- شنبه 29 مرداد 1401 :: 01:15
سواد مالی در یک تعریف کوتاه و ساده این است که بدانید چگونه پول خود را مدیریت کنید.
از تعریف و ضرورت یادگیری سواد مالی برای همه تا راهکارهای پس انداز و سرمایه گذاری و اصولی که والدین برای یاد دادنش به کودکان باید بدانند.
دغدغه های مالی در زندگیهای امروزی، پررنگ تر از هر زمان دیگری شده است. فرقی هم ندارد مرد باشید یا زن؛ نوجوان یا جوان و سالمند؛ دکتر یا دیپلم؛ حتی پولدار باشید یا جزو قشر متوسط و ضعیفتر جامعه. همه برای کاهش دغدغههای مالی، برنامههایی دارند.
سواد مالی همان حلقه مفقودهای است که باید به همه ما برای مدیریت درآمد و هزینههایمان کمک کند. به عبارت دیگر، چراغ راهنمای همه ما برای مدیریت اقتصادی خود و خانوادهمان باشد. اما هنوز خیلی از ما نمیدانیم که سواد مالی چیست؟ چرا باید آن را یاد بگیریم؟ در کدام بخشهای زندگی تاثیرگذار است؟ چه مواردی را شامل میشود؟ اصلا چطور باید آن را یاد بگیریم؟ والدین چطور این مهارت را به کودکشان یاد بدهند؟ و … .
سواد مالی یعنیچه؟
در یک تعریف کوتاه و ساده، سواد مالی یعنی مدیریت پول. این بدان معناست که یاد بگیرید چگونه صورتحسابهای خود را پرداخت کنید، چگونه مسئولانه وام بگیرید و پول پسانداز کنید، چگونه و چرا و کجاها سرمایهگذاری و برای بازنشستگیتان برنامهریزی کنید. در نهایت داشتن سواد مالی به این معنی است که نگذارید پول(یا کمبود آن) مانع خوشبختی شما شود، آن هم زمانی که سخت کار میکنید و رویاهایتان را با یک بازنشستگی رضایتبخش میسازید.
مهارت دلهره آور مدیریت پول!
حال که از مدیریت پول صحبت کردیم، باید بدانیم مدیریت پول یک مهارت شخصی است که در تمام طول زندگی از آن بهره میبرید و البته مهارتی نیست که همه آن را یاد بگیرند! مهارتی است که با پولی که به زندگیتان وارد و خارج میشود، با سررسیدها و هزینههای مالی، با کارمزدهای ضمیمهشده به صورت حسابها و بهطور کلی با مسئولیت تصمیمگیری درست درباره خریدها و سرمایهگذاریهای عمده بهطور مداوم سروکار دارد و البته که دلهرهآور است!