• پنج‌شنبه 01 تیر 1402 :: 02:55

نویسنده : اکرم انتصاری من کی‌ام؟ زکیه کریمی هستم. 26‌ساله و دانش‌آموخته مقطع کارشناسی فیزیوتراپی. حدود 2سال و نیم‌ است به فیزیوتراپی مشغولم و در…

مفصل زانوی پا

نویسنده : اکرم انتصاری

من کی‌ام؟

زکیه کریمی هستم. 26‌ساله و دانش‌آموخته مقطع کارشناسی فیزیوتراپی. حدود 2سال و نیم‌ است به فیزیوتراپی مشغولم و در مطب شخصی خودم کار می‌کنم.

در رشته‌ فیزیوتراپی، چه خبر است؟

رشته فیزیوتراپی تنوع زیادی دارد. شما می‌توانید با توجه به علاقه‌ای که دارید فعالیت و به بقیه کمک ‌کنید. یک فیزیوتراپیست می‌تواند به یک ورزشکار کمک‌کند تا بعد از آسیب‌ دیدن زودتر به ورزش حرفه‌ای برگردد، به کارمندی که کمردرد دارد کمک‌ کند تا بدون‌ درد به کارش برسد، به یک پدر و مادر مسن کمک ‌کند تا بتوانند مستقل و بدون کمک کسی کارهای شخصی‌شان را انجام ‌بدهند و همچنین به نوجوانانی که انحراف ستون فقرات یا قوز پشتی دارند کمک‌ کنند تا به قامت دلخواه و اصولی برسند. به‌ طورخلاصه فیزیوتراپی درمانی برای تمام مشکلات اسکلتی،عضلانی است.

بعد از دانش‌آموختگی چه چیزی در انتظار یک فیزیوتراپیست است؟

بعد از دانش‌آموختگی در مقطع کارشناسی، بعضی تمایل دارند ادامه تحصیل‌ بدهند و برخی دوست ‌دارند وارد بازار کار شوند. یک فیزیوتراپیست می‌تواند در درمانگاه و بیمارستان‌ها مشغول کار شود یا به ‌طور آزاد برای خودش کارکند و کارهایی مانند فیزیوتراپی در منزل را دنبال‌ کند یا در مطب همکاران دیگر مشغول ‌کار‌ شود. همین‌طور می‌تواند مطب شخصی خودش را تاسیس‌ و در آن‌جا فعالیت‌ کند.

این رشته چه سختی‌ها و چالش‌هایی دارد؟

هر رشته ای سختی‌‎های خودش را دارد. یکی از سختی‌ها در رشته‌ فیزیوتراپی می‌تواند مراحل مستقل ‌شدن، تأسیس مطب و گرفتن مجوز باشد که چالش‌های خاص خودش را دارد و هزینه‌های زیادی هم به دنبال دارد. مسئله مهم‌تر مسئولیت زیاد درمان بیماران است. یک فیزیوتراپیست همیشه باید در حال به‌روزرسانی علم و آگاهی در حوزه تخصص خودش باشد و البته این سختی نیست بلکه از ملزومات شیرین این رشته است.

رشته فیزیوتراپی به درد چه کسانی می‌خورد؟

به فیزیوتراپی به چشم یک رشته راحتِ پشت ‌میزی نگاه‌ نکنید. فیزیوتراپی کار فیزیکی زیاد دارد و به ‌همین‌ دلیل با خودش خستگی جسمی می‌آورد. فیزیوتراپی به درد کسانی که به دنبال کار راحت هستند، نمی‌خورد و مناسب کسانی است که دوست ‌دارند به بقیه کمک و حال آن‌ها را خوب ‌کنند. همین‌طور کسانی که دوست‌دارند بعد از دانش‌آموختگی به سرعت مشغول کار ‌شوند، درآمد داشته‌ باشند و به اصطلاح «دست‌شان در جیب خودشان» باشد.

بازار کار این رشته و درآمد آن به چه صورت است؟

درآمد فیزیوتراپیست‌ها بسته به نوع و محل ‌کارشان کاملا متغیر است. برای مثال درآمد کسی که در بیمارستان و درمانگاه کار می‌کند با کسی که مطب شخصی خودش را دارد از زمین تا آسمان تفاوت ‌دارد. اما درآمدها در این رشته دست‌کم از ماهانه 20میلیون تومان شروع ‌می‌شود.

چطور می‌توان در رشته فیزیوتراپی به موفقیت رسید؟

به نظرم کسانی که می‌خواهند فیزیو تراپی بخوانند و وارد این رشته شوند اول باید سلیقه و روحیات خودشان را بشناسند. تمرکزشان را روی یک زمینه خاص بگذارند و تلاش ‌کنند تا به موفقیت ‌برسند.

مثال‌می‌زنم اگر کسی فیزیوتراپی ورزشی دوست دارد بهتر است از همان اول مطالعات و فعالیت کاری خود را در همین زمینه ادامه ‌دهد تا بتواند در آن مهارت زیادی کسب کند .



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا