• پنج‌شنبه 23 فروردین 1403 :: 06:59

چقدر با کربن اکتیو جاکوبی آشنایی دارید؟ از کاربردهای فراوان آن در صنعت داروسازی، تصفیه آب، بازیافت طلا، رنگ‌زدایی و… مطلع هستید؟

کربن فعال جاکوبی در کشور سوئد تولید می‌شود که یکی از پرکاربردترین کربن‌های فعال در جهان محسوب می‌گردد. کربن فعال با استفاده از فرایند بخار بر روی نوع ویژه‌ای از زغال‌سنگ بیتومن به وجود می‌آید. این کربن‌ها دارای گریدهای مختلفی هستند. قدرت جذب و استحکام مکانیکی بالا از ویژگی‌های کربن اکتیو محسوب می‌شود و در بسیاری از صنایع مانند صنعت دارو، تصفیه آب، نوشیدنی، تصفیه هوا و… کاربردهای فراوانی دارند.

images_1712511475_6612d9f37d76c.png

کربن اکتیو جاکوبی چیست؟

به کربن اکتیو، کربن فعال نیز گفته می‌شود که یک نوع از گرافیت محسوب می‌گردد. تفاوت کربن اکتیو با گرافیت در ساختارشان است. ساختار کربن فعال دارای تخلخل فراوان و ناکامل است. ساختار این نوع کربن از حفرات بسیاری تشکیل شده که برخی از آنها با چشم قابل‌مشاهده هستند و برخی دیگر اندازه مولکولی دارند.

کربن فعال در میان تمامی موادی که تا به امروز شناخته شده‌اند دارای بیشترین میزان تخلخل می‌باشد، همین سبب می‌شود این ماده سطح بسیار بزرگ و وزن بسیار پایینی داشته باشد. به طور مثال میزان 3 گرم از کربن فعال جاکوبی ممکن است از لحاظ سطحی بزرگ‌تر از یک زمین فوتبال باشد. همین ویژگی به کربن جاکوبی امکان جذب سطحی طیف بسیار گسترده‌ای از ترکیبات را می‌دهد.

کربن جاکوبی از چه موادی به دست می‌آید؟

کربن فعال را می‌توان از مواد بسیاری به دست آورد و به‌طورکلی هر ماده‌ای که درصد کربن در آن بالا باشد می‌تواند گزینهٔ مناسبی برای تولید کربن محسوب شود. امروزه برای ساخت کربن اکتیو جاکوبی در صنایع مختلف معمولاً از یکی از این موارد استفاده می‌شود: زغال پسته، زغال‌سنگ، چوب، پوست نارگیل و بادام. کربن فعال طی یک فرایند دومرحله‌ای شامل عملیات شیمیایی و حرارتی از این مواد به دست می‌آید.

به این موردتوجه داشته باشید؛ نوع ماده‌ای که کربن فعال از آن ساخته می‌شود به طور مستقیم بر روی کیفیت، ویژگی‌ها و کاربرد محصول نهایی تأثیرگذار خواهد بود.

کاربردهای کربن فعال

ویژگی‌های منحصربه‌فرد و قدرت جذب بالای کربن اکتیو جاکوبی سبب شده است از آن در صنایع گوناگونی بهره ببرند که برخی از این کاربردها در ادامه آمده است:

تصفیه آب

کربن فعال به علت داشتن قدرت جذب بالای آلاینده‌ها در دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌شود. ازآنجایی‌که قدرت جذب در این ماده بسیار بالا است سبب می‌شود سطح کیفیت آب خروجی از دستگاه تا حد زیادی بالا برود. از دیگر کاربردهای کربن اکتیو در صنعت آب می‌توان به تولید فیلتر کربنی خانگی و صنعتی اشاره کرد.

تصفیه هوا

یکی دیگر از کاربردهای کربن اکتیو فیلتراسیون هوا است. با قراردادن فیلتر کربن فعال در دستگاه‌های تصفیه هوا می‌توان بوی سیگار و فلزات سنگین در هوا را از بین برد و کیفیت هوا را ارتقا بخشید.

صنایع شیمیایی

در صنایع شیمیایی گاهی نیاز است که برخی از مواد را فیلتر کنند، برای تحقق این امر معمولاً از کربن اکتیو جاکوبی استفاده می‌نمایند.

پتروشیمی

یکی از اقداماتی که در صنعت پتروشیمی به‌وفور به چشم می‌خورد نیاز به حذف گاز است بنابراین می‌توان از کربن فعال برای جذب گاز استفاده کرد. به بیانی دیگر کربن فعال برای خالص‌سازی گاز کاربرد دارد؛ زیرا نسبت به روش‌های دیگر خالص‌سازی به‌صرفه‌تر است.

بازیافت طلا

باتوجه‌به قدرت جذب خارق‌العاده‌ای که دارد می‌توان از آن برای بازیافت طلا نیز استفاده نمود. روش‌های زیادی برای بازیافت‌کردن طلا وجود دارند؛ اما هیچ یک تا این اندازه مؤثر نیستند و از لحاظ اقتصادی نیز مناسب نمی‌باشند.

رنگ‌زدایی مواد غذایی

یکی از موارد بسیار مهم در صنایع غذایی رنگ‌بری قند و شکر می‌باشد که بهترین ماده جهت رنگ‌زدایی آب‌میوه‌ها، قند و شکر و بهبود طعم آن‌ها کربن اکتیو است. چنانچه کربن فعال از زغال بی‌کیفیت به‌دست‌آمده باشد نمی‌تواند به‌خوبی آلایندگی مواد غذایی را از بین ببرد. در صنایع غذایی کربن اکتیو علاوه بر حذف آلاینده‌ها باید بتواند بو و مزه‌هایی مانند لاکتوز و فروکتوز را کنترل کند.

صنعت داروسازی

تا حدودی همه ما می‌دانیم که از کربن فعال در صنعت داروسازی و آرایشی و بهداشتی مانند خمیردندان استفاده می‌شود. اما آنچه حائز اهمیت است به‌کاربردن کربن اکتیو باکیفیت است؛ زیرا دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی به‌صورت مستقیم بر روی سلامتی مصرف‌کنندگان تأثیر می‌گذارد. کربن اکتیو جاکوبی در سطح بسیار باکیفیتی تولید می‌شود و دارای منشأ گیاهی بوده و خطری متوجه سلامتی انسان‌ها نخواهد بود.

مزیت‌های کربن جاکوبی

مواردی که در ادامه آورده‌ایم را می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین مزیت‌های کربن جاکوبی در نظر بگیریم:

  1. دارای قدرت جذب بالایی است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای تصفیه آب محسوب می‌شود.
  2. کیفیت مطلوبی دارد و تمامی استانداردهای بین‌المللی را داراست.
  3. کربن اکتیو جاکوبی قیمت بسیار خوبی دارد و مقرون‌به‌صرفه است.
  4. هدررفت آن نسبت به سایر برندهای کربن فعال کم‌تر است.
  5. از استحکام بالایی برخوردار است.
  6. گیاهی است و همین امر امکان استفاده در صنایع غذایی و بهداشتی را فراهم می‌کند.
  7. باتوجه‌به کاربردهایی که دارد در انواع مختلفی تولید می‌شود و هر نوع مناسب یک کاربرد به‌خصوص است.
  8. خلوص بالایی دارد و به همین علت استفاده از آن در صنایع شیمیایی نتایج مطلوبی را رقم می‌زند.

معایب کربن اکتیو جاکوبی

تا به امروز گزارشی حاکی از بروز مشکل به علت استفاده از کربن فعال ثبت نشده است؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که این امر فقط درباره کربن اکتیو جاکوبی اورجینال صادق است و استفاده از نوع تقلبی آن می‌تواند مشکلات بسیاری را برای شما رقم بزند؛ بنابراین هنگام خرید کربن اکتیو جاکوبی از اصالت محصول اطمینان حاصل فرمایید.

هنگام انتخاب کربن جاکوبی این پارامترها را در نظر داشته باشید:

  • کربن فعال را از فروشگاه‌های معتبری که ضمانت اصالت کالا ارائه می‌دهند تهیه کنید.
  • همان‌طور که گفته شد کربن اکتیو دارای انواع متنوعی است، مدل متناسبی را باتوجه‌به کاربرد مورد انتظارتان انتخاب نمایید.
  • مشخصات روی محصول را بادقت بررسی کنید.
  • از اورجینال بودن محصول مطمئن شوید.

آیا کربن اکتیو برای سلامتی انسان خطری ندارد؟

خیر، کربن فعال برای بدن انسان‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند و بالعکس فوایدی نیز دارد. از دوران باستان مصری‌ها برای بهبودبخشیدن به مشکلاتی از قبیل پوست، مو، دندان و… از کربن اکتیو استفاده می‌کردند. اما باگذشت سال‌ها مردم فواید این ماده را از یاد بردند تا حدود 15 الی 20 سال پیش. اما اکنون بسیاری از صنایع و شرکت‌ها از قبیل داروسازان، تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، تصفیه آب و… به استفاده از این ماده اعجاب انگیز روی آورده‌اند.

اکنون به برخی از فواید کربن اکتیو برای سلامتی انسان اشاره می‌کنیم:

  1. استفاده از این ماده می‌تواند آلودگی‌های روی پوست را از بین ببرد و این‌گونه از بیماری‌های پوستی جلوگیری نماید.
  2. مسواک‌هایی که از کربن فعال ساخته می‌شوند بیشتر از مسواک‌های معمولی به حذف آلودگی میان دندان‌ها کمک می‌کنند و سلامتی دندان‌ها را به ارمغان می‌آورند.
  3. شامپوهای کربن اکتیو فعال به کنترل چربی مو کمک می‌‌کنند البته استفاده از این شامپوها نباید به حدی باشد که موجب خشکی مو بشود.

کربن اکتیو جاکوبی اصل را از کجا تهیه کنیم؟

فروشگاه‌های زیادی هستند که کربن اکتیو می‌فروشند؛ اما اصل و یا فیک بودن آن مشخص نیست. ما دو مرکز فروش کربن فعال را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم که قابل‌اطمینان هستند و می‌توانید از آن‌ها خرید کنید:

مهام پالایش

مهام پالایش یکی از برترین و قابل‌اعتمادترین فروشگاه‌های موجود در ایران است که ضمانت اصالت کالا ارائه می‌دهد و می‌توانید با خیالی آسوده کربن فعال اصل را از آن خریداری کنید. قیمت این فروشگاه باتوجه‌به سایر رقبا منصفانه‌تر است. می‌توانید پیش از خرید کربن اکتیو جاکوبی مهام پالایش قیمت کربن فعال را با سایر رقبا مقایسه کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله ا بررسی کربن اکتیو جاکوبی پرداختیم. دانستیم که این ماده در کشور سوئد تولید می‌شود و می‌توان از پوست نارگیل، گرافیت و… برای ساخت آن استفاده کرد. البته مادهٔ سازنده بر کیفیت نهایی محصول تأثیرگذار خواهد بود.

کربن جاکوبی به‌خاطر جذب بالایی که دارد در بسیاری از صنایع از جمله: داروسازی، تصفیه آب، صنایع غذایی، لوازم آرایشی و… استفاده می‌شود. از مزایای این ماده می‌توان به خلوص بالا، قیمت به‌صرفه، کیفیت مناسب اشاره کرد. درباره معایب آن تا به امروز گزارشی نشده است. کربن اکتیو خطری برای سلامت انسان ندارد و حتی بالعکس برای مو، دندان و پوست مفید است. از معتبرترین فروشگاه‌های کربن جاکوبی می‌‌توان به مهام پالایش (www.mahampalayesh.com) اشاره کرد.

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا