• پنج‌شنبه 22 اردیبهشت 1401 :: 01:45

سرکی به دنیای کامپیوترها و سرورها و توضیحاتی در مورد مهندس ابر در گفت وگو با یک کارشناس فناوری اطلاعات

مهندس ابر چه کار می کند؟

گفتگو با یک مهندس ابر


من کی‌ام؟

عارف اختری هستم. متولد 1372 در بیرجند و دانش‌آموخته «فناوری اطلاعات». من هم اکنون «مهندس ابر» یا «Cloud Engineer» هستم و قبل از این مدیر سرور لینوکس، یک نوع سیستم‌عامل مانند ویندوز، بودم که کارش پیاده‌سازی و پیکربندی سرور برای ارائه سرویس‌های خاص است. شاید بپرسید سرور چیست؟ به‌طور خلاصه باید بگویم سرور یک سیستم کامپیوتری بسیار قوی‌تر از سیستم‌های خانگی ماست که ازنظر چینش سخت‌افزاری (معماری) کار متفاوت‌تری انجام می‌دهد. مثلا وقتی شما تصمیم به راه‌اندازی یک وب‌سایت می‌گیرید، نیاز به سروری دارید به‌نام «وب سرور» که کارش جواب دهی به درخواست‌هایی است که شما ازطریق مرورگرتان ارسال می‌کنید.

چطور وارد دنیای ابر شدم؟

ورود من به این رشته به دلیل علاقه زیادم به دنیای علم و فناوری بود و مثل بعضی‌ از شما در کودکی دوست داشتم هکر شوم. بعد از ورود به این فضا متوجه شدم بالا آوردن یک سرویس-چیزی که سرور‌ها ارائه‌ می‌دهند- خیلی بهتر و جذاب‌تر از هکری است. توی این دنیا بعد از مدتی سرویس‌ها تبدیل می‌شوند به عزیزترین چیزهایی که دارید و زندگی‌تان خلاصه می‌شود توی لپ‌تاپ. پیشرفت فناوری و علاقه به محیط‌های سرور، من را به‌سمت استفاده از سیستم‌عامل لینوکس-سیستم عاملی مانند ویندوز با این تفاوت که ‌می‌توانیم با تغییر کد‌هایش یک سیستم‌عامل شخصی مختص خودمان درست کنیم- سوق داد. آن‌جا بود که با دنیای ابر آشنا شدم و هم‌اکنون درحال فعالیت در این حیطه هستم.

فضای ابر چیست؟

شاید عبارت پردازش ابری (Cloud Computing) به گوش‌تان خورده‌باشد. پردازش ابری به‌زبان ساده یعنی نگهداری از داده‌ها و دسترسی به آن‌ها به‌طوری‌که فقط به هارد فیزیکی رایانه‌ شما محدود نباشد و در سراسر اینترنت دردسترس قرار بگیرد. ابر را می‌توان استعاره‌ای برای اینترنت دانست. هنگامی که داده‌ها را روی هارددیسک‌تان ذخیره یا برنامه‌ای را از روی هارد اجرا می‌کنید، درواقع با فضای ذخیره‌سازی و پردازش محلی کار کرده‌اید. در این شرایط هر آن چه نیاز دارید، ازنظر فیزیکی به شما نزدیک است و این یعنی می‌توانید به‌آسانی و با سرعت بالا به داده‌های خود دسترسی داشته‌باشید. پردازش ابری اما امکان دسترسی به داده‌ها و برنامه‌های شما را از سراسر اینترنت فراهم و یک‌سری داده را با دیگر اطلاعات موجود در وب همگا‌م‌سازی می‌کند. در کسب‌وکارهای بزرگ، شاید نیاز باشد که اطلاعاتی درباره آن‌سوی اتصال داشته‌باشید. شما به‌عنوان یک کاربر شخصی، شاید هیچ‌گاه به این موضوع فکر نکنید که در طرف دیگر یعنی سرور، چه فرایند عظیمی از نظر پردازشی‌ درحال انجام هستند.

شما چطور می‌توانید همکار من شوید؟

قبل از هر چیز بهتر است روحیه سیری‌ناپذیری در علم و دانش را در خودتان رشد بدهید. نکته‌ بسیار مهم دیگر در این رشته، دانستن زبان انگلیسی است چون در حرفه ما اطلاعات به‌سرعت به‌روز می‌شوند. پیشنهاد می‌کنم از مسیر آکادمیک وارد این حرفه بشوید. با این‌حال دانشگاه گرچه نقطه شروع خوبی است اما به‌تنهایی کافی نیست و بهتر است در دوره‌های آموزشی آزاد زیرنظر استادان خبره آموزش ببینید. بعد از این بسته به میزان علاقه و تلاش‎تان می‌توانید به‌عنوان کارآموز ابر شروع به فعالیت کنید. یک مهندس ابر خوب در دانش و یادگیری حریص است و اگر در کارش خوب عمل کند، آینده روشنی در پیش دارد. مهندسی ابر جزو 10 شغل پردرآمد دنیا به‌حساب می‌آید که فرصت‌های شغلی متعددی با مزایا‌ی بالا حتی در کشورهای دیگر (به‌صورت دورکاری) یا مهاجرت برای‌تان فراهم می‌کند.

مهندس ابر چه کار می کند؟



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا