• پنج‌شنبه 20 مهر 1402 :: 03:27

باتری خودرو قلب تپنده خودرو است و ماشین شما برای عملکرد نیاز به باتری دارد.

 باتری خودرو

به گزارش اعتبارنوین، باتری خودرو یک وسیله ذخیره انرژی است که برای تولید الکتریسیته به واکنش شیمیایی درون باتری متکی است. انرژی الکتریکی ذخیره شده برای راه اندازی اولیه موتور استارت، سیستم جرقه زنی و سیستم سوخت خودروی شما استفاده می‌شود.

هنگامی که موتور خودروی شما کار می‌کند، دینام برق مورد نیاز برای تمام سیستم‌های خودرو را تامین می‌کند و باتری را شارژ می‌کند تا انرژی الکتریکی مصرف شده هنگام استارت زدن خودرو را جایگزین کند.

اکثر خودرو‌های الکتریکی دارای باتری کششی هستند که دارای باتری استاندارد ۱۲ ولتی است که برای روشن کردن موتور خودرو استفاده می‌شود.

کلیک کنید:  ♥ نکته‌ای مهم در اسناد خودرو که نمی‌دانیم ♥

باتری‌های کششی نیز انرژی شیمیایی را برای تامین انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند، اما در ولتاژ‌های بالاتر کار می‌کنند و اغلب توسط PCM (ماژول کنترل ترن نیرو) نظارت می‌شوند.

باتری‌ها مقدار زیادی انرژی ذخیره می‌کنند و در صورت اتصال کوتاه، باتری می‌تواند منفجر شود و تخلیه‌های شدیدی ایجاد کند که می‌تواند به بینایی شما آسیب برساند.

برای اتصال کابل به پایانه‌های باتری باید از ابزار‌های عایق استفاده کرد. در غیر این صورت، کابل مثبت باتری می‌تواند به زمین متصل شود یا پست‌های مثبت و منفی مستقیماً کوتاه شوند.

زمان تعویض باتری خودرو

یک باتری جدید ظرفیت مشخصی برای تامین انرژی دارد که به این ظرفیت به عنوان آمپر باتری یاد می شود.

با بالا رفتن سن باتری، آمپر‌های واقعی که یک باتری می‌تواند تامین کند، کمتر از امتیاز اولیه خود می‌شود. هنگامی که آمپر‌های میل لنگ به زیر آستانه بحرانی می‌رسند، روشن کردن خودرو دشوار یا غیرممکن خواهد بود.

اگر چراغ هشدار باتری یا سیستم شارژ روشن شود، مکانیک باید چند آزمایش اساسی را برای تعیین اینکه آیا نیاز به تعویض باتری دارد انجام دهد.

زمانی که باتری از کار می افتد، ولتاژ تولید شده توسط باتری کاهش می یابد که در این مواقع اجزای الکتریکی خودرو مانند سیستم امنیتی ممکن است دچار اختلال شوند. اگر با خرابی‌های الکتریکی مواجه هستید، این ایده هوشمندانه‌ای است که باتری را آزمایش کنید.

نحوه تعویض باتری خودرو

در صورتی که باتری ماشین خراب شود، ممکن است شما را دچار دردسر‌های زیادی کند. باتری خودرو حکم قلب آن را دارد و در صورت ضعیف و یا خراب شدن بر تمامی قطعات خودرو تاثیر خواهد گذاشت.

ممکن است یک منبع برق موقت نصب شود تا از احتمال از دست دادن تنظیمات پیش‌ تنظیمی رادیویی یا داده‌های ذخیره‌ شده در PCM در زمانی که باتری خالی است، جلوگیری شود.

اگر باتری خودرو ضعیف باشد یا اگر باتری کاملاً از بین رفته باشد و نتوانیم ماشین خود را روشن کنیم، ممکن است در جایی گیر بیفتید.

باتری معیوب ممکن است بر روی دینام بر عملکرد سیستم الکتریکی خودرو، از جمله سیستم امنیتی خودرو و قفل دنده تأثیر منفی بگذارد.

وقتی باتری کاملاً تمام شده است، انجام این مرحله غیر ضروری است؛ مکانیک ها برای تعویض باتری در ابتدا کابل منفی خودرو و به دنبال آن کابل مثبت را از باتری جدا می کنند، در این موقع سیستم اتصال باتری شل شده و باتری قدیمی خارج می شود.

هنگام تعویض باتری به یاد داشته باشید: کیفیت اتصالات الکتریکی به پایه‌های باتری مهم است. اتصالات باید تمیز، عاری از خوردگی و به درستی سفت شده باشند.

انتهای کابل و سیم کشی به دقت بررسی می‌شود تا از تمیزی و عدم خوردگی اطمینان حاصل شود. در برخی موارد، خوردگی می‌تواند شدید باشد و ممکن است کابل نیاز به تعویض یا تعمیر سیم کشی داشته باشد. باتری جدید نصب شده و سیستم ها مجدداً نصب می شوند. ترکیب ضد خوردگی روی پایانه‌های باتری اعمال می‌شود. ترمینال مثبت دوباره و به دنبال آن ترمینال منفی وصل می‌شود.

باتری‌ها را فقط می‌توان با خیال راحت از ترمینال مثبت به سیم کشی مثبت و از ترمینال منفی به زمین بدنه نصب کرد. اگر قطبیت معکوس شود، احتمالاً به سیستم الکتریکی خودرو آسیب وارد می‌شود.

به طور کلی یک باتری خودرو بین ۴ تا ۷ سال عمر مفید خواهد داشت. اگر آزمایش بار روی باتری کاهش قابل توجهی در ظرفیت باتری برای تامین انرژی نشان داد، به جای اینکه منتظر بمانید تا باتری قدیمی به طور کامل از کار بیفتد، باید یک باتری جدید بخرید.

باتری‌ها را فقط در صورتی باید جدا کرد که موتور خاموش باشد و دینام کار نکند. قطع کردن باتری خودرو در حالی که دینام کار می‌کند می‌تواند باعث افزایش ولتاژ شود که به قطعات الکترونیکی حساس خودرو مانند PCM آسیب می‌رساند.

برخی از خودروها، برای مثال برخی از مدل‌های BMW، VW و Audi، ممکن است برای وارد کردن پارامتر‌های باتری به برنامه‌نویسی PCM نیاز داشته باشند. این مرحله که با استفاده از ابزار اسکن تخصصی انجام می‌شود، برای به حداکثر رساندن عمر باتری و جلوگیری از خرابی سیستم الکتریکی ضروری است.

ماشین راه اندازی می‌شود و خروجی سیستم شارژ با مشخصات OEM کارخانه اندازه گیری و مقایسه می‌شود تا اطمینان حاصل شود که باتری جدید به درستی شارژ می‌شود. به طور کلی، خروجی شارژ در محدوده ۱۳.۸ تا ۱۴.۸ ولت خواهد بود، اما مشخصات دقیق بسته به مدل و مدل متفاوت است.


 باتری خودرو

پ



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

رفتن به بالا