- یکشنبه 30 آذر 1399 :: 03:40
هندوانه به سبب داشتن ویتامین C، ویتامین A، بتاکاروتن و لیکوپن، صدماتی را که در اثر استرس، فشارهای روحی، استعمال دخانیات، سموم محیطی، آلودگی هوا و داروها وارد می شود، را کاهش می دهد.
هندوانه گیاهی است یک ساله و یک پایه، ساقه آن خزنده بر روی زمین قرار دارد و برگ های آن پهن با بریدگی های عمیق می باشد. میوه هندوانه آبدار و خوشمزه است. نژادهای مرغوب و متنوعی از آن در نواحی مختلف ایران پرورش می یابد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران،هندوانه دارای ویتامین های , A1, B2, B6C, PP, B و پروتئین، فسفر، سدیم، منیزیوم، پتاسیم، آهن، کلسیم و غیره می باشد. آب هندوانه دارای اسید آمین های بنام سیترولین است. بتاکاروتن موجود در هندوانه میتواند 11 درصد از نیاز روزانه بدن را به این ماده مغذی فراهم آورد. هندوانه دارای موادی بنام کاروتن، لیکوپن و نوعی قند به نام مانیتول می باشد.
فواید هندوانه
– طبیعت هندوانه سرد است، دارای آب فراوان و طعم مطبوعی است.
– هندوانه میوه ای مدر و ملین است، بنابراین زیادکننده ادرار می باشد و سبب دفع سموم بدن می شود. به این ترتیب شادی و سلامتی را سبب شده و عطش را از بین می برد.
– آب هندوانه دفع کننده سنگ کلیه نیز است. خوردن آب یا گوشت آن در درمان یرقان، دفع سنگ های صفراوی و سنگ کلیه مفید است.
– هندوانه به واسطه آب فراوانی که دارد، گرما و عطش را برطرف می کند و مصرف آن برای افرادی که در تابستان دچار تشنگی مفرط و گرمازدگی می شوند، بسیارمفید است.
در موارد گرمازدگی، نوشیدن یک لیوان آب هندوانه همراه باکمی گلاب، بسیار مفید واقع می شود. در ضمن هندوانه ضد تهوع و استفراغ نیز است.
– هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار مناسب است. هندوانه غنی از پتاسیم و برای قلب و دستگاه عصبی مفید است.
– تحقیقات نشان داده هندوانه حاوی مقادیر فراوانی لیکوپن است؛ لیکوپن یک ماده آنتی اکسیدان است که در مبارزه علیه سرطان و برخی بیمارها به بدن کمک می کند.
– لیکوپن علاوه بر داشتن خاصیت ضد سرطان، به سلامت قلب وعروق و تقویت سیستم بینایی کمک می کند. هنداونه هایی که قرمزترند،خاصیت ضدسرطانی بیشتری دارند.
– هندوانه به سبب داشتن ویتامین C، ویتامین A، بتاکاروتن و لیکوپن، صدماتی را که در اثر استرس، فشارهای روحی، استعمال دخانیات، سموم محیطی، آلودگی هوا و داروها وارد می شود، را کاهش می دهد.