• جمعه 30 اردیبهشت 1401 :: 10:19

موز میوه‌ای گرمسیری و با طعم شیرین است که بلافاصله پس از خوردن، احساس آرامش ایجاد می‌کند. تعجب‌آور نیست زیرا قندهای موجود در آن، تولید سروتونین را تحریک می‌کند و پتاسیم بالای آن نیز فشارخون را کاهش می‌دهد. مصرف این میوه به‌خصوص برای افرادی که کمی حالت عصبی دارند و از استرس رنج می‌برند توصیه می‌شود.

زعفران

خوراکی هایی که باعث شادابی می شوند

حتماً شنیده‌اید که مصرف خوراکی‌های شیرین، شادی‌آور است؛ اما شاید ندانید با مصرف بیش از اندازه شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مغزتان به خوردن آن‌ها عادت می‌کند و درنهایت به جای ترشح بیشتر هورمون‌های شادی، در صورت دریافت نکردن خوراکی‌های شیرین، شما را غم‌زده خواهد کرد.

 

مطالعات بسیاری بر این نکته تأکید دارند که برخی مواد غذایی به دلیل ترکیباتی مانند فیبرها، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب اشباع، ویتامین‌های گروه B و … به طور طبیعی می‌توانند افسردگی‌های خفیف را برطرف کنند و زمینه‌ساز احساس شادی و نشاط شوند. خوشبختانه این خوراکی‌ها جزو مواد غذایی در دسترس هستند و انتخاب درست و شناخت این تأثیرات می‌تواند به افزایش احساس شادی و نشاط درونی کمک کنند.

تخمه آفتابگردان

خوراکی هایی که باعث شادابی می شوند

تخمه‌های آفتابگردان نیز مانند انواع مغزها، حاوی انواع اسیدهای آمینه و منیزیم هستند که این ماده معدنی نیز مانند سلنیوم در مقابله با حالات اندوه مؤثر است. البته دانه کتان نیز در این زمینه عملکردی شبیه تخمه‌های آفتابگردان دارد. از همین رو به‌عنوان تنقلاتی سالم برای کسب انرژی و شادی توصیه می‌شود.

انواع آجیل و مغزها

آجیل

بارها شنیده‌ایم گردو، بادام و دیگر مغزها جزو سالم‌ترین میان وعده‌ها هستند. قطعاً این خوراکی‌های خوشمزه تأثیر مثبتی در کسب انرژی و تجدیدقوا در طول روز دارند زیرا منبع غنی از فیبرها، منیزیم و اسیدهای آمینه ضروری مانند تیروزین، والین، متیونین و لوسین هستند که این ترکیبات در عملکرد مطلوب مغز نقش دارند. از طرفی، مغزها سرشار از ویتامین ۶ B هستند. این در حالی است که ویتامین‌های گروه B نقش اساسی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارند؛ زیرا در تولید سروتونین؛ هورمون شادی به بدن کمک می‌کنند.

شکلات تلخ

شکلات کاکائویی

خنده و نشاط پس از خوردن تکه‌ای شکلات عجیب نیست؛ نتایج مطالعات نشان داده کاکائوی موجود در شکلات دارای ناقل‌های عصبی است که اندورفین؛ هورمون لذت و شادی را در مغز تولید می‌کند. البته باید توجه داشت مزه کردن شکلات در دهان نیز موجب تحریک قسمت‌های ادراک لذت در مغز می‌شود. با این حال کسب چنین تأثیرات مثبتی پس از مصرف شکلات تلخ نسبت به شکلات‌های شیری بیشتر است. درواقع، کاکائو عامل این تأثیرات مثبت است، نه صرفاً انتخاب هر نوع شکلاتی!

موز

موز

موز میوه‌ای گرمسیری و با طعم شیرین است که بلافاصله پس از خوردن، احساس آرامش ایجاد می‌کند. تعجب‌آور نیست زیرا قندهای موجود در آن، تولید سروتونین را تحریک می‌کند و پتاسیم بالای آن نیز فشارخون را کاهش می‌دهد. مصرف این میوه به‌خصوص برای افرادی که کمی حالت عصبی دارند و از استرس رنج می‌برند توصیه می‌شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا