• چهارشنبه 24 مرداد 1403 :: 01:24

بی‌حوصلگی مثل بختک افتاده روی پروژه پایان نامه.

حوصله نوشتن پایان نامه را ندارم
سوال: پسری 23 ساله و دانشجوی مهندسی صنایع‌غذایی هستم. زمان زیادی برای تحویل پایان‌نامه‌ام ندارم و نهایتا یک ماه و نیم فرصت دارم اما دست و دلم به انجام آن نمی‌رود. بی‌حوصلگی مثل بختک افتاده روی پروژه دانشگاهی‌ام. راهنمایی کنید.

پاسخ:مخاطب گرامی، تنها یک ماه و نیم برای انجام پروژه دانشگاهی‌تان وقت دارید که زمان زیادی نیست. همه افراد برای انجام دادن اموری که از منظرشان با اهمیت تلقی می‌شود، مقداری استرس را تجربه می‌کنند. انجام پایان‌نامه با توجه به این‌که حاصل زحمات چندین ساله تحصیل است برای بسیاری از دانشجویان، استرس‌زاست. پر واضح است که داشتن مقداری استرس برای پیشبرد اهداف ضروری است ولی به نظر می‌رسد که این میزان از استرس در شما بسیار بالاست و احتمالا یکی از دلایل به تعویق انداختن کارهایتان، ترس از مواجهه با این پدیده است. بنابراین پیشنهاد می‌شود که ضمن داشتن خودآگاهی هیجانی بیشتر با به کار بردن راهبردهای مقابله با استرس(راهبردهای مسئله مدار و هیجانی) و فنون تنظیم هیجان با کمک یک متخصص روان درمانگر، استرس ها و هیجان های خود را مدیریت کنید.

پروژه را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید

یکی از دلایلی که باعث می‌شود کارها را به زمان دیگری موکول کنیم، این است که به صورت ناخودآگاه تصور می‌کنیم که کار برای ما بیش از اندازه حجیم است. پیشنهاد می‌کنیم کار اصلی را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم و به صورت مجزا روی هر مرحله تمرکز کنید.

واقع‌بینانه به مسئله نگاه کنید

افراد کمال‌گرا غالبا به دلیل این‌که تمایل دارند همه امور محول شده را کامل و بدون عیب و نقص انجام دهند، این ترس را در خود تقویت می‌کنند که مبادا از پس کار برنیایند، مبادا اشتباه کنند و … . بنابراین آگاه باشید در صورتی که این طرح‌واره در شما وجود داشته باشد، انجام امور محول شده برای‌تان بسیار مشکل می‌شود و سعی می‌کنید تا با به تعویق انداختن کارها با احساس غم، یاس و ناامیدی حاصل از فعال شدن این طرح‌واره مقابله کنید. در نظر داشته باشید که کار خوب، الزاما به معنای انجام کار بدون عیب و نقص نیست و می‌توانید با نگاه واقع بینانه و رفع معیارهای سختگیرانه، با کمال گرایی‌تان مقابله کنید.

اعتمادبه‌نفس خود را بازیابی کنید

اعتمادبه‌نفس در باور به توانایی خود در خصوص انجام امور محوله خلاصه می‌شود. تا زمانی که اعتماد به نفس خود را تقویت نکنید، هرگز زمان مناسب برای انجام کارهای‌تان فراهم نمی‌شود. پیشنهاد می‌شود ضمن ارزیابی منصفانه از خودتان، با به کاربردن راهکارهای افزایش اعتمادبه‌نفس(مثل پاداش‌دادن به خودتان در قبال موفقیت‌های هرچند کوچک، استفاده از جملات تاکیدی مثبت، خودآگاهی، استفاده از راهنمای متخصص و…) در بازیابی اعتمادبه‌نفس‌تان قدم بردارید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا