• پنج‌شنبه 18 اسفند 1401 :: 12:32

یک کارشناس نرم افزار از زیروبم حرفه برنامه نویسی و راه های کسب درآمد از آن می گوید.

برنامه نویسی، شغلی زمان بر ولی پر درآمد

‌‌ من کی‌ام؟

من حمیدرضا مالمیر هستم، کارشناس نرم‌افزار و مدیرعامل یک مجموعه آموزشی که به‌طور تخصصی در زمینه آموزش برنامه‌نویسی و طراحی وب فعالیت می‌کند.

‌‌ برنامه نویسی، دقیقا یعنی چی؟

برنامه‌نویسی به‌زبان ساده یعنی حل مسئله به کمک رایانه. فرض کنید ما از رایانه می‌خواهیم یک مسئله ریاضی مثلا جمع کردن دو عدد 5 و 7 را انجام بدهد. خب چطور این کار را انجام می‌دهیم؟ با استفاده از دستورهای برنامه‌نویسی، با رایانه ارتباط برقرار می‌کنیم و به آن می‌گوییم حاصل جمع این دو عدد را به‌دست بیاورد. این تعریف خیلی ساده برنامه‌نویسی است. ما از دانش برنامه‌نویسی استفاده می‌کنیم تا آن‌چه را که می‌خواهیم رایانه برای ما انجام دهد، به زبان ماشین بنویسیم و رایانه آن را به کار مدنظرمان تبدیل کند.

برنامه نویسی در زندگی روزمره چه کاربردی دارد؟

برنامه‌نویسی، حوزه‌های مختلف و گسترده‌ای دارد. برنامه‌نویسی اندروید، برای دستگاه‌های تلفن‌ همراه کار می‌کند و به طور مثال به ما امکان می‌دهد که بتوانیم تاکسی اینترنتی بگیریم . همچنین به ‌واسطه آن می‌توانیم از سایت‌های مختلف خرید کنیم، محتواهای مدنظرمان را دانلود کنیم و با دوستان‌مان در ارتباط باشیم. اینترنت اشیا که وسایل زندگی روزمره را به ابزارهای هوشمند تبدیل می‌کند و حتی دستگاه‌های خودپرداز، از جمله موارد دیگری هستند که ردپای برنامه‌نویسی را می‌شود در آن‌ها دید.

از چه مسیرهایی می‌شود برنامه نویس شد؟

برنامه‌نویس شدن، یک فرمول ساده دارد؛ آموزش، یادگیری و تکرار. آموزش اصولی یعنی کسی به شما برنامه‌نویسی رابیاموزد که تجربه و دانش کافی داشته‌ باشد. مولفه مهم یادگیری این است که همان اول راه از مواجهه با چالش‌ها خسته نشوید و پشتکار داشته‌ باشید. منظور از تکرار را هم که خب همه می‌دانیم. هر مسیری که این معیارها را داشته‌ باشد، چه تحصیلات آکادمیک و چه آموزش آزاد، فارغ از سن‌وسال، برای برنامه‌نویس شدن راه خوبی است. اگر انتخاب‌تان برنامه‌نویس شدن از طریق دانشگاه و تحصیل در رشته نرم‌افزار است، در کنار تحصیل در دوره‌های آموزشی تکمیلی شرکت کنید تا تجربه به‌دست بیاورید.

یک برنامه نویس، چطور می‌تواند وارد بازار کار شود؟

یکی از زیبایی‌های رشته برنامه‌نویسی که باعث شده طرفداران زیادی داشته ‌باشد، این است که در آن از راه‌های متنوعی می‌شود به درآمد رسید. شما بسته به تخصص‌ و روحیه‌تان می‌توانید در شرکت‌های زیادی که به برنامه‌نویس نیاز دارند، استخدام شوید یا به‌صورت پروژه‌ای و دورکاری، مشغول‌ ‌کار شوید. در ایران سایت‌هایی داریم که شما در آن‌ها تخصص‌تان را معرفی می‌کنید و کارفرماها براساس دانش و تجربه‌تان به شما پروژه می‌سپارند. اگر هم به زبان انگلیسی تسلط خوبی داشته ‌باشید، می‌توانید پروژه‌های خارجی بگیرید و درآمد دلاری داشته ‌باشید.

‌‌ چه تصورات اشتباهی درباره برنامه نویسی وجود دارد؟

این ‌روزها افراد سودجو با آرزوفروشی وعده می‌دهند که با آموزش‌های آن‌‎ها در مدت چند‌ ماه می‌توانید برنامه‌نویس شوید و به درآمدهای بالا برسید.

برنامه نویسی، نیازمند صبر و کسب تجربه است. اگر از من بپرسید، می‌گویم یک تا دو سال طول می‌کشد که بتوانید برنامه‌نویسی را درحد مقدماتی یاد بگیرید. البته بعد از متخصص شدن، رسیدن به درآمدهای خوب، غیرممکن نیست. الان حداقل درآمد در برنامه‌نویسی برای مبتدی‌ها 8 میلیون تومان است و برنامه‌نویس‌هایی هستند که ماهیانه 80 تا 90 میلیون تومان درآمد دارند.

چطور می‌توانید در این حوزه سرآمد شوید؟

شما به‌عنوان یک برنامه‌نویس باید مهارت‌های فنی‌ لازم در حوزه تخصصی‌تان را افزایش دهید اما آن‌چه یک برنامه‌نویس را در مقایسه با همکارانش متمایز می‌کند، مهارت‌های نرم است؛ تفکر سیستمی، تفکر نقاد، کار گروهی، قدرت مذاکره، ارتباط موثر با دیگران، هوش هیجانی و مانند این‌ها. من برنامه‌نویس‌هایی را سراغ دارم که دانش فنی زیادی دارند، اما به‌دلیل نداشتن مهارت‌های ارتباطی نمی‌توانند کارفرما را مجاب کنند که پروژه‌اش را به آن‌ها بسپارد و کار به‌دست کسانی می‌افتد که دانش کمتر و مهارت‌های نرم بهتری دارند.

Programming is a time-consuming but lucrative job



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا