• سه‌شنبه 18 بهمن 1401 :: 09:48

نوشیدن چای فواید بسیاری برسلامتی دارد.مصرف چاي سبز احتمال ابتلا به سرطان هاي معده، پروستات، سينه، كولوركتال و كيسه صفرا را كاهش دهد.

چای

خواص درمانگر چای

چاي يك نوشيدني قديمي است كه از برگ هاي گياهي هميشه سبز گرمسيري به نام Canellia sinsis تهيه مي شود كه در حال حاضر در 50 كشور دنيا مورد استفاده قرار مي گيرد و پس از آب دومين نوشيدني رايج در سراسر دنيا محسوب مي شود. مصرف سرانه چاي بالغ بر حدود 120 ميلي ليتر در روز است.

با وجود اين كه شناخت فوايد استفاده از چاي بر سلامتي قدمت طولاني دارد، انجام تحقيقات علمي روي آن و اجزاي تشكيل دهنده اش به كمتر از 3 دهه اخير بازمي گردد. سه نوع چاي وجود دارد كه عبارتند از چاي سبز، چاي سياه، چاي اوولانگ. چاي سياه بيشتر در اروپا و آمريكاي شمالي و آفريقاي شمالي استفاده مي شود و چاي سبز در آسيا و چاي اوولانگ بيشتر در چين و ويتنام مورد استفاده قرار مي گيرد.

چاي سياه

چای

پرمصرف ترين گونه چاي در سراسر دنيا و نزد مردم جهان چاي سياه است كه به چاي تخمير شده معروف است. در ضمن فرايندهاي صنعتي چاي سياه كه به روش تخميري اكسيده شده و سپس آنزيم هاي موجود در آن نظير پلي فنل اكسيداز، پيتيداز و… غيرفعال مي شوند. اين نوع چاي حاوي كمترين مقادير آنتي اكسيدان ها و بيشترين مقدار كافئين در مقايسه با ديگر انواع مرسوم آن است.

چاي سبز

چای سبز

براي تهيه چاي سبز، پس از چيدن برگ هاي چاي، آن را در معرض بخار قرار مي دهند تا پيش از خشك شدن، آنزيم هاي پلي فنول و… آن غيرفعال شود. در اين فرآورده، مقدار پلي فنول ها (مهمترين آنتي اكسيدان موجود در برگ سبز چاي) بيش از چاي سياه بوده و خواص درماني آن نيز بيشتر است.

چاي اوولانگ

چاي اوولانگ نيز به وسيله اكسيداسيون ناقص برگ هاي چاي به عنوان بخشي از فرايند حد واسط تهيه چاي سياه و سبز توليد مي شود.به طور تقريبي 78-76 درصد چاي توليدي در دنيا چاي سياه و 22-20 درصد چاي سبز و كمتر از 2 درصد آن چاي اوولانگ است.

خواص درمانگرچای:

1.بيماري هاي قلبي- عروقي:

بیماری قلبی

ارتباط معكوسي ميان دريافت فلاونوئيدها و بيماري هاي قلبي- عروقي وجود دارد و در افرادي كه به مدت يك سال بيش از يك فنجان چاي در روز مصرف مي كنند در مقايسه با كساني كه چاي نمي نوشند خطر حمله قلبي 44 درصد كمتر است.

2.فشار خون:

فشار خون

فشار خون بالا مي تواند فرايند تصلب شرائين را تسريع نمايد. خطر پرفشاري خون در كساني كه روزانه 599-120 ميلي ليتر چاي مي نوشند در مقايسه با افرادي كه به هيچ عنوان چاي نمي نوشند 46 درصد كم تر است.

3.كاهش چربي هاي خون:

آنتي اكسيدان هاي چاي مي تواند با كاهش تغييرات اكسيداسيون LDL يا كلسترول با چگالي پايين، روند تصلب شرائين را كند نمايد. در واقع بيشتر از آن كه اثرات سودمند چاي بر عملكرد قلبي عروقي به اثرات آن بر كاهش اكسيداسيون LDL بازگردد به تاثير چاي بر عملكرد ديواره عروق مربوط مي شود.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا