- دوشنبه 19 تیر 1402 :: 11:06
مشاغل خانگی در بیشتر کشورهای دنیا به عنوان یکی از پایههای توسعه و کسب درآمد به شدت جدی گرفته شدهاند.
براساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، 30درصد کسبوکارهای خرد و متوسط را در جهان مشاغل خانگی تشکیل میدهند؛ نزدیک به یک سوم شغلها. با هم نگاهی به اهمیت و وضعیت مشاغل خانگی در نقاط مختلف جهان میاندازیم.
اروپا
گفته میشود که هلندیها با 13.7درصد، بیشترین شاغلان خانگی را در اروپا به خود اختصاص دادهاند. معروفترین مثال در این زمینه را هم که باید کشور سوئیس بدانیم. همه میدانید که ساعتهای سوئیسی چقدر خوب و باکیفیت هستند. بیشتر قطعات این ساعتها و خود این ساعتها در کارگاههای خانگی شکل میگیرد.
چین
رشد اقتصادی چین در دهههای اخیر همه را متحیر کرده است. مدتی پیش نیز دولت چین اعلام کرد که در این کشور دیگر فقیری وجود ندارد. از بین 800 میلیون شغل ایجاد شده در این کشور، بخش قابل توجهی از آن به مشاغل خانگی مرتبط است؛ ازجمله فروشگاههای آنلاین و اینترنتی، کسب درآمد از طریق فضای مجازی و تلفنهای همراه، تولید مواد غذایی و صنایع دستی در مقیاس کوچک، بازاریابی، مترجمی زبان، کلاسهای آنلاین و … . نهادهای مختلفی در چین اقدام به آموزش مشاغل خانگی در این کشور میکنند.
کرهجنوبی
علیاصغر جهانگیری، کارآفرین و مدرس کارآفرینی اشاره میکند کرهایهایی که در خانهشان حیاط دارند، حیاط را با طناب، بندکشی کرده و روی بند، با گیره نایلونهایی را آویزان میکنند. داخل این نایلونها آب و … میریزند و بذرهای گرانقیمتی را پرورش میدهند. با همین کار ساده، کلی درآمد به سبد اقتصادی خانوار جاری میکنند.
استرالیا
فکر نکنید چون استرالیا کشوری جدیدالتأسیس است، کاری با کسب و کارهای خانگی ندارد. اتفاقا در این کشور نیز تا 7 درصد مشاغل خرد و متوسط را همین کسب و کارهای خانگی میسازند. نزدیک به 700 هزار واحد در زمینه کسب و کارهای خانگی استرالیا سرگرم کار هستند که متوسط فروش هر کدام، 80دلار است.
تایوان
یکی از معروفترین شعارهای مربوط به مشاغل خانگی را تایوانیها دارند. زمانی تحلیلگران اقتصادی، توسعه تایوان را بهعنوان یک الگو به جهانیان معرفی میکردند، چرا که این جزیره نهتنها منابع معدنی و خاک حاصلخیز و … نداشت، بلکه به خاطر صخرهای بودن نمیشد در آن کار خاصی هم کرد، اما شعارهایی چون «هر خانه، کارخانه و هر کارخانه، خانه است» باعث شد تایوان جزو کشورهای توسعهیافته دنیای امروز قرار بگیرد.
ایتالیا
ایتالیا هم جزو کشورهایی است که مشاغل خانگی در آن طرفداران زیادی دارد. جالب اینکه گفته میشود شما حتی با تخصص داشتن در صنایع دستی، میتوانید به نوعی ویزای این کشور را دریافت کرده و در آن مشغول به کار شوید. رایجترین مشاغل خانگی ایتالیا را بافندگی، خیاطی، طراحی کیک، قلابدوزی، مقالهنویسی، ساخت وسایل چوبی، مجسمهسازی و … تشکیل میدهند.
آمریکا
فکر نکنید که در اقتصاد اول دنیا، مشاغل خانگی اهمیت زیادی ندارد؛ اتفاقا خیلی هم مهم است. در آمریکا بهطور پارهوقت 2 و نیم میلیون نفر و به صورت تمام وقت 7 میلیون نفر درگیر مشاغل خانگی هستند. در گذشته، 30 درصد مشاغل و کسب و کارهای کوچک را مشاغل خانگی تشکیل میدادند که امروزه این رقم در آمریکا به 50 درصد رسیده است. در این کشور چیزی که امروزه تحت عنوان ستاد ساماندهی مشاغل خانگی داریم، در اداره کسب و کارهای کوچک وجود دارد که مسئولیتش جمع و جور کردن این حوزه است.