- یکشنبه 27 اسفند 1402 :: 05:49
خریداران معمولاً هنگام خرید مرتکب اشتباهات خاصی میشوند که میتواند هزینه و زمان قابلتوجهی از آنها را هدر بدهد.
نویسنده : فرزانه شهریاردوست | کارشناسارشد روانشناسیبالینی
خرید دقیقه نودی، انتخاب زمان نامناسب، تعییننکردن بودجه خرید و … میتواند هزینه و زمان قابلتوجهی را هدر بدهد
خرید کردن برای سال جدید و دیدوبازدیدهای نوروزی از کودکی برایمان جذاب و هیجانانگیز بوده است. اما همانطور که خرید سال نو میتواند سرگرمکننده و مهیج باشد، خریداران معمولاً هنگام خرید مرتکب اشتباهات خاصی میشوند که میتواند هزینه و زمان قابلتوجهی از آنها را هدر بدهد. به همین دلیل مهم است برنامهای داشته باشید که به شما کمک کند از اشتباهات رایج خرید سال نو جلوگیری کنید و بدانید که برخی از این اشتباهات چیست و چگونه میتوانید از آنها اجتناب کنید.
1 -تعیین کردن بودجه خرید
قبل از خریدهای شب عید، بودجهای را تعیین کنید که حد و مرزی را برای میزان هزینهای که میخواهید خرج کنید، مشخص کند. مشخص نکردن بودجه احتمالا منجر به انجام خریدهای غیرضروری و عدم خرید برخی از اقلام ضروری خواهد شد.
2-خرید کردن هدفمند و هوشمندانه
بهتر است تمام تلاش خود را برای با برنامه خریدکردن انجام دهید. به جای خرید کردن آشفتهوار و از این مغازه به آن مغازه و از این پاساژ به آن پاساژ رفتن، کشدار شدن پروسه خرید و خسته کردن خود و همراهانتان، از قبل به این فکر کنید که امروز دقیقا قصد خرید چه چیزی را دارید؟ کدام مراکز خرید برای خرید آن مناسب هستند و زودتر به نتیجه خواهید رسید؟
3-انتخاب زمان مناسب
اگر زمان نامناسبی را برای خرید کردن انتخاب کنید مثلا زمانی که شما یا همراه شما بسیار خسته هستید یا ساعات پرتراکم بازار را برای خرید رفتن انتخاب کنید، خودتان یا همراهتان کلافه و آشفته خواهید شد و زمان خرید برایتان آزاردهنده خواهد بود. بنابراین زمان مناسبی را به خرید اختصاص دهید و طول مدت خرید را تا حد امکان مدیریت کنید.
4- نبردن بچههای کوچک به بازار برای مدت طولانی
معمولا هنگام خرید کردن بچههای کوچک گرسنه میشوند، گریه میکنند، نیاز به سرویس بهداشتی پیدا میکنند، خسته میشوند و از شما میخواهند هرچه زودتر به خانه برگردید.این فشارها والدین را که در حال تصمیمگیری برای خرید هستند، کلافه و عصبی میکند و در نهایت علاوه بر این که خاطره بدی از خرید کردن برای خانواده رقم میخورد، بچهها هم از خریدهای طولانی و بازارهای شلوغ اذیت میشوند. سعی کنید در صورت امکان راهکاری برای این مسئله پیدا کنید. مثلا از اطرافیان خود بخواهید مسئولیت مراقبت از بچهها را برای چند ساعت به عهده بگیرند.
5-فراموش کردن خرید برای فخرفروشی
عید نوروز و دید و بازدیدهای ابتدای سال، یکی از زمانهای وسوسه برانگیز برای تحت تاثیر قرار دادن بقیه(همان فخرفروشی خودمان!) است. سعی کنید فقط به خاطر تحت تاثیر قرار دادن آشنایان، در خرید زیادهروی نکنید.
6-مقایسه آنلاین قیمتها
به جای این که با دویدن از فروشگاهی به فروشگاه دیگر، قیمتها را با هم مقایسه کنید و استرس گران نخریدن را داشته باشید، ابتدا به صورت آنلاین قیمت اقلام را با هم مقایسه کنید.
7- استفاده از پول نقد به جای کارتها
به خاطر داشته باشید که مردم هنگام استفاده از کارتهای اعتباری در مقایسه با پول نقد تمایل زیادی به خرج کردن دارند. در واقع، طبق مطالعهای که توسط محققان دانشکده مدیریت دانشگاهMIT انجام شده است، خریداران تمایل بیشتری به خرید چیزی با قیمت بالاتر با کارت در قیاس با پول نقد دارند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، برای مبارزه با تمایل خرج کردن بیش از حد با کارتهای اعتباری و بانکی، از پول نقد برای خرید استفاده کنید.
8- نداشتن خرید دقیقه نودی
بسیاری از ما برای این که کالای مورد نیاز را با قیمت کمتری خرید کنیم، تا دقیقه نود قبل از تحویل سال صبر میکنیم تا زمانی که مشتریان بازار کمتر شدند، فروشندگان اجناس را با قیمت کمتری بفروشند. این تصمیم، یک شمشیر دولبه است! چراکه منتظر ماندن تا آخرین لحظه برای خرید ممکن است خوب باشد یا شاید هم نتیجه معکوس بدهد. همان طور که عجله دارید تا در راهروهای تقریباً خالی فروشگاه ها قبل از تحویل سال، کالای مناسبی را پیدا کنید، ممکن است هزینه زیادی را برای کالایی که کمتر ارزش خرید دارد، خرج کنید، زیرا گزینه دیگری ندارید.