعاد پنهان و آشکار آن را درنظر بگیرید. یک برنامه دقیق داشته باشید. این برنامه‌ریزی شامل اهداف، استراتژی‌، جامعه هدف، شناسایی موانع و ظرفیت‌ها، پیش‌بینی مشکلات احتمالی و تدوین چندین پلن و حتی چگونگی تامین منابع مالی و بودجه مورد نیاز است. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که ایده‌ و طرح شما برای کارآفرینی قابل اجراست. برای عبور و گذر از این مرحله اصلا عجله نکنید. باید با صبر و حوصله به مطالعه، مشورت و تحقیق در مورد مسائل مرتبط با موضوع کارآفرینی‌تان بپردازید. اینجا، هرچه بیشتر تامل کنید و با بررسی سرگذشت کارآفرینان موفق ایران و جهان، تجربه‌اندوزی کنید با پشتوانه اطلاعاتی بهتری مسیر را ادامه خواهید داد. لازم است در فرایند تحقیق و برنامه‌ریزی اولیه کسب‌وکار خود به واقعیت‌های محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پیرامون توجه داشته باشید. به‌عنوان مثال دقت داشته باشید راه‌اندازی کسب‌وکاری با موضوعی خاص شاید با توجه به شرایط محیطی و یا اوضاع اجتماعی و اقتصادی و نیز با درنظر گرفتن زیرساخت‌های موجود در یک کشور امکان‌پذیر باشد اما این شرایط در کشور دیگر مهیا نباشد! پس بلندپروازی و ریسک‌پذیریتان را از مرزهای واقع‌بینی، خارج نکنید. بازار و شبکه‌های فروش خود را ارزیابی کنید. باید از میزان تقاضا و نمودار آن مطلع باشید تا از پس تغییرات احتمالی و ناگهانی آن برآیید. در برنامه‌ریزی خود جایی هم برای بازاریابی آنلاین قرار دهید.

4- سرمایه و بودجه را چه کنم؟

طبیعی‌ست که برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق به بودجه اولیه نیاز دارید که مقدار آن نیز به نوع کسب‌وکاری که شروع می‌کنید، بستگی دارد. ذکر این نکته ضروری است که سرمایه اولیه ممکن است تا مدت‌ها بدون سود در چرخه تولیدتان باقی بماند. پس در این مدت برای امرار معاش و مخارج روزانه خود تدبیر دیگری هم بیندیشید. اگر پس‌انداز شخصی دارید بدانید که امروز یکی از همان روزهای مباداست که باید سراغ پس‌اندازتان بروید و برای راه‌اندازی کسب‌وکارتان روی آن حساب کنید. اگر هم که از پس‌انداز شخصی خبری نیست، باید برای طرح و ایده کارآفرینی‌تان، اسپانسر یا همان سرمایه‌گذار مالی پیدا کنید و با او قرارداد ببندید. شیوه‌های دیگری هم برای تامین بودجه و سرمایه وجود دارد مانند دریافت وام‌های خوداشتغالی و کارآفرینی از بانک‌ها و تعاونی‌ها.

5- نیروی کار ندارم

یکی از مهم‌ترین مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار، تامین نیروی انسانی و به‌کار گرفتن افراد توانمند است، نیرویی که برای در اختیار داشتن آنها نیازمند صرف هزینه هستید. آن هم در شرایطی که صرفه‌جویی و به حداقل رساندن هزینه‌های کسب‌وکارتان در اولویت است. اینجاست که باید بروید سراغ فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی جویای کار آن هم به فراخور موضوع کارآفرینی‌تان یا بنگاه‌های کاریابی سازمان فنی و حرفه‌ای. بسیاری از این نیروهای آموزش‌دیده یا رایگان و یا با دستمزدهای پایین به کمک پروژه‌های کارآفرینی می‌آیند.

6- اگر حین کار با مشکلی مواجه شدم، چه کنم؟

صاحب یک کسب‌وکار موفق بودن، چالش‌های زیادی دارد. به همین دلیل، شما به یک سیستم پشتیبانی عالی نیاز دارید که بتواند به شما کمک کند، سیستم یا گروهی که با دانش فنی و تخصصی شما را در چالش‌ها و مشکلات همراهی کند و مشاوره‌های راهگشا ارائه دهد.

موفقیت



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا