- سهشنبه 06 آذر 1397 :: 12:51
اوضاع و احوال بازار لوازم خانگی به جایی رسیده که مردم بخاطر گرانی و دو برابر شدن فیمت کالاها نیاز خود را نمی خرند و بیشتر به دنبال تعمیر لوازم خود هستند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: با توجه به اینکه قیمت لوازم خانگی در بازار مشخص نیست، پیشنهاد می شود یک نهاد نظارتی قوی و مطلع، قیمت نهایی این محصولات را تعیین کند.
بازار لوازم خانگی در حالت رکود است
محمد طحان پور با بیان این مطلب افزود: با وجود اینکه اوج فروش لوازم خانگی از مهرماه شروع می شود و تا پایان سال ادامه دارد، امسال همچنان بازار در حالت رکود به سر می برد.
وی افزود: با توجه به افزایش ۲.۵ برابری قیمت کالاها، قدرت خرید مردم پایین آمده و مصرف کنندگان به جای خرید محصول نو، ترجیح می دهند کالای خود را تعمیر کنند.
در این باره بخوانید:
بازار پر نوسان لوازم خانگی؛ قیمتها ۳ برابر شد
افزایش قیمت لوازم خانگی؛ ۸۰ تا ۱۵۰ درصد
این فعال صنفی لوازم خانگی اظهار داشت: برخی از تولیدکنندگان و واردکنندگان ادعا می کنند که فروش خوبی داشته اند؛ آنها باید آمار تعداد فروش خود را اعلام کنند تا روشن شود این ادعا چقدر درست است.
وی با بیان اینکه قیمت ها بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش داشته است، گفت: برای نمونه اگر در گذشته ۱۰۰ دستگاه تلویزیون به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان می فروختیم، اکنون ۶۰ تلویزیون به قیمت ۱۲۰ میلیون تومان عرضه می کنیم.
فروش بیشتر لوازم خانگی کذب است
طحان پور تاکید کرد: اینکه برخی ادعا می کنند رشد فروش داریم، کذب است؛ چرا که این افزایش باید در تعداد فروش کالا خود را نشان دهد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، گفت: اوضاع و احوال بازار لوازم خانگی به جایی رسیده که مردم نیاز خود را نمی خرند و بیشتر به دنبال تعمیر لوازم خود هستند.
قیمت لوازم خانگی مشخص نیست
طحان پور با بیان اینکه قیمت لوازم خانگی مشخص نیست، گفت: حتی اگر قیمت دلار به پنج هزار تومان برسد، لوازم خانگی یک ریال هم ارزان نمی شود؛ زیرا واردکنندگان ادعا می کنند که کالاها را با دلار ۱۰ هزار تومانی وارد و تولیدکنندگان هم می گوید که مواد اولیه را تا ۶ ماه با دلار ۱۲ هزار تومان خرید و انبار کرده اند.
وی افزود: تولیدکنندگان و واردکنندگان همواره بهانه می آورند که در شرایطی که نرخ دلار بالا بود کالاهای خود را تامین کرده اند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران گفت: واحدهای صنفی، حلقه میانی هستند که کالا را از تولیدکننده و واردکننده خریداری می کند و آن کالا را در شرایط کمبود با ۱۰ درصد سود و در شرایط عادی با ۲ یا ۳ درصد سود به مصرف کنندگان عرضه می کند.
طحانپور اظهار داشت: پیش از این، واحدهای صنفی لوازم خانگی را به صورت اعتباری هفت تا ۱۰ ماهه یا به صورت اقساط ۲۴ تا ۴۸ ماه عرضه می کردند اما با نوسانات نرخ ارز، عرضه اعتباری متوقف شده است.
قاچاق لوازم خانگی سخت شده است
طحان پور در بخش دیگری از سخنان خود به تاثیر نوسانات نرخ ارز به میزان قاچاق لوازم خانگی پرداخت و گفت: به دلیل گرانی نرخ دلار، قاچاق لوازم خانگی سخت شده و به همین سبب، مردم به تولید داخل روی آورده اند.
وی افزود: البته در این میان برخی اقدام به فریب مردم کرده و کالاهایی همچون ماشین لباسشویی و یخچال تولید داخل را به عنوان کالای خارجی و بانه ای با ۲ برابر بهای اصلی عرضه کردند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران اظهار داشت: راه تشخیص این اقلام بررسی خدمات پس از فروش است؛ زیرا گارانتی کالاهای خارجی مشخص است و مصرف کننده هنگام خرید باید در مورد خدمات پس از فروش نیز سوال کند.