• دوشنبه 09 آبان 1401 :: 06:48

گوجه فرنگی یکی از سبزی های ارزشمند است که فواید بسیاری برسلامتی بدن دارد.

گوجه فرنگی

چه کسانی نباید گوجه فرنگی بخورند؟

خوردن گوجه فرنگی به همه گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود. زادگاه اصلي اين گياه منطقه‌اي به نام اَند در آمريکاي جنوبي است که هنوز هم نمونه‌هاي وحشي‌اش در آنجا رشد مي‌کند.

تحقيقات بي‌شماري تاکنون نشان داده‌اند که مصرف بالاي ميوه و سبزيجات مي‌تواند از بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي، برخي سرطان‌ها و… پيشگيري کند و دليل اصلي اين ويژگي‌ هم آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در اين گروه‌هاي غذايي است. کاروتنوييدها و به ويژه ليکوپن اصلي‌ترين آنتي‌اکسيدان گوجه‌فرنگي است و در كنار ترکيبات فنوليک موجود، خواص ضدسرطاني را به اين ماده غذايي داده است.

3 مورد منع مصرف گوجه‌فرنگي

1.اگر آلرژي داريد:

آلرژي به لاتکس مي‌تواند سبب بروز عکس‌العمل‌هاي شديد در پي مصرف گوجه شود. به همين دليل توصيه مي‌شود افرادي که به گوجه، کيوي، هلو يا فلفل حساسيت دارند به متخصص مراجعه کرده تا ضمن مشخص شدن آلرژي شان، اقدامات لازم انجام شود.

2.اگر مشکلات مري داريد:

گوارش

اگر ناراحتي گوارشي يا مري داريد، مثلا دچار بازگشت اسيد معده هستيد، بهتر است در مصرف گوجه با احتياط عمل کنيد. مصرف اين سبزي مي‌تواند سبب بروز دردهاي شديد در معده و مري شود.

3.اگر سندرم آلرژي دهاني داريد:

افرادي که به گرده‌ها حساسيت دارند، با خوردن گوجه‌فرنگي در بدن‌شان عکس‌العمل‌ ايمونولوژيک به وجود مي‌آيد و اين موضوع به دهان، لب‌ها، گلو محدود مي‌شود و حس گزگز و سوختگي به وجود مي‌آيد و در عرض چند دقيقه برطرف خواهد شد بنابراين، خوردن گوجه‌فرنگي براي اين افراد ممنوع نيست اما در صورتي که با خوردن اين سبزي دچار اين حالات مي‌شويد، بهتر است با متخصص مشورت کنيد تا دلايل آلرژي‌تان مشخص شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا