• دوشنبه 06 شهریور 1402 :: 01:43

پژوهشگران هشدار می‌‌دهند که کار کردن در طول شب، احتمال از دست دادن حافظه را افزایش می‌دهد.

حافظه شما با این کار از بین می رود

یافته‌های پژوهشگران از ارتباط احتمالی بین ساعات کاری و اختلال عملکرد شناختی خبر می‌دهد. بنا به گزارش جدیدی که در نیویورک‌پست منتشر شده، افرادی که در شیفت شب کار می‌کنند، در مقایسه با افرادی که در طول روز مشغول کارند، بیشتر در معرض خطر از دست دادن حافظه قرار می‌گیرند.

بررسی 47 هزار شاغل

محققان دانشگاه یورک در کانادا دریافتند افرادی که در شیفت کاری خارج از محدوده ۹ صبح تا 5بعدازظهر کار می‌کنند، بیشتر مستعد دچار شدن به اختلالات شناختی، مانند ناتوانی در تفکر واضح، زوال مغز و تغییرات رفتاری‌اند. این پژوهش بر مبنای داده‌های جمع‌آوری‌شده از ۴۷ هزار و ۸۱۱ بزرگ سال صورت گرفت و طی آن، شرکت‌کنندگان اطلاعات مربوط به شغل و ساعات کاری خود را گزارش دادند، سپس محققان این داده‌ها را در کنار نتایج آزمون‌های عملکرد شناختی شرکت‌کنندگان تجزیه و تحلیل کردند. یافته‌های پژوهشگران، از ارتباط احتمالی بین ساعات کاری و اختلال عملکرد شناختی خبر داد.

افزایش 79 درصدی اختلالات شناختی

بنا به این پژوهش، کار شبانه به از دست دادن حافظه در افراد میان سال و مسن منجر می‌شود، زیرا افرادی که تا دیروقت کار می‌کنند، ۷۹ درصد بیشتر با اختلالات شناختی مواجه‌اند. داده‌های شرکت‌کنندگان در این پژوهش نشان می‌دهد افرادی که به کار شبانه اشتغال داشتند، بیشتر به مشکلات حافظه دچار می‌شدند، در حالی که کسانی که ساعات کاری منظم‌تری داشتند، بیشتر با توانایی مدیریت افکار، احساسات و اعمال خودشان دست و پنجه نرم می‌کردند. تقریبا یک نفر از هر پنج نفر[در جوامع انسانی] معادل ۲۱ درصد، در طول زندگی شغلی خود، احتمالا در شیفت‌های مختلف کار می‌کند. هر سلول در بدن انسان، بر اساس ساعتی شبانه‌روزی کار می‌کند؛ گونه‌ای ضرباهنگ درونی که اغلب بیش از ۲۴ ساعت طول می کشد. این ریتم هر روز با چرخه [طلوع و غروب] خورشید دوباره تنظیم می‌شود، اما با بسیار یا اندک قرار گرفتن بدن در معرض نور خورشید، مختل می‌شود. این مسئله، یکی از مشکلات افرادی است که در شیفت‌های مختلف کار می‌کنند. ساعت درونی بدن افراد، زمان بسیاری از عملکردهای مهم بدن، از جمله دمای آن، چرخه خواب، فعالیت هورمونی، غذا خوردن و روند هضم آن را تعیین می‌کند.

آسیب های به هم خوردن ضرباهنگ شبانه‌روزی بدن

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌‌‌ها توصیه می‌کند که هر فرد بزرگ سال باید دست‌کم هفت ساعت در شب بخوابد، اما بنا به برخی تخمین‌ها، نزدیک به نیمی از آمریکایی‌ها با مشکل کم‌خوابی دست‌به‌گریبان‌اند. پژوهش‌های پیشین نشان داده است که به هم خوردن ضرباهنگ شبانه‌روزی بدن، افزایش خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات سلامتی، از جمله بیماری‌های مزمن، افسردگی، چاقی، دیابت نوع ۲، مشکلات قلبی- عروقی و سردرد را در پی خواهد داشت

Your memory will be destroyed by this



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا