- شنبه 06 آبان 1402 :: 03:54
یادگیری روش های موفقیت با شرکت در سمینارهای موفقیت چند ساعته و حتی چند روزه ممکن نیست. دستیابی واقعی به چنین مسائلی، گاهی بسیار کلان تر و عمیق تر از دستورالعمل های ساده است که روانشناسی بازاری به آن می پردازد.
نویسنده : فرزانه شهریاردوست| کارشناسارشد روانشناسیبالینی
گردش مالی 12 میلیاردی یک همایش انگیزشی با حضور 2500 نفر در شبکههایاجتماعی پربازدید شد.
رسیدن به اهداف و انجام دادن کارهای غیرممکن، یکی از خواستههای همه انسانهاست. بهتازگی تصویری از یک سمینار انگیزشی در شبکههای اجتماعی پربازدید شده که هزینه آن، نفری ۵ میلیون تومان بوده است. گفته میشود ۲۵۰۰ نفر در این همایش شرکت کردند که بهعبارتی میشود ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان! اما چرا شرکت در این سمینارها، فایده چندانی ندارد؟
پاسخی اشتباه به نیاز موفقشدن
بهتر است ابتدا به این موضوع بپردازیم که علت واقعی علاقهمندی برگزارکنندگان به برگزاری چنین دوره هایی و استقبال مردم از این برنامه ها چیست و این همایش ها قرار است به کدام نیاز ما پاسخ دهند؟ در شرایطی که مشکلات زندگی افزایش و به تبع آن میزان کامیابی مردم برای دست یابی به موفقیت کاهش یافته، طبیعی است که وقتی فردی عنوان وسوسهبرانگیز موفقیت آن هم با سرعتی بسیار کم را در تبلیغات مشاهده می کند، به سراغ آن می رود چراکه قرار است این برنامه ها نیاز به موفقیت را که یکی از نیازهای اصلی انسان است، پاسخ دهد و خط بطلانی بر ناکامی های از پیش تجربه شده فرد بکشد.
تبلیغ رسیدن به اهداف بدون در نظر گرفتن بسترهای لازم
صرفا تمرکز کردن بر اهداف برای رسیدن به موفقیت های بزرگ، نهادینه کردن باورهای مبتنی بر توانستن برای رسیدن به پیروزی های دلخواه بدون در نظر گرفتن بسترهای لازم و اتکا به شانس و اقبال برای رسیدن به موفقیت، از جمله باورهایی هستند که ممکن است در خلال این همایش ها به عنوان شیوه های خاص برای کسب موفقیت تبلیغ شوند. آنچه در این بین ممکن است کم رنگ و حتی خدشه دار شود، باور فرد به روحیه کار و تلاش و صبر برای عبور از شرایط سخت بهعنوان مهم ترین عوامل کسب موفقیت است.
احساس ناکامی پس از نرسیدن به موفقیت
مهم ترین پیامد چنین همایش هایی که بر رسیدن به موفقیت در مدتی کوتاه پس از گذراندن مراحل آسانی تاکید می کنند، احساس ناکامی است. برخلاف تصور عمومی و آنچه که در تبلیغات این برنامه ها بر آن تاکید می شود که شرکت در این همایش ها ضرری ندارد و شما با شرکت در آن ها چیزی را از دست نخواهید داد، مهم ترین عارضه منفی چنین برنامه هایی، احساس غمگینی و ناکامی است که بر اثر نرسیدن به موفقیت های چشمگیری که فرد با شرکت در آن همایش ها توقع دست یابی به آن ها را دارد، بر وی تحمیل می شود.
موضوعی کلانتر از چند دستورالعمل ساده
رازهای موفقیت، تنها 3 پله تا کامیابی و قورباغه ات را قورت بده و … مفاهیم جذابی هستند که برای عموم مردم اهمیت دارند اما یادمان نرود یادگیری همه این ها در کلاس های چند ساعته و حتی چند روزه ممکن نیست. دستیابی واقعی به چنین مسائلی، گاهی بسیار کلان تر و عمیق تر از دستورالعمل های ساده است که روانشناسی بازاری به آن می پردازد.