• پنج‌شنبه 13 مهر 1402 :: 01:21

در این مطلب می‌خواهیم از مواردی بگوییم که ممکن است در مدرسه یاد گرفته‌ یا در مجله‌ها و سایت‌ها خوانده‌باشید اما دروغ گفتند.

مطالبی که به ما دروغ گفتند

بیش از 10درصد مغز خود را استفاده‌می‌کنیم

شاید بعضی وقت‌ها تنبلی‌ می‌کنیم و همه قدرت و توان مغزمان را روی کار نمی‌آوریم؛ اما واقعا آدم‌ها تنها از 10درصد مغزشان استفاده‌می‌کنند؟ اسکن مغز نشان‌می‌دهد بدن ما دایم در حال فعالیت است، حتی زمانی که در حال استراحت هستیم. هیچ‌کس مطمئن نیست این ایده که 90درصد بافت مغز استفاده‌نشده باقی‌می‌ماند، از کجا آمده‌است.

توماس ادیسون لامپ را اختراع نکرد

با این که در بیشتر منابع تاریخی اختراع لامپ را نتیجه یک کار گروهی می‌دانند اما بیشتر ما توماس ادیسون را به عنوان مخترع لامپ می‌شناسیم. اما قصه اختراع لامپ از کجا شروع شد؟ 221 سال پیش «هامفری دیوی» اولین کسی بود که چراغ الکترونیکی را ساخت و 58سال بعد «جوزف ویلسون» با استفاده از رشته‌های کاغذ کربنیزه نمونه اولیه یک لامپ را ایجادکرد. ادیسون نفر بعدی بود. او با استفاده از این اختراعات توانست بعضی از مشکلات فنی لامپ‌های نمونه اولیه را از بین‌ببرد و اختراع خودش را کاربردی‌تر کند. ادیسون اولین نسخه عملی و ارزان لامپ را اختراع کرد اما به اطمینان، اولین مخترع لامپ نبوده‌است.

بیشتر از 3 حالت ماده وجود دارد

اگر همین حالا از شما بپرسند ماده چند حالت دارد، جواب‌تان چیست؟ گاز، مایع و جامد رایج‌ترین حالت‌های ماده‌ است که می‌شناسیم؛ اما فراتر از جو ما، حالت چهارمی به نام پلاسما هم وجوددارد که ممکن‌است رایج‌ترین حالت ماده در کیهان باشد. برای مثال بیشتر ستاره‌ها توپ‌های خیلی بزرگ پلاسما هستند. فرض‌کنید یک هسته‌ دارید که الکترون‌ها در اطراف هسته می‌چرخند. وقتی الکترون‌ها بازی‌شان می‌گیرد، می‌توانند از هسته دور شوند و با هسته‌های دیگری که در آن اطراف وجوددارد، واکنش‌دهند. این موقع است که پلاسما با ذرات باردار و انرژی جنبشی بسیار بالا شکل می‌گیرد.

اکسیژنِ کم، خون را آبی نمی‌کند

وقتی به مچ دست خود نگاه‌می‌کنید ممکن است رگ‌ها آبی یا سبز به‌نظر برسند؛ چون پوست و بافت نوری را که به چشم منعکس‌می‌شود، منحرف‌می‌کند. همین‌طور در نقاشی‌های سنتی رگ‌هایی که خون را به قلب برمی‌گردانند آبی هستند اما این فقط یک روش برای ساده‌تر نشان‌دادن مسیر رفت‌و‌برگشت بوده‌است. خون داخل شریان و رگ‌های ما وقتی پر از اکسیژن باشد قرمز است و وقتی اکسیژن ته‌بکشد و از طریق رگ‌ها به قلب برگردد، همچنان قرمز اما تیره‌تر است. ‌ البته حیواناتی مانند خرچنگ نعل اسبی و ماهی مرکب خون آبی دارند چون ماده شیمیایی که اکسیژن را در بدن آن‌ها این‌ور و آن‌ور می‌کند، مقداری مس دارد.

زبان شما نقشه چشایی ندارد

در زبان هر کدام از ما هزاران جوانه چشایی وجوددارد که می‌توانند تلخی، شوری، شیرینی، ترشی و خوش‌طعمی (اومامی) را تشخیص‌دهند. اگر در مدرسه یا بیرون از آن با نقشه‌ چشایی زبان آشنا شدید که نشان می‌دهد هر قسمت از زبان مسئول شناسایی یک مزه هستند، آن را فراموش‌کنید. برخلاف تصورات ما گیرنده‌هایی که این طعم‌ها را تشخیص‌می‌دهند، به‌طور مساوی در سراسر زبان پخش شده‌اند. نقشه‌ای هم که از آن گفتیم مربوط به تحقیقات یک دانشمند آلمانی در سال 1901میلادی است. او نتیجه تحقیقات خودش را در یک مجله منتشرکرد و از آن‌سال این نقشه بدون آن‌ که تایید‌ شده‌باشد، دست‌به‌دست چرخید.

منبع:rd.com



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا