- شنبه 07 مهر 1403 :: 10:03
گشتوگذار در مغازههای فروش لوازم خانگی، واقعیت جدید و البته عجیبی از کالاهایی را نمایان میکند که همراه با جهیزیه راهی خانه زوجهای جوان میشود.
نویسنده: لیلا شریف
سالهاست که تهیه جهیزیه در ایران، فقط خرید چند وسیله ضروری برای شروع زندگی مشترک نیست؛ زوجها و به تبع آن والدینشان دنبال این هستند که هزار و یک قلم لوازم خانه بخرند که مبادا یک رنگ کمتر از همرنگی جماعت باشند. اتفاقا همین نگاه هم باعث شده که ازدواج مانند هفتخان رستم جلوه کند و خرید جهیزیه و در ادامه آن جشن عروسی همان غول سخت مرحله آخر ازدواج باشد.
بگو مگو بر سر قهوهساز
کافی است سری به بازار لوازمخانگی بزنید؛ مثلا امین حضور. آنجا زوجهایی را میبینید که در حال خرید لوازم غیرضروری و البته بسیار گران برای تهیه جهیزیه هستند؛ از قهوهساز و ماستساز گرفته تا میوهخشک کن و نان تستکن و… . بعضی از اقلام را هم که اینفلوئنسرها تبلیغ کردهاند و زوجها بهویژه دختران جوان فکر میکنند که اگر آن را در خانه نداشته باشند، زندگی طعم خوشی بهخود نمیگیرد؛ نمونه آن قهوهساز 80میلیونی یک برند مطرح است! دختر که از تماشای انواع مختلف قهوهساز یک برند معروف چشمانش برق میزد، دست روی گرانترین مدل گذاشته بود: «من همین مدل رو میخوام. میگن این چون قهوه هم آسیاب میکنه، خیلی خوبه.» فروشنده وقتی چهره نگران مادر را از شنیدن قیمت 80میلیون تومانی قهوهساز دید، تلاش کرد تا با گفتن تفاوتهای جزئی این قهوهساز با مدل پایینتر، دختر را از خرید پشیمان کند، اما از اصرارهای دختر مشخص بود که قرار نیست بدون این دستگاه به خانه بخت برود.
سنگینی وسایل اضافه در لیست جهیزیه
گشتوگذار در مغازههای فروش لوازم خانگی، واقعیت جدید و البته عجیبی از کالاهایی را نمایان میکند که همراه با جهیزیه راهی خانه زوجهای جوان میشود.
مصطفی که سالها مشغول فروش وسایل خانگی است از تقاضاهای جدید برای خرید جهیزیه میگوید: «الان که این اتوبخارهای ایستاده مد شده، بعضیها دنبال این جنسا میگردن، دیگه اینا هم الان مد شدن.» این فروشنده ادامه میدهد: «الان جارو هوشمند و قهوهساز هم خیلی خواهان داره؛ دخترای جوان که با خانوادههاشون میان، دنبال این وسایل هم میگردن.» در کنار این وسایل میتوان به کالاهایی مانند ماستبند برقی، بستنیساز، میوه خشککن و… بهعنوان وسایل غیرضروری اشاره کرد که دخترها و پسرهای دمبخت از هیچ تلاشی برای خریدشان صرفنظر نمیکنند.
برای شروع زندگی چه لوازمی ضروری است؟
این سؤالی است که به عدد ازدواجهای شکل گرفته در ایران مطرح شده و صدها کارشناس برای آن پاسخهای مستدل آوردهاند. توصیههای مصطفی سلیمانی، مشاور خانواده:
1-میزان اعتبار اولیهای که برای جهیزیه میتوانید هزینه کنید را درنظر بگیرید.
2-لیستی از لوازم اساسی که بدون آنها نمیشود یک روز زندگی کرد، تهیه کنید؛ مثل یخچال، جاروبرقی، اتو، قابلمه و… .
3قیمت متوسط این کالاها را از برندهای مرغوب دربیاورید و حساب و کتاب کنید.
4-براساس متراژ خانه، مالکیت یا مستأجر بودن، درباره لوازم ثانویه مانند فرش، مبل، تلویزیون، کمد و… تصمیم بگیرید.
5-در بازار به هر وسیلهای برخوردید، از خود بپرسید که آیا براساس سبک زندگی من و محدودیت اعتبار و خانهام، خرید آن ضروری است یا میشود تهیه آن را به زمان دیگری موکول کرد.
6-برخی اوقات میشود هزینه یک وسیله غیرضروری را به خرید بهتر و باکیفیتتر یک وسیله ضروری اختصاص داد.
7-هیجانزدگی را کنار بگذارید و بدانید که برای خرید برخی لوازم هیچوقت دیر نمیشود.