• سه‌شنبه 25 خرداد 1400 :: 11:59

برخی مطالعات نشان داده اند که چای سبز می تواند به کنترل قند خون و محافظت در برابر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

چای سبز

چای سبز با آبلیمو بسیار مغذی است و پژوهش ها نشان داده اند که با فهرستی طولانی از فواید سلامت بالقوه مرتبط است. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

سرشار از آنتی اکسیدان ها

چای سبز و لیمو هر دو سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت در برابر التهاب و آسیب سلولی به واسطه اکسیداسیون کمک می کنند.

به طور خاص، چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند اپی‌گالوکاتچین گالات، کوئرستین، اسید کلروژنیک، و تئوگالین است.
لیمو نیز منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند اسید اسکوربیک، هسپریدین، نارینجین، و اسید فرولیک است.
پژوهش ها نشان داده اند که آنتی اکسیدان ها نقشی کلیدی در سلامتی و بیماری ایفا می کنند و ممکن است به محافظت در برابر بیماری های مزمن، از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان، و چاقی کمک کنند.

تقویت کاهش وزن

چاقی وزن

چای سبز با لیمو می تواند یک افزودنی خوب به یک رژیم غذایی کاهش وزن سالم باشد.
در حقیقت، مطالعات متعدد نشان داده اند که چای سبز می تواند از کاهش وزن و تقویت چربی سوزی پشتیبانی کند.
بنابر یک بررسی که 15 مطالعه را شامل می شد، نوشیدن چای سبز با مقادیر بالاتر اپی‌گالوکاتچین گالات برای حداقل 12 هفته با کاهش وزن و چربی بدن مرتبط بود.

مطالعه ای با حضور 115 زن نیز نشان داد که مصرف عصاره چای سبز برای 12 هفته به کاهش قابل توجه وزن بدن، شاخص توده بدنی و چربی شکم شرکت کنندگان منجر شده است.
اگرچه به انجام پژوهش های بیشتر با حضور سوژه های انسانی نیاز است، اما برخی مطالعات نشان داده اند که لیمو نیز می تواند به تقویت کاهش وزن کمک کند.

یک مطالعه با حضور سوژه های حیوانی نشان داد موش هایی که فلاونوئیدهای مرکباتی را دریافت می کردند، کاهش اندازه سلول های چربی خود را تجربه می کنند. همچنین، فلاونوئیدهای مرکباتی به افزایش متابولیسم در موش هایی که یک رژیم غذایی با چربی زیاد را دنبال می کردند، منجر شد.
مطالعه ای دیگر با حضور سوژه های حیوانی نشان داد تغذیه موش هایی که یک رژیم غذایی با چربی زیاد را دنبال می کردند با پلی‌فنول های لیمو به پیشگیری از افزایش وزن و انباشت چربی در بدن کمک می کند.

محافظت در برابر دیابت

دیابت یا قندخون

برخی مطالعات نشان داده اند که چای سبز می تواند به کنترل قند خون و محافظت در برابر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.
بنابر یک بررسی، نوشیدن چای با کاهش خطر دیابت نوع 2 و عوارض مرتبط با دیابت پیوند خورده است.
همچنین، نوشیدن منظم چای التهاب را کاهش داده و توانایی بدن برای استفاده موثر از انسولین را نیز افزایش می دهد. انسولین هورمونی است که قند را از جریان خون به سلول ها منتقل می کند.

یک مطالعه با حضور 92 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که مصرف عصاره چای سبز برای 16 هفته به کاهش مقاومت به انسولین در این افراد منجر شده است. این ممکن است به کنترل بهتر سطوح قند خون کمک کند.

با این وجود، مطالعات دیگر نتایج یکدستی را نشان نداده اند و دانشمندان به انجام پژوهش های بیشتر در مورد ارتباط چای سبز و دیابت نیاز دارند.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا