• سه‌شنبه 08 تیر 1400 :: 12:46

مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: امسال ۲ هزار و ۳۰۰ تن گیلاس و آلبالو در باغ‌های میوه مناطق مختلف این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

گیلاس

محمد شاد خاطر افزود: ۸۰۰ هکتار از باغات این شهرستان به باغات درختان گیلاس و آلبالو اختصاص یافته که با توجه به میانگین عملکرد ۴.۵ تن آلبالو و گیلاس در هر هکتار و با توجه به تنش آبی امسال برداشت ۲ هزار و ۳۰۰ تن این محصول از باغ‌های میوه منطقه در سال جاری پیش‌بینی می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر از مجموع ۴۰۰ هکتار سطح باغ‌های گیلاس این شهرستان ۲۵۰ هکتار بارور بوده که با توجه به میانگین پنج تن عملکرد محصول در هکتار پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ تن انواع گیلاس در بخش‌های خورش‌رستم، مرکزی و شاهرود خلخال برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهارکرد: از مجموع ۴۰۰ هکتار از باغ‌های تولید میوه آلبالو در خلخال ۲۶۰ هکتار بارور و ۱۴۰ هکتار غیربارور بوده و با توجه به میانگین عملکرد چهار هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار پیش‌بینی می‌شود که امسال هزار ۱۰۰ تن آلبالو در این شهرستان برداشت شود که بدلیل تنش گرمایی نسبت به میزان تولید سال قبل ۳۰ درصد کاهش خواهد داشت.

وی اظهارکرد: محصول تولیدی منطقه از انواع آلبالوی بومی ، مجاری و گیلاس زرد بومی سفید ، قرمز ، سیاه و تک دانه مشهد است که علاوه بر مصرف خام مقدار قابل توجهی از محصول صرف تولید مربای خانگی می‌شود.

او افزود: با توجه با سوددهی بیشتر محصول با فرآوری و بسته‌بندی، ایجاد کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی گیلاس و آلبالو در منطقه علاوه بر افزایش قیمت محصول موجب افزایش سوددهی برای باغداران و بهره‌برداران در این شهرستان خواهد شد.

گیلاس

مدیر جهاد کشاورزی خلخال هدف بازار مصرف محصولات میوه این شهرستان را استان‌های همسایه گیلان، آذربایجان‌شرقی ، زنجان و تهران ذکر کرد و گفت: به لحاظ ارگانیک بودن محصولات تولیدی و استفاده نکردن باغداران از سموم و کودهای شیمیایی، گیلاس منطقه طعم، مزه، رنگ و کیفیت مناسبی دارد که موجب رونق بازار مصرف و افزایش قیمت آن می‌شود.

شادخاطر با بیان اینکه برداشت محصول گیلاس از ۱۵ خرداد و آلبالو از اوایل تیرماه در باغ‌های واقع در مناطق پنج نیمه‌گرمسیری منطقه آغاز شده، اظهارکرد: برداشت این محصولات در بیش از ۱۰۰ روستای شهرستان تا پایان تیرماه ادامه خواهد داشت.

او گفت: بدلیل نبود کارخانه‌های فرآوری محصول و نیز وجود مشکل حمل آن به بازارهای مصرف استان‌های همجوار توسط تولیدکنندگان قیمت انواع گیلاس بومی و تولیدی شهرستان در باغ بسیار پایین‌تر از قیمت عرضه شده به مصرف‌کننده است.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا