• شنبه 12 آذر 1401 :: 06:46

برای رسیدن به یک مدیریت مالی شخصی چه گام هایی باید برداشت؟

اصول مدیریت مالی شخصی

اعتبارنوین: یکی از مهم ترین دانش‌هایی که باید به افراد به‌ویژه در سنین کودکی آموزش داده شود این است که «چه زمان‌هایی باید وام بگیریم»، «چه زمان باید پس‌انداز کنیم»، «چه زمان باید هزینه کنیم»، «چگونه پول خود را بودجه بندی کنیم» و بسیاری آموزه‌های دیگر از این قبیل. اگر همه ما این نکات را در سنین پایین آموزش‌دیده و در بزرگسالی عملی کنیم، می‌توانیم بگوییم مدیریت صحیح مسائل مالی زندگی خود را فراگرفته‌ایم.

در این نوشتار به 5 مورد از اصول مدیریت مالی شخصی اشاره می کنیم.

1- برای زندگی‌تان اهداف مالی طراحی کنید: هدف‌گذاری یکی از مهم‌ترین مراحل دوره آموزشی مدیریت مالی شخصی است که به سایر تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات ما جهت می‌دهد. برای شروع اهداف مالی 30روزه تنظیم کنید و با رفتار مالی درست آن را پیگیری کنید.

2- سرمایه‌گذاری کنید: پس انداز تنها کافی نیست؛ زیرا طی زمان و با توجه به نرخ تورم از ارزش این پول کاسته می‌شود. سرمایه‌گذاری این امکان را به شما می‌دهد که از پس‌انداز خود سود کسب کنید و در سال‌های آتی نیز از سرمایه‌گذاری مجدد همین سود، سود مضاعفی نصیب‌تان شود.

3- تطبیق درآمدها بر هزینه‌ها: این طبیعی است که با هر افزایش درآمدی سطح تمایلات شما برای هزینه‌ها هم تغییر یافته و هزینه‌هایتان افزایش پیدا می‌کند؛ اما این شما هستید که باید با تصمیم‌گیری‌های عاقلانه بهترین برنامه‌ریزی را برای پول خود انجام دهید. همچنین فراموش نکنید که مهم‌ترین بخش بودجه‌بندی پس‌انداز است. پس قبل از هر تصمیمی حداقل 10درصد درآمد خود را برای این منظور کنار بگذارید.

4 – اصلاح رفتارها و عادت‌‌های مالی: کنار گذاشتن عادت‌های بد همیشه سخت است، عادت‌های مالی نیز از این قاعده مستثنی نیست. بهتر است قبل از اینکه نخستین درآمد کسب شود، عادات مالی درست درباره درآمد در فرد ایجاد شود. پس برای شروع باید رفتار خود را مدیریت کنیم و عادت‌های بد مصرفی و تصمیم‌گیری‌های غلط و بدون فکر را کنار بگذاریم.

5- ارزیابی درآمدها: شما باید بدانید که آیا درآمد فعلی شما زندگی شما را تأمین می‌کند یا خیر. بدین معنی که شما با درآمد خود باید حداقل بتوانید: بدهی‌های خود را پرداخت کنید. هزینه‌های روزمره زندگی را بپردازید. بخشی از آن را برای تأمین آینده خود پس‌انداز کنید. اگر درآمد شما به حد کافی نباشد باید به سراغ شغل دوم بروید. البته فراموش نکنید که وظایف بیش از حد توان به‌خود تحمیل نکنید؛ زیرا این مسئله باعث ایجاد تحمیل فشار زیاد و کم شدن کیفیت زندگی شما می‌شود. مسئله دیگری که باید در این مرحله به آن توجه کنید، این است که با افزایش درآمد خود در طول زمان الگوی مصرف‌تان را هم تغییر ندهید و هزینه‌تراشی‌های جدید نداشته باشید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا